Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Nallar 20:20, 27 lut 2016

Kasiu, wszystko siur ok, tylko zastanawiałam się nad manewrowaniem nad brzegiem oczka w przypadku np. wymiany mebli itp.
Byłam kiedyś na takiej działce, gdzie dojście od furtki do posesji prowadziło przez ozdobny mostek. Gospodarze otworzyli oczy kiedy przyszedł czas na zmianę lodówki.
Pewna jestem że pomyślałaś o tym.
Katkak 20:29, 27 lut 2016

Nallar napisał(a)
Kasiu, wszystko siur ok, tylko zastanawiałam się nad manewrowaniem nad brzegiem oczka w przypadku np. wymiany mebli itp.
Byłam kiedyś na takiej działce, gdzie dojście od furtki do posesji prowadziło przez ozdobny mostek. Gospodarze otworzyli oczy kiedy przyszedł czas na zmianę lodówki.
Pewna jestem że pomyślałaś o tym.

Ewcia ja mam dwa wejścia do domu .
Katkak 20:36, 27 lut 2016

Kasya napisał(a)
Masz jakiś dobry patent na ściąganie darni ? Bo mnie dużo czeka

Kasia nie wiem czy dobry. Pewnie taki jak większość. Dużą łopatą nacinam sobie trawnik, tnąc go na takie niewielkie kawałki i małą łopatką wyjmuję kawałek po kawałku otrzepując z ziemi. Dość dokładnie udaje mi się wszelkie chwastowisko z ziemi powyciągać, a niektóre korzenie mają imponującą długość .
Nallar 20:37, 27 lut 2016

Katkak napisał(a)

Ewcia ja mam dwa wejścia do domu .

A widzisz....tego nie wiedziałam.
hanka_andrus 21:41, 27 lut 2016

Gąsienica to larwa rolnicy.
Katkak 21:45, 27 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
Gąsienica to larwa rolnicy.

rolnica? muszę wygooglować
blyxa 21:58, 27 lut 2016

Katkak napisał(a)
Moje dzisiejsze zakupy w graciarni

takie metalowe naczynko, które będzie poidełkiem. Ono nie jest zardzewiałe, tylko tak pomalowane

Śliczne! Jestem na etapie kombinowania z poidełkiem ale wiszącym. Miseczka podbiła moje serce

I pełen podziw za roboty ogródkowe. U mnie na horyzoncie ściąganie drani aby powiększyć warzywniak - przygotowuję się do tego mentalnie.
Katkak 22:04, 27 lut 2016

blyxa napisał(a)

Śliczne! Jestem na etapie kombinowania z poidełkiem ale wiszącym. Miseczka podbiła moje serce

I pełen podziw za roboty ogródkowe. U mnie na horyzoncie ściąganie drani aby powiększyć warzywniak - przygotowuję się do tego mentalnie.

Dzięki. Lubię kupować różne takie naczynka, które udają poidełka .
Katkak 22:13, 27 lut 2016

jedyny ślimak jakiego toleruję
AnnaCh 23:45, 27 lut 2016

Kasiu, pracusiu Rabatka będzie super, a panowie ze śmieciarki Cię uwielbiają za te ciężkie worki Później ja w miejskiej kompostowni kupuję próchniaczka od takich Kaś jak Ty