Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:24, 29 gru 2016

LewOgrodowy napisał(a)
Kasiu, jako że jesteś mistrzynią w dawaniu różnym przedmiotom drugiego życia, mam pytanie. Jak wykorzystać (chętnie w ogrodzie) taką oto starą mydelniczkę?
Z góry dziękuję za sugestie.

O raju, ale klejnocik . W domu wukorzystalabym ją jako swiecznik, tzn n ostawilabym na niej jakieś piekne swiece. Taka półeczka, wiesz o co chodzi. A w ogrodzie tak samo lub jako karmnik/poidelko dla ptaków.
Katkak 20:25, 29 gru 2016

LewOgrodowy napisał(a)
Kasiu, jako że jesteś mistrzynią w dawaniu różnym przedmiotom drugiego życia, mam pytanie. Jak wykorzystać (chętnie w ogrodzie) taką oto starą mydelniczkę?
Z góry dziękuję za sugestie.

O raju, ale klejnocik . W domu wukorzystalabym ją jako swiecznik, tzn n ostawilabym na niej jakieś piekne swiece. Taka półeczka, wiesz o co chodzi. A w ogrodzie tak samo lub jako karmnik/poidelko dla ptaków.

Zabawne jest to, ze ja kupilam na all karmnik/poidelko dla ptakow żeliwne i zastanawiałam sie czy nie dokupic jeszcze jedno do domu na mydelniczke lub poleczke pod swiece .
sylwia_slomc... 20:48, 29 gru 2016

Ale cudna ta mydelniczka
Popieram Kasię w pomyśle
LewOgrodowy 21:02, 29 gru 2016

Dziękuję Dziewczyny! Wiedziałam, gdzie uderzyć. Tak myślę, czy jak dam ją na zewnątrz, to wcześniej jej jakoś nie trzeba zaimpregnować. Może w ogóle jej kolor zmienić? Wisiała cały czas u mojej babci na ścianie, służyła zgodnie z przeznaczeniem.
Katkak 22:25, 29 gru 2016

LewOgrodowy napisał(a)
Dziękuję Dziewczyny! Wiedziałam, gdzie uderzyć. Tak myślę, czy jak dam ją na zewnątrz, to wcześniej jej jakoś nie trzeba zaimpregnować. Może w ogóle jej kolor zmienić? Wisiała cały czas u mojej babci na ścianie, służyła zgodnie z przeznaczeniem.

Nie, nie nie! Jest idealna taka jaka jest i to zadrapanie także ma swój urok. Ale Sylwia mówiła wczoraj o folii w płynie zabezpieczającej, więc może takie coś. Sylwuś powiedz co to za specyfik?
Urszulla 00:40, 30 gru 2016

Zmiany zaskakujące. Szybko u Ciebie wszystko rośnie. Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok.
zawitka 08:50, 30 gru 2016

Kasia --pokazywałaś jeżówki u Kasi/Ogród złudzeń /czy masz może nasiona .Jak masz to pliss!!! Są niskie ekstra?????

Stołówkę urządziłaś luks
Karol99 09:56, 30 gru 2016

Ale ta rabatka podrosła Super.
sylwia_slomc... 10:27, 30 gru 2016

Katkak napisał(a)

Nie, nie nie! Jest idealna taka jaka jest i to zadrapanie także ma swój urok. Ale Sylwia mówiła wczoraj o folii w płynie zabezpieczającej, więc może takie coś. Sylwuś powiedz co to za specyfik?

Folia w płynie izoluje przed wodą, ale zmieni kolor na taki mleczny błękitny, bezbarwnej nie spotkałam

Skoro jesteśmy przy temacie istnieje też coś takiego jak szkło wodne( płynne)
Dodawaliśmy do wylewki żeby była wodoszczelna....zastanawiam się czy gdyby wziąć dowolny listek i zamoczyć w takim płynnym szkle ( ono w betonie bardzo szybko wiązało)wysuszyć to otrzymam liść w twardym szkle?
Myślę o liściach rabarbaru i gunnery - jakie byłyby ekstra poidełka z liścia zrobione, myślę, że zachowałyby i kolor i formę, ale trzeba by sprawdzić na jakimś mniejszym listku najpierw.

Można by też jakimś sprayem kolorowym wcześniej taki listek potraktować, myślę , że jest szansa na ciekawy efekt
zawitka 11:02, 30 gru 2016

A to ciekawe ! ! !