Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

FrancoPolo 20:56, 29 sie 2016

Witam ponownie. Odpowiadam na pytanie. Jesień na wyciągnięcie ręki. Nie przycinaj gałęzi klona bo puści nowe pędy które nie zdrewnieją do zimy. Zrobisz to w marcu jak pędy będą jeszcze w pąkach. Pozdrawiam.
jolanka 21:01, 29 sie 2016

Kasiu, słoneczne rabaty wyglądają u Ciebie tak, jakby nie czuły jeszcze jesieni. U mnie dzisiaj pierwsze liście spadały z lasu na trawnik
Tylko róże ani myślą zasypiać na szczęście
Agania 21:09, 29 sie 2016

Katkak napisał(a)

Agatko to było tylko takie kosmetyczne cięcie. Wiosną po odrobinie gałązki od góry przycięłam, ale dosłownie po odrobinie. Niektóre tylko, które zbyt mocno w górę bujnęły przycięłam mocniej.

Jest to możliwe, że z sekatorem przeniosłaś chorobę grzybową, ja do klonów i do cięcia podchodzę medycznie, ja przed cięciem dezynfekuję sekator.

Franciszek dobrze, że odradza cięcie, ale ja nie jestem pewna czy to skutek przypalenia od słońca, nigdy po słońcu liście nie przysuszały się w całości.

Klony szybko się regenerują w moim doświadczeniu, ale u każdego jest inaczej
sylwia_slomc... 21:18, 29 sie 2016

Piękny ten kącik z różyczkami będzie
szkoda rodka i szkoda klona......cóż i najlepszym się zdarza
Katkak 21:22, 29 sie 2016

moje ma lutkie wrzosowisko. Wrzosowisko malutkie, ale radość wielka .
Katkak 21:24, 29 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękny ten kącik z różyczkami będzie
szkoda rodka i szkoda klona......cóż i najlepszym się zdarza

Z klonem okazuje się, że będzie dobrze. To słoneczne poparzenie . A z rodka nie zrezygnowałam bynajmniej. Strasznie mi na Kokardii zależy bo wolno rośnie i ma piękne kwiaty, i być może jeszcze pojawi się w moim ogrodzie .
Katkak 21:30, 29 sie 2016

Katkak 21:31, 29 sie 2016

FrancoPolo napisał(a)
Witam ponownie. Odpowiadam na pytanie. Jesień na wyciągnięcie ręki. Nie przycinaj gałęzi klona bo puści nowe pędy które nie zdrewnieją do zimy. Zrobisz to w marcu jak pędy będą jeszcze w pąkach. Pozdrawiam.

Ok dziękuję ponownie .
Katkak 21:31, 29 sie 2016

jolanka napisał(a)
Kasiu, słoneczne rabaty wyglądają u Ciebie tak, jakby nie czuły jeszcze jesieni. U mnie dzisiaj pierwsze liście spadały z lasu na trawnik
Tylko róże ani myślą zasypiać na szczęście

Joluś u mnie w ogrodzie to chyba właśnie jesień jest najpiękniejsza, więc nie straszna mi ona .
Katkak 21:32, 29 sie 2016

Agania napisał(a)

Jest to możliwe, że z sekatorem przeniosłaś chorobę grzybową, ja do klonów i do cięcia podchodzę medycznie, ja przed cięciem dezynfekuję sekator.

Franciszek dobrze, że odradza cięcie, ale ja nie jestem pewna czy to skutek przypalenia od słońca, nigdy po słońcu liście nie przysuszały się w całości.

Klony szybko się regenerują w moim doświadczeniu, ale u każdego jest inaczej

Całkiem możliwe Agatko. A czym dezynfekujesz sekator? Będzie co będzie. Najlepiej żeby było dobrze .