Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Rumianka 21:39, 24 lut 2016

Kasiu jaka u Ciebie już kwiecista wiosenka, a u mnie pewnie dopiero w kwietniu, bo na Wybrzeżu zawsze później wszystko startuje...i jak Wy cieszycie się pierwszymi kwiatkami, to my w tym czasie jesteśmy jeszcze 100 lat za murzynami...
jona 22:30, 24 lut 2016

Katkak napisał(a)
Zaczynają pokazywać się krokusiki

Krokusików przybywa szybko . Jeszcze dwa dni temu był tylko jeden.
I bardzo dobrze, bo cieszą te wczesnowionenne maleństwa.
Jak długo wschodzi werbena? Posiałam kilka dni temu pierwszy raz i nie wiem na co się nastawiać: na szybki efekt czy długie czekanie
hanka_andrus 23:25, 24 lut 2016

Joasiu długie czekanie przed Tobą, co najmniej 3, 4 tygodnie, a i potem to są mikrusy. Cierpliwości do niej trzeba.
Katkak 08:13, 25 lut 2016

Rumianka napisał(a)
Kasiu jaka u Ciebie już kwiecista wiosenka, a u mnie pewnie dopiero w kwietniu, bo na Wybrzeżu zawsze później wszystko startuje...i jak Wy cieszycie się pierwszymi kwiatkami, to my w tym czasie jesteśmy jeszcze 100 lat za murzynami...

żebyś wiedziała, każdy kwiateczek cieszy. Elisko na kwiatki dłużej czekasz, za to morska bryzę masz w zasięgu ręki .
Katkak 08:16, 25 lut 2016

jona napisał(a)

Krokusików przybywa szybko . Jeszcze dwa dni temu był tylko jeden.
I bardzo dobrze, bo cieszą te wczesnowionenne maleństwa.
Jak długo wschodzi werbena? Posiałam kilka dni temu pierwszy raz i nie wiem na co się nastawiać: na szybki efekt czy długie czekanie

Asiuwysiałamdo kilku pojemników zpółtorej tygodnia temu. W jednym pojemniku pokazały się dosć szybko ledwie 4 maluszki i póki co cisza. Hania ma rację,że chyba musimy być cierpliwe. W zeszłym roku czekałam iczekałam, aż wreszcie wkurzyłam się iwyciepałam taziemię z nasionkami byle gdzie do ogrodu iw ogrodzie wyrosła. Za to znów u Karola pokazała się już w ilościach hurtowych po zaledwie 5 dniach.
Kindzia 08:56, 25 lut 2016

Kobieto! Ale owsik z Ciebie!!! I meble, i żyrandol, i oczko, i sianie...matko i córko!!! Następna, która nie usiedzi na tyłku

W Pisarzowicach planujesz zakupy? Przyczepkę ze sobą zabierz, w zeszłym roku Kasi z ZG mój M upychał rodusie i azalie do samochodu i jak w dżungli jechali do domu A małego samochodu nie mają...
Katkak 09:20, 25 lut 2016

Kindzia napisał(a)
Kobieto! Ale owsik z Ciebie!!! I meble, i żyrandol, i oczko, i sianie...matko i córko!!! Następna, która nie usiedzi na tyłku

W Pisarzowicach planujesz zakupy? Przyczepkę ze sobą zabierz, w zeszłym roku Kasi z ZG mój M upychał rodusie i azalie do samochodu i jak w dżungli jechali do domu A małego samochodu nie mają...

Fakt faktem,cieżko mi na tyłku usiedzieć . Tak, planuję zakupy, ale nie wiemjak się z nimi zabiorę, bo honda civic dużo nie pomieści, ale jakoś to będzie .
Milka 14:51, 25 lut 2016

I zasiewy i wiosna, alez świecą te żółciutkie krokusy nawet skrzynia dostała drugie życie, nie wiem, jak ty to ogarniasz
BASIA8 15:02, 25 lut 2016

Katkak napisał(a)
Zaczynają pokazywać się krokusiki

Witaj Kasieńko piękna wiosna u Ciebie, aż miło uwielbiam takie widoki Moc buziaków zostawiam.
Katkak 20:40, 25 lut 2016

Milka napisał(a)
I zasiewy i wiosna, alez świecą te żółciutkie krokusy nawet skrzynia dostała drugie życie, nie wiem, jak ty to ogarniasz

trudno mi wysiedzieć w domu, więc jak jest pogoda pod psem to w domu coś wymyślam