Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 09:44, 28 sie 2016

Zakwitł rojnik, o którym nie wiedziałam, że zakwita. I nawet spasował się kolorystycznie z czajnikiem .
Winobluszcz rozrasta się w błyskawiczny tempie. Niby dobrze, bo zakryje te rudery, ale z drugiej strony zastanawiam się czy uda mi się go utrzymać w ryzach żeby nie przełaził bezpośrednio do mnie.

drzwiczki skutecznie maskują brzydki widok od strony sąsiadów
Katkak 09:53, 28 sie 2016

Tyle gałęzi z uschniętymi liśćmi obcięłam wczoraj z klona. Jak widać niektóre liście są uschnięte, a inne wyglądają zupełnie zdrowo.

z tej strony klon wygląda jak okaz zdrowia

Została jeszcze do ucięcia ta duża gałąź od góry, ale em się zbuntował i nie chciał wyciąć aż tyle. Łudzi się, że może się to nie rozprezstrzeni. Wysnuł teorię, że skoro to suche jest tylko z jednej struny drzewa, to może sąsiedzi jakichś specyfików do auta używali i zawiało z wiatrem. Ja w każdym razie mam nadzieję, że klon się z tego wyliże, choć niektóre ucięte gałązki ciekawie nie wyglądają.
Katkak 09:59, 28 sie 2016

obsadziłam rojnikami nowe naczynko.
Ewa777 10:59, 28 sie 2016

Kasiu, a Ty po wyjeździe od razu działasz Szkoda klonika. Może Krzysiu ma rację, skoro tylko z jednej strony tak z nim źle.
Nallar 11:44, 28 sie 2016

Kasiu może pomyśl o przyczepce, tańsza
Byłam pewna że coś przywleczesz ale nie myślałam że to coś będzie takie duże, wygląda super, rojniki w nowym domku będą dobrze.
Jeśli chodzi o winobluszcz to ja właśnie jestem na etapie usuwania go z ogródka, uf.....Rozlazł się jak durny, podziemnymi rozłogami przemaszerował do sąsiada, pod piaskownicę która stoi na środku działki też się pokazał. Tworzył piękny parawan przy basenie ale takiego parawanu to ja nie chcę Szpadle pracowały trzy dni nim uporałam się z ogromnymi korzeniami, a jeszcze durna Ewa pozwoliła mu się rozpanoszyć na siatce ogrodzeniowej. Nigdy więcej go nie wsadzę. Ciekawa jestem przez jak długo będzie odrastał z poprzecinanych korzeni.
Za klona trzymam mocno kciuki.
Katkak 12:18, 28 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, a Ty po wyjeździe od razu działasz Szkoda klonika. Może Krzysiu ma rację, skoro tylko z jednej strony tak z nim źle.

Działam Ewuniu, działam. Mam nadzieję, że klon się pozbiera.
Katkak 12:21, 28 sie 2016

Nallar napisał(a)
Kasiu może pomyśl o przyczepce, tańsza
Byłam pewna że coś przywleczesz ale nie myślałam że to coś będzie takie duże, wygląda super, rojniki w nowym domku będą dobrze.
Jeśli chodzi o winobluszcz to ja właśnie jestem na etapie usuwania go z ogródka, uf.....Rozlazł się jak durny, podziemnymi rozłogami przemaszerował do sąsiada, pod piaskownicę która stoi na środku działki też się pokazał. Tworzył piękny parawan przy basenie ale takiego parawanu to ja nie chcę Szpadle pracowały trzy dni nim uporałam się z ogromnymi korzeniami, a jeszcze durna Ewa pozwoliła mu się rozpanoszyć na siatce ogrodzeniowej. Nigdy więcej go nie wsadzę. Ciekawa jestem przez jak długo będzie odrastał z poprzecinanych korzeni.
Za klona trzymam mocno kciuki.

Ale nie mieszkam nad morzem, więc po ptokach . Ten akurat winobluszcz, podobnie jak mnogość chwastów różnej maści i rodzaju rośnie po stronie sąsiadów. Chwasty z lubością się u mnie siej ą, bo to takie fatalne miejsce, że nijak nie idzie tam wejść i się ich pozbyć.
Urszulla 13:44, 28 sie 2016

Kasiu, Ty na gadżety masz niezliczone pomysły a donice z rojnikami są proste a zarazem cudowne, dlaczego jeszcze ich nie mamprzecież u mnie patelnia i nawet mam rojniki
Katkak 13:46, 28 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Kasiu, Ty na gadżety masz niezliczone pomysły a donice z rojnikami są proste a zarazem cudowne, dlaczego jeszcze ich nie mamprzecież u mnie patelnia i nawet mam rojniki

No widzisz? Nic rylko działać . A w domu tez pewno znajdziesz jakies gliniane skorupki .
chojna 16:42, 28 sie 2016

Kasia super.
Macha upalnie!