Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:13, 16 lut 2016

Zdjęcia dla Ewci. Ewuś powiedz mi o co jeszcze z tymi gałęziami chodzi. Nie wiem czy takie foty mogą być, jakby co postaram się zrobić dokładniejsze
Katkak 22:17, 16 lut 2016

Katkak 22:30, 16 lut 2016

Takie wianeczki z przytarganych do domu wierzbowych gałązek. No nie mogłam ich nie zabrać . Wianki wymagają wykończenia, ale "koło chołpy będzie"

i takie nasiona jeszcze kupiłam. Sprawczynią jest Sylwia , bo napatrzyłam się na jej łąkę i jej nasionkowe zakupy i wymyśliłam sobie, że wysieję sobie mikro-łączkę w starej balii . A co , jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma .

Sylwia ma łąkę kwietną, a ja 0 jak sam producent podaje - będę miała łączkę kwietną .
Katkak 22:32, 16 lut 2016

Hortensje ogrodowe budzą się do życia

wymyśliłam sobie, że po drugiej stronie świerka też posadzę derenia Sibirica Variegata. Wiem - rośnie spory, ale będę ciąć .
Katkak 22:36, 16 lut 2016

Wymyśliłam, że na tym klepisku posadzę paprocie razem z naparstnicami, a z przodu posadzone są hortensje ogrodowe.

hanka_andrus 23:02, 16 lut 2016

To będzie łączka dla bączka i zajączka!
Nallar 00:06, 17 lut 2016

Na Twoim zdjęciu nabazgrałam.
Co zrobiłam ja u swojej sosny ?
Określiłam się gdzie ma być bomba (czerwone koła zaznaczyłam tylko w kilku miejscach)
Kiedy już wiedziałam gdzie ona ma być, to z gałązek usunęłam igły.(zaznaczyłam na żółto)

Na tym zdjęciu, dla przypomnienia, pokazałam gdzie igły muszą zostać. Te oznaczone na żółto możesz usunąć.

Wiem że ten co pisze wie o co chodzi co niekoniecznie jest zrozumiałe dla czytającego. Też często zadaje sobie pytanie "Co autor miał na myśli?"
W razie wątpliwości wałkujemy temat dalej.
Katkak 00:13, 17 lut 2016

Wiem Ewcia o co chodzi i pamiętam, że igły trzeba zostawić, bo to są zarodki. Szczerze mówiąc zapomniałam o "oskubaniu" jej . Dobrze, że mi przypomniałaś. Myślałam, że może jeszcze coś cięcia sekatorem wymaga. W wolnej chwili ją oskubię. Dzięki .
Nallar 00:25, 17 lut 2016

Oskubać ją możesz i z resztą poczekaj, na wiosnę będzie lepiej widać co gdzie jeszcze sekatorkiem potraktować.
Przygotowana musisz być na to że jak ją oskubiesz będzie wyglądała okropnie. Niech Ci nie przyjdzie do głowy pomysł na wycięcie jej. Przypomnij sobie moją jak wyglądała, jeśli uzbroisz się w cierpliwość i będzie dobrze.
Basilikum 06:43, 17 lut 2016

oj co tu za operacja skubania sosny
niech jej na zdrowie i urode wyjdzie