Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Ewa777 22:42, 26 sie 2016

Katkak napisał(a)

Krzewuszka od Ewci po mocnym przycięciu powtórzyła kwitnienie i to bardziej obficie niż poprzednio

A to jest ta krzewuszka, co rośnie u mnie z tyłu koło drewutni
Nallar 22:58, 26 sie 2016

Widzę że ogród przywitał Was pięknie, no może klon się nie popisał.
Fotki z wyprawy widziałam chyba wszystkie. A zdjęcia zdobyczy gdzie?

Krzewuszka mamusia też powtarza kwitnienie.
Pluszakowa 04:49, 27 sie 2016

Kasiu w cudnym miejscu byliście na wczasach. W pierwszym odruchu pomyślałam, ze to twój ogród.

Spotkania ogrodowiskowe są cudowne mam sama kilka na koncie i każde świetne i wyjątkowe czekam na kolejne, może tym razem u mnie

U ciebie wszystko kwitnie dosłownie i w przenośni. Pokazuj dużo róż może jeszcze na jakąś się skuszę
Katkak 08:02, 27 sie 2016

Karol99 napisał(a)
U mnie też tak było, wyciąłem i jest okej. Tylko ze u mnie po zimie nie odbił, a u Ciebie to może werticilioza?

Karol pluj przez lewe ramię , ale też się martwię o niego. Straszliwie żal by mi go było, to już duże drzewko. Wytnę i będę obserwować co dalej.
Katkak 08:04, 27 sie 2016

Agania napisał(a)

Zobacz pozostałe gałęzie są zdrowe, grzyb nie łapie połowy drzewa a druga pozostaje zdrowa, ale mogę się mylić, ciełaś tego klona w tym sezonie?

Agatko to było tylko takie kosmetyczne cięcie. Wiosną po odrobinie gałązki od góry przycięłam, ale dosłownie po odrobinie. Niektóre tylko, które zbyt mocno w górę bujnęły przycięłam mocniej.
Katkak 08:08, 27 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Kasieńko, dziękuję za to, że znaleźliście czas, żeby nas odwiedzić Bardzo miło spędziliśmy z Wami ten czas (szkoda tylko, że tak krótko) Nasze zaproszenie jest nadal aktualne i może powtórzymy to za rok, tylko dłużej Dziękuję za cudne zdjęcia Nie wiem, kiedy zdążyłaś je zrobić

Ewuniu to my dziękujemy. Była to dla nas ogromna przyjemność. Taka wisienka na torcie na koniec wakacji . Żal mi, że aparat szybko mi padł, bo zdjęcia komórką to nie to samo. Ale jak się nie ma co się lubi... ). Odwiedzimy Was z największą przyjemnością, ale wiesz że i do nas drzwi są zawsze szeroko dla Was otwarte . Ukorzenię dla Ciebie tą moją trójkolorową hortkę ogrodową. Chcesz? Podobała Ci się.
Katkak 08:09, 27 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

A to jest ta krzewuszka, co rośnie u mnie z tyłu koło drewutni

Wydaje mi się, że to jednak nie ta. Twoja jest chyba bardziej na żółto obrzeżona, a ta tak na kremowo. Ale taką żółto obrzeżoną też mam, tyle, że mała jeszcze.
Katkak 08:12, 27 sie 2016

Nallar napisał(a)
Widzę że ogród przywitał Was pięknie, no może klon się nie popisał.
Fotki z wyprawy widziałam chyba wszystkie. A zdjęcia zdobyczy gdzie?

Krzewuszka mamusia też powtarza kwitnienie.

Ogród pięknie się postarał. W nagrodę trawę skosiliśmy jeszcze wczoraj . Ewunia trzymaj kciuki za tego klona, bo chyba serce by mi pękło. Ta krzewuszka od Ciebie niesamowita jest. Dziękuję Ci za nią jeszcze raz . Dereń też ładniutko się zagęszcza. Będzie kuleczka aż miło i to już w przyszłym roku moim zdaniem .
Katkak 08:16, 27 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
Kasiu w cudnym miejscu byliście na wczasach. W pierwszym odruchu pomyślałam, ze to twój ogród.

Spotkania ogrodowiskowe są cudowne mam sama kilka na koncie i każde świetne i wyjątkowe czekam na kolejne, może tym razem u mnie

U ciebie wszystko kwitnie dosłownie i w przenośni. Pokazuj dużo róż może jeszcze na jakąś się skuszę

MAdzia biorąc pod uwagę moje mikre różane doświadczenie gorąco polecam Pomponellę - ma naprawdę pomponowate kwiaty, cudowne . Poza tym także Jude the Obscure. Zdrowa i silna. Rośnie w oczach. A resztę będę obserwować zanim będę mogła polecić jakąś. No i ta moja pnąca przy garażu to tytan dosłownie. Jeśli jesteś zainteresowana to nazwy poszukam. To prawda, że spotkania ogrodowiskowe są niesamowite i zawsze udane. Do siebie zapraszam jeśli masz ochotę .
Katkak 21:26, 27 sie 2016

Posadziłam dziś miskanta olbrzyma na oczkowej rabacie. Udziabał mi Krzyś z naszych, ale nie było lekko .

jednak tego postanowiłam mocno ograniczyć wkopując w ziemię taki pojemnik. Dno wycięłam.