Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 18:50, 27 lut 2016

Moje dzisiejsze zakupy w graciarni
duuża filiżanka (jak na filiżankę), w której pewnie jakieś ziółko posadzę, albo coś jednorocznego

takie metalowe naczynko, które będzie poidełkiem. Ono nie jest zardzewiałe, tylko tak pomalowane
Katkak 18:58, 27 lut 2016

I efekty godzinki w ogrodzie . Dochodzę do coraz większej wprawy ze ściąganiem trawy i coraz szybciej mi idzie . Wiem, że te wory straszą, ale wrzucam tam całą zdjętą darń. Za kilka dni zabierze je śmieciara. Ci panowie muszą mnie chyba bardzo nie lubić . Za każdym razem im taki prezent zostawiam, a ciężkie te wory jak diabli .

Katkak 19:10, 27 lut 2016

i od drugiej strony
Napia 19:29, 27 lut 2016

Ale się napracowałaś Nowa rabatka wygląda imponująco! Skrzynia fajna, posadziłabym w niej zioła lub jakieś niskie róże podsadzone lawendą Tak klimatycznie. Jestem ciekawa, co w niej posadzisz, czy rzeczywiście róże
Katkak 19:32, 27 lut 2016

Napia napisał(a)
Ale się napracowałaś Nowa rabatka wygląda imponująco! Skrzynia fajna, posadziłabym w niej zioła lub jakieś niskie róże podsadzone lawendą Tak klimatycznie. Jestem ciekawa, co w niej posadzisz, czy rzeczywiście róże

Aguś no właśnie skoro już o skrzyni mowa, to doradź mi proszę. Ta skrzynia będzie jeszcze ocieplona i wyłożona folią. Mira radziła żeby jednak zioła, bo róża sporo wody potrzebuje. Zamierzałam wprawdzie róże, ale co będzie rozsądniejsze?
sylwia_slomc... 19:33, 27 lut 2016

Katkak napisał(a)
u mnie dziś przymroziło - na termometrze minus 3, trawnik pobielony,a rodki pozwijane, ale teraz piękne słońce. Kusi mnie zeby okna umyć, bo paskudne już sajak diabli. A potem może na godzinkę do ogródeczka? Trawki ubywa... Snuliśmy wczoraj z emusiem wspólne plany ogrodowe,co nie często się zdarza. Z Jego ust padło nawet takie zdanie: co roku, po trochu będziemy dokupywać roślin, żeby taki fajny gaszcz powstał . Mi pasuje .

Jeszcze kilka spotkań i męża nie poznasz Taaaaki Niego będzie
Trzymaj za słowo, obietnica ważna rzecz
sylwia_slomc... 19:37, 27 lut 2016

Katkak napisał(a)
i od drugiej strony

Coraz fajniej się robi Ty tam masz cyprysika nutkajskiego???
A ptaszek za akrobatę robi
Zakupy superowe i Buziol Wielki ......wiesz za co
Napia 19:38, 27 lut 2016

Katkak napisał(a)

Aguś no właśnie skoro już o skrzyni mowa, to doradź mi proszę. Ta skrzynia będzie jeszcze ocieplona i wyłożona folią. Mira radziła żeby jednak zioła, bo róża sporo wody potrzebuje. Zamierzałam wprawdzie róże, ale co będzie rozsądniejsze?

Z rozsądkiem w sprawach ogrodowych u mnie krucho ale skoro są róże, które dobrze się czują w donicach, to nie można ich wykluczyć. Ja jednak chyba poszłabym w zioła. Już wizę tę donicę z szałwią, melisą, miętą, oregano, rozmarynem i tymiankiem - różne odcienie zieleni, ładne kwiaty i obłedny zapach
Katkak 19:43, 27 lut 2016

Napia napisał(a)

Z rozsądkiem w sprawach ogrodowych u mnie krucho ale skoro są róże, które dobrze się czują w donicach, to nie można ich wykluczyć. Ja jednak chyba poszłabym w zioła. Już wizę tę donicę z szałwią, melisą, miętą, oregano, rozmarynem i tymiankiem - różne odcienie zieleni, ładne kwiaty i obłedny zapach

Może i tak. A z tyłu po kratce groszek pachnący . Może to fajnie wyglądać .
Katkak 19:45, 27 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Coraz fajniej się robi Ty tam masz cyprysika nutkajskiego???
A ptaszek za akrobatę robi
Zakupy superowe i Buziol Wielki ......wiesz za co

Nie Sylwuś, to świerk Acrocona, który kupiłam jako Inversa, ale Zbyszek go zdemaskował . Nie ma sprawy, taki drobiażdżek .