Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

hanka_andrus 19:57, 16 lip 2016

Wg mnie masz na bank jeżówki w siewkach, a ta największa może nawet zakwitnie?
Katkak 20:58, 16 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Wg mnie masz na bank jeżówki w siewkach, a ta największa może nawet zakwitnie?

No to bomba, dzięki Haniu
Katkak 21:01, 16 lip 2016

Agania napisał(a)
Kasiu, ale masz radości z Igunią, dziadek jest..pierwsze sukcesy ze Stipą, jeżówki, przetacznik rybka, serce masz wielkie, bo serduszki u traktują Cię jak królową... Twoje motylki i talent w ukorzenianiu sprawiają, że czarodziejka z Ciebie
buziak na dobranoc

Kochana moja, jak miło . Radości mam i z rodzinką, i z ogrodem . A jak jakąś roślinkę sama wyhoduję to radocha podwójna .
Katkak 21:03, 16 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ogród piękny Wszyscy szczęśliwi, cudnie

Dzięki Sylwuniu . Super miejscówę na tą różę mi wybrałaś, fajnie tam wygląda . I zaraziłaś mnie tym bukiem....Znalazłam na necie szczepionego na pniu. W przyszłym miesiącu się na niego zasadzę .
Katkak 21:05, 16 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Pięknie a róża nostalgia jest śliczna moja mama ma dwie na pniu tzn nostalgię albo double delight bo one bardzo są podobne. Zmienność kwiatów zachwyca każdego dnia.

A rączkę do wodnego grzybka to włożyłabym i ja - wczoraj przy cięciu lawendy użądlił mnie trzmiel, dziś mam dłoń razy dwa.
\
Madziu przyjeżdżaj i wkładaj rączkę w grzybka, albo i nóżkę jak wolisz . Bidulko, a ja miałam trzmiele za pacyfistów .
Katkak 21:06, 16 lip 2016

kasiek napisał(a)

Fajnie się tu robi
Siewki mogą być jeżówek , mnie się sieją słoneczniczki i rudbekie.
Igunia przesłodka, duperelki mocno przetrzebi
Kocham Twoją rabatę z trawami!

A ja kocham Twój las . Przetrzebi, przetrzebi. Ważki nie mają z Nią lekko .
Katkak 21:09, 16 lip 2016

Basinkowo napisał(a)
Witam! Cudny ogród masz, ale to już wiesz. Co do siewek to również obstawiam jeżówki, chociaż ta największa przypomina też rudbekię.

Witaj Basiu . Czy ogród uważam za cudny? Jeszcze nie. Wciąż do tego dążę. Ale wiem, że ma duszę i kocham go bezgranicznie . Dzięki za identyfikację . Czemu nie masz wątku?
Katkak 21:12, 16 lip 2016

gierczusia napisał(a)
Zaskoczona jestem ,że Ci się Christa pokłada...hhmmm...ciekawe..u mnie nawet po tych wieeelkich ulewach stoi na baczność może kwestia gleby abo cooooo, no nie wiem.....

Ale coś Ty zapodała Kasiu orlikom ,że one znów kwitna ??? możesz napisać , na jakim one stanowisku i takie tam...no wiesz

Ps...ważki prześliczniaste, czy mogę zgapić ???

A daj spokój Eluś z tym Christą. W zeszłym roku wycięłam całkiem bo złapał mączniaka, a teraz pionu nie chce trzymać . Z tymi orlikami to sama jestem w szoku, pierwszy raz powtórzyły kwitnienie, a mam je kilka lat. Podlewałam je tylko biohumusem. Rosną pod orzechem w półcieniu. Kiedy rewizyta?
Katkak 21:17, 16 lip 2016

i takie tam
Pluszakowa 21:20, 16 lip 2016

Katkak napisał(a)
\
Madziu przyjeżdżaj i wkładaj rączkę w grzybka, albo i nóżkę jak wolisz . Bidulko, a ja miałam trzmiele za pacyfistów .

Dzięki nóżki nie trzeba. Już zdrowa ale w tym roku użądliła mnie pszczoła w środek stopy jak spacerowałam pod czereśnią. Ja to ogólnie jestem multiwypadkowa.

Niestety na jady jestem uczulona i puchnę. Raz myślałam że na sam widok zemdleje jak mnie szerszeń użądlił (wtedy jeszcze niewiedzialam co) ręką puchła jak w kreskówce, jak pompowana powietrzem.

W ramach leczenia dawkuję sobie piękne ogrody

Oj kocham trzmiele i mam nadzieję że ten nieszczęśnik przeżył(żądlą nie zostawił)