Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:13, 17 lut 2016

eee_taam napisał(a)
ale ty masz szerokie plany....na ten sezon? ....drzewo czerwone a'la klon w tym miejscu mi się nie podoba.

jesli ma byc drzewo to w miejsce tej byliny kwitnącej koło trawy a'la zebrinus

No, oczko już za mną "łazi" hoho. Mam nadzieję, że uda mi się w tym sezonie spełnić to marzenie .
Katkak 21:15, 17 lut 2016

eee_taam napisał(a)
ale ty masz szerokie plany....na ten sezon? ....drzewo czerwone a'la klon w tym miejscu mi się nie podoba.

jesli ma byc drzewo to w miejsce tej byliny kwitnącej koło trawy a'la zebrinus

Ale jak dam w miejsce tego kwitnącego to zleje się kolorystycznie z bukiem, a poza tym tam niedaleko tego kwitnącego jest brzoza Gracilis, więc klon tam już nie bardzo.
Katkak 21:16, 17 lut 2016

Nallar napisał(a)
No to poszalałaś.....

Chociaż na projekcie poszaleć mogę .
Katkak 21:19, 17 lut 2016

Agania napisał(a)

Kasiu, projekcik bardzo ładny i kolorowy, klonik jak najbardziej pasuje nad oczkiem..jeśli chodzi o miejsce jego posadzenia, to najważniejsza jest oś widokowa, czyli tak jak jest na zdjęciu?

Klon palmowy nie ma silnego systemu korzeniowegoi folii nie przebije, ale ważne, żeby posadzony został od strony zawietrznej, żebyś nie miała problemu z liśćmi.
Mnie najbardziej pasowałby tu po prawej stronie,najbardziej wysunięty, bohater pierwszego planu, co do obsady ja preferuję naturalistyczne nasadzenia z irysami, tatarakami i turzycami

Dzięki Kochana, że wpadłaś. Ucieszyłaś mnie tym, że klon nie ma tak rozbudowanych korzeni . Ja w rzeczywistości chcę tam mieć azalie wielkokwiatowe, a nie rodki, jakieś japońskie, sporo tawułek i irysów, ale ten program nie ma wszystkich chciejstw , więc tak na "oko" wypróbowałam jak to ewentualnie może być. Buźka
Katkak 21:19, 17 lut 2016

Nallar napisał(a)

Trzymam Cię za słowo.

No coś Ty, to będzie nasze wspólne dzieło, SŁOWO .
Luki 22:04, 17 lut 2016

Plany widzę bardzo konkretne na ten rok, ale z pracami uważaj bo ja troszkę sprzątałem na podwórku i dzisiaj leże w łóżku Paskudna jest teraz pogoda.
ryska 22:05, 17 lut 2016

No i oczko bajka buziaki
Mala_Mi 22:14, 17 lut 2016

Jeszcze oczka nie robisz...
pierwsza rzecz to strefa bagienna i płytka czyli 1/3, dla czystości wody, inaczej będzie bajoro
ten klon w tym miejscu mi też nie pasuje, może daj go pod altanę

Ale to za kilka dni się przypomnij,bo na razie mam ograniczony dostęp do kompa.
Katkak 22:19, 17 lut 2016

Luki napisał(a)
Plany widzę bardzo konkretne na ten rok, ale z pracami uważaj bo ja troszkę sprzątałem na podwórku i dzisiaj leże w łóżku Paskudna jest teraz pogoda.

No właśnie ja w sobotę też trochę podziałałam ogrodowo, a dziś gardło mnie boli tak, że ledwo mówię .
Katkak 22:21, 17 lut 2016

ryska napisał(a)
No i oczko bajka buziaki

Konkretniejszy projekt zrobię jak już dziura będzie wykopana, bo będę wtedy znała dokładne odległości, teraz tak tylko na czuja się zabawiłam .