Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 22:06, 24 maj 2017

Bo Kasia robi bonsaya
A ja skracam w połowie jak zaczynają rosnąć, żeby drzewko było ładnie zagęszczone
Katkak 22:32, 24 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bujnie wszystko urosło niech Ci Krzychu powie jakie duże jesiotry rosną No i z tego co mój Młodszy mówi to one roślinożerne
Fajny jest, jak rekin wygląda Ja nie kupiłam na targach z tych względów, że mam oczko za małe

Do 3m, wiem . Ale kiedy on taki urosnie. A jak urosnie to go do rzeki wypuszcze i juze.
Katkak 22:33, 24 maj 2017

Nallar napisał(a)
Krzewuszka sporo urosła, fajnie że się przyjęła. Zaraz jak przekwitnie to ją troszeczkę podetnij, jeszcze bardziej się zagęści.
Świeczki na sośnie oberwałaś?

Ok, podetne. Swieczki tam gdzie dostalam skrocilam sama góra na ema czeka .
Nallar 23:12, 24 maj 2017

abiko napisał(a)

A po co się je obrywa..?

Sylwia już napisała.
Katkak 07:16, 25 maj 2017

Co oznacza jak Róża ma takie liscie?
Katkak 07:16, 25 maj 2017

sylwia_slomc... 09:41, 25 maj 2017

Katkak napisał(a)

Do 3m, wiem . Ale kiedy on taki urosnie. A jak urosnie to go do rzeki wypuszcze i juze.

Albo na patelnię Ale ciężko chyba by było takiego uhodowanego u siebie
sylwia_slomc... 09:43, 25 maj 2017

Katkak napisał(a)

Albo ma czegoś za dużo , albo za mało...najlepiej spytać Walerka
Anda 17:28, 25 maj 2017

Kasiu, róża ma jakiś niedobór. Nie wiem jaki dokładnie, może azotu, bo listki mikroskopijne. Dawalaś jej już nawóz dedykowany dla róż? Jeśli nie, to czas najwyższy. Jeśli to róża młoda, to najlepiej organiczny i dobrze ją podlej. Sprawdź, czy róża dobrze siedzi w ziemi. Czasem młode róże mają jeszcze nie do końca ubitą ziemię w korzeniach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 18:01, 25 maj 2017

Anda napisał(a)
Kasiu, róża ma jakiś niedobór. Nie wiem jaki dokładnie, może azotu, bo listki mikroskopijne. Dawalaś jej już nawóz dedykowany dla róż? Jeśli nie, to czas najwyższy. Jeśli to róża młoda, to najlepiej organiczny i dobrze ją podlej. Sprawdź, czy róża dobrze siedzi w ziemi. Czasem młode róże mają jeszcze nie do końca ubitą ziemię w korzeniach.

Ewuniu dziękuję Ci bardzo. To róża Bracia Grimm sadzona latem zeszłego roku więc niczym jej jeszcze nie nawoziłam, bo bałam siuę, że za wcześnie. Z naturalnych nawozów mam teraz tylko gnojówkę ze skrzypu polnego, bo koński nawozik jeszcze się robi. Może więc być gnojówka ze skrzypu?