Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Milka 13:57, 18 lip 2016

Kasiu, ta rabata z trawami odlotowa, ale masz tam giganty. Wydaje mi się, że niekoniecznie musi tam byc hortensja, Nostalgia mnie tam pasuje, ale jak wiesz, ja odwrotnie sadzę, jak inni
Trzcinnika tego nie lubię, mam 2 i wywalę chyba na amen
Katkak 21:52, 18 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Sorki.. ja patrzę od strony..technicznej... bo jeżeli idzie o gust i wyczucie smaku, to mogę od Kasi się uczyć .. stąd ten wis, że róże koło oczka nie nadają się. Nie wiem dokąd oczko ma w przyszłości sięgać.. zajrzałam na telefonie, wiec wpis był taki na szybko. Jak deszcz opryski zmyje to tez może je zmyć do oczka.. i do róży musi być dostęp swobodny..przycinanie..zbieranie liści, kopczykowanie (ja akurat Nostalgii nie kopczykuję, ma tylko dużo kory).

Oczko będzie kiedyś tam jak Igunia podrośnie, wiec róże można wtedy jakby co przesadzić.. ..
Zastanawiam się czy nie pogryzie się z jasnym różem róży różwej.. z trawkami będzie super, z Red baronem tez.. jak puścisz wysoko jak ja, to fajnie ci zasłoni ścianę.. Nie pamiętam co to za świerk niebieski, jak odmiana zwykłą to dojdzie ci za kilka lat do róży.. i niebieskie igiełki z róża fajnie się zgrają..

To tyle przemyśleń..
Musimy w końcu na te starocie się razem umówić.. tzn jesteśmy umówione już od lat.. tylko ja nawalam...

Zaraz kawalera Iguni wstawię..

Ania to pierwsze zdanie jakoś najbardziej do mnie trafia , hahaha, żartuję . Dzięki Kochana za obszerne rozwinięcie tematu. Masz rcję o opryskach nie pomyślałam. Ale tak sobie myślę, że chyba póki co posadzę tam tę Nostalgię. Do oczka jeszcze trzeba będzie dłuższy czas zaczekać, a jak napisałaś - potem będzie ją można przesadzić. Duduś jest przesłodki .
Katkak 21:53, 18 lip 2016

kasiek napisał(a)

Moje achy i ochy - jest fantastyczna!

Katkak 21:58, 18 lip 2016

mira napisał(a)
Ta rabata z trawami superowa pierwszy raz widzę, jakby większy ogród masz czy jak
na jakie starocie sie wybieracie ? weźcie mnie starocia to klimat Wam zrobię

Miruś tą rabatą katuję nieustannie, nie wiem jak to się stało, że na nią nie trafiłaś. W każdą drugą sobotę miesiąca w rynku D-cy jest targ staroci, ale i klamotów. Ania się na to już ze dwa lata do mnie wybiera i dotrzeć nie może . Miruś jaki staroć? Nie żartuj . Poza tym kobiety są jak wino i tego się trzymam .
Katkak 22:06, 18 lip 2016

Milka napisał(a)
Kasiu, ta rabata z trawami odlotowa, ale masz tam giganty. Wydaje mi się, że niekoniecznie musi tam byc hortensja, Nostalgia mnie tam pasuje, ale jak wiesz, ja odwrotnie sadzę, jak inni
Trzcinnika tego nie lubię, mam 2 i wywalę chyba na amen

Dzięki wielkie Irenko . JEdnak co do hortensji - to lubię je tam. i śliczne są nawet zimą, wśród zaschniętych traw. Żal by mi ich było. Nostalgię gdzieś wtrynię, choćby nie wiem co .
Katkak 22:14, 18 lip 2016

Krasnoludki, czy jak kto woli elfy - dostały lampeczkę .
Orlik od Sylwii też powtarza kwitnienie. Jakieś dziwy się dzieją .

ziele 22:33, 18 lip 2016

Katkak napisał(a)
Krasnoludki, czy jak kto woli elfy - dostały lampeczkę .
Orlik od Sylwii też powtarza kwitnienie. Jakieś dziwy się dzieją .

Bajkowo u Ciebie
kamila66 22:35, 18 lip 2016

Nawet dbasz o elfy
Rabata trawiasta śliczna
Makao_J 00:02, 19 lip 2016

Tak - przez tą trawiastą to choruję na Giganteus.
makkasia 10:09, 19 lip 2016

Katkak napisał(a)

rabata z trawami z dedykacją dla Kasiulki

Kasiu, że dla innej Kasi dedykacja ale mnie ta rabata urzekła
siewki, które pokazywałaś to na bank jeżówki
Macham