Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 23:28, 16 kwi 2014

agatanowa napisał(a)
ale ładnie bluszcz Ci pnie się na drzewo

Wiesz co Agatka, ten bluszcz z białymi obrzeżami jakoś większego ma speeda, bo ten jeden z moich korzeni też już ładnie porósł. A ten cały zielony dłużej się zbiera zdecydowanie. Mam obydwa w różnych miejscach. Za to plusami jednego i drugiego jest to, że bardzo łatwo jest je rozmnażać. Właściwie robią to same, bo wpuszczają korzonki w ziemię. Wystarczy tylko kawałek odciąć i posadzić w inne miejsce.
sofijka 23:40, 16 kwi 2014

Katkak napisał(a)

Dzięki, tak myślałam. Smaczna nazwa żurawka marmoladka

Wiesz co? Nie wiem czy tak się o pisze, ale Marmelade, czy jakoś tak
Mathildis 00:17, 17 kwi 2014

Katkak napisał(a)

Maleńkie funkie zaczynają powoli wyglądać jak... funkie

Funkie z nasionek... o cierpliwości moja gdzie jesteś...

Słodkie takie maluśkie
elzbieta_g 08:24, 17 kwi 2014

Katkak napisał(a)

Ale fajna ta żurawka, nie? Eluś u mnie też jakaś rzeźnia pogodowa, lało bez przerwy i zimno jak nie wiem co. Kiśniemy w domu już któryś dzień z kolei, bo gdzie wyjść w taką pogodę. Byliśmy dziś w Jaśle i faktycznie to samo. Ale za to pięknie kwitną u Was takie różowe drzewa Nie znam nazwy, ale widok jest niesamowity. Byliśmy do kontroli z synusiem i wszystko Ok Ja też jeszcze nie specjalnie porządki włączyłam. Okna umyłam tylko w kuchni i w łazience ze 2 tyg temu, a reszta czeka na lepszą pogodę. A jak nie to umyję po Świętach, nie ma się co porządkami nakręcać Za to zakupy prawie zrobione

też byłam wczoraj w mieście ale wieczorem, drzewa faktycznie pięknie kwitną i są odkąd pamiętam, ale też nazwy nie znam u kontroli z synkiem byłaś?
Katkak 10:20, 17 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)

też byłam wczoraj w mieście ale wieczorem, drzewa faktycznie pięknie kwitną i są odkąd pamiętam, ale też nazwy nie znam u kontroli z synkiem byłaś?

Tak Eluś u kontroli i na szczęście wszystko ok Leczenie zakończone I możemy chodzić na basen jak się zrobi ciepło
Katkak 10:23, 17 kwi 2014

Mathildis napisał(a)

Funkie z nasionek... o cierpliwości moja gdzie jesteś...

Słodkie takie maluśkie

A wiesz, że wrzuciłam te nasionka w doniczkę bez większej nadziei, że się uda? A w kolejnych dwóch doniczkach też się pokazują Tylko jedne nasionka kupiłam w sklepie skuszona tym, że w torebeczce mogą być różne jej rodzaje (tak zapewnia producent nas opakowaniu). Ale te sklepowe wysiałam stosunkowo niedawno więc jeszcze się nie pokazały. Żałuję tylko, że nie wysiałam ich wcześniej, choćby w lutym. Teraz ostrzę sobie pazurki żeby zebrać jesienią nasionka u szwagra na działce, bo ma taką fajną jasną odmianę z delikatnie falowanymi liśćmi
Katkak 10:41, 17 kwi 2014

Zobaczcie jakie niesamowite te ptaszki. U góry mama kos pilnuje domu i maluchów, a potem zmiana: mama wyskoczyła pewnie coś przekąsić, a domku pilnuje tata kos Jakość zdjęć kiepska bo robiona przez okno.
Katkak 13:18, 17 kwi 2014

O proszę, odnalazła się moja lilia drzewiasta A już myślałam, że gdzieś przepadła
Katkak 16:35, 17 kwi 2014

MagdalenaK8 07:48, 18 kwi 2014

W ogrodzie wszystko piękne i soczyste ,

Wesołych Świąt przyleciałam pożyczyć, radości, miłości, spokoju i zdrówka.
Buziam