Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Mathildis 22:36, 13 kwi 2014

Katkak napisał(a)

Drugie życie wierzby mandżurskiej Emuś zrobił mi wczoraj takie urocze drabineczki pod pnącza Uwielbiam takie koślawce bo są jedyne w swoim rodzaju i nie da się zrobić dwóch takich samych Zdjęcia mało spektakularne, bo zrobione w piwnicy

Za każdym razem, gdy tu wchodzę, potrafisz mnie zaskoczyć...drugie życie wierzby mandżurskiej ... no po prostu cudnie - piękne, praktycznie i ekologiczne...
Katkak 22:40, 13 kwi 2014

A to nasz leciwy korzeń (który prawie się rozpadł) przywieziony 10 lat temu z nad morza. Jest w moim tyciusieńkim przedogródku. Mimo tego, że się starowinka sypie to rojniki trzymają się go rękami i nogami i widzę nawet, że coś w nim zamieszkało, bo ja z tymi dziurkami nie mam nic wspólnego
Katkak 22:43, 13 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

Za każdym razem, gdy tu wchodzę, potrafisz mnie zaskoczyć...drugie życie wierzby mandżurskiej ... no po prostu cudnie - piękne, praktycznie i ekologiczne...

Chyba się zarumieniłam dziękuję Już nie mogę się doczekać kiedy wylądują w ogródku. A jeszcze jakby mi się udało wyhodować dynię butelkową ozdobną i po nich puścić byłoby wprost cudownie. Ja mam fisia z takimi nietypowymi patolami. Potrafię nawet z wakacji takie przywozić I zawieszam je w różnych miejscach w ogródku, a bywa, że też w domu Przykładem niech będzie powyższy korzeń Wytarmosiliśmy go na brzeg morza, a gdy przyszedł czas wyjazdu targaliśmy go 2 km do samochodu
Alisonek 23:35, 13 kwi 2014

Grunt to dobry pomysl i chęci do pracy, a Tobie i Twojemu M. tego nie brakuje
Katkak 23:39, 13 kwi 2014

Alisonek napisał(a)
Grunt to dobry pomysl i chęci do pracy, a Tobie i Twojemu M. tego nie brakuje

Katkak 14:04, 14 kwi 2014

Miałam już nie kupować nasionek, ale nie wytrzymałam Kupiłam jeszcze groszek pachnący i wilca. Pogoda deszczowa, więc muszę sobie to zrekompensować choćby pójściem do piwnicy i zajęciem się tymi nasionkami właśnie
Katkak 18:37, 14 kwi 2014

Łukaszek to są moje dwie największe żurawki. I co radzisz? dzielić już?
AlKa 19:43, 14 kwi 2014

Dzielić dzielić, jesli moę się wtrącić żurawki dobrze znoszą podział,pisze to ja amatorka żurawkowa. Ja jesienią podzieliłam ostro 1 sadzonkę i mam teraz swoje.
Katkak 19:59, 14 kwi 2014

AlKa napisał(a)
Dzielić dzielić, jesli moę się wtrącić żurawki dobrze znoszą podział,pisze to ja amatorka żurawkowa. Ja jesienią podzieliłam ostro 1 sadzonkę i mam teraz swoje.

W takim razie dziękuję bardzo i zrobię to pewnie koło czwartku (straszą u mnie śniegiem w środę)
Katkak 20:33, 14 kwi 2014