Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Pszczelarnia 15:15, 04 lip 2017

abiko napisał(a)
Mira cudne fotki wstawiłaś I to prawda z KAsiną wyobraźnią, ma niesamowitą, tego jej najbardziej zazdroszczę (oprócz fryzury i ciągłego uśmiechu na twarzy;.

Bierz Kasia rybki od Ani, przecież ona ma taaakie cudne

I roślinki, Mira pisze, że Kasia umie rozciągać całość.
sylwia_slomc... 15:37, 04 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Nie spatynują tylko zajdą zielonym glonem.. nie do umycia.. osobiście nie lubię tych białych kamyków .. ze względów praktycznych

Ale oko jest super Masz ryby..czy Ci odłowić jak będę jechać .. bo gdzieś w najbliższym czasie muszę gonić przez D.
Dziś 2 piękne ryby pochowałam, czyli wykopałam dziurę w ziemi i srrru.. a tu jedna zaczyna skrzelami machać.. wiec bieg po wiadro z wodą i reanimacja.. odżyły.
Głupie wskoczyły do koszyka z roślinka która byłą na płyciźnie i się zaklinowały.. myślałam, że nie żyją.. bo ani dygnęły.

Jak nie kota to ryby... i jeszcze jedna kota mi dziś wpakowała sie do domu..dzika..

No i właśnie jak tak porosną będzie super wpasowane Aniu bo Katka ma ten ogród taki naturalnie prowadzony, więc woda i mchy to jest to
Szkoda rybek
Katkak 21:22, 04 lip 2017

mira napisał(a)

Dzięki za fotki - okropnie wtedy wiało. To super że tak widzimy ogród.
Mnie się jeszcze podobało, że były wielkie drzewa i stara grusza - takie drzewa dają klimat.

Mirciu, ale piękne foty i takie miłe słowa . Dziękuję Ci niezmiernie . Sama jestem fanką Twojego ogrodu - stworzyłaś niezwykłe miejsce - więc takie słowa z Twoich ust tym bardziej wiele dla mnie znaczą . Zdjęcia zrobiłaś obłędne, a mówiłaś, że kiepsko wyjdą . Wyszły genialnie . Buziol i do następnego .
Katkak 21:23, 04 lip 2017

Ewa777 napisał(a)
Ale cudne zdjęcia Oglądam i zachwycam się

Kasiu, wczoraj jeszcze raz poszłam w hortensje i jak się ucieszyłam! Jednak jest ta sadzoneczka Jak myślisz przesadzić ją teraz do donicy (za miesiąc się zobaczymy), czy dopiero przed podróżą?

Ewcia, ale super . Cieszę się niezmiernie . Resztę napisałam u Ciebie .
Katkak 21:28, 04 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)

Nie spatynują tylko zajdą zielonym glonem.. nie do umycia.. osobiście nie lubię tych białych kamyków .. ze względów praktycznych

Ale oko jest super Masz ryby..czy Ci odłowić jak będę jechać .. bo gdzieś w najbliższym czasie muszę gonić przez D.
Dziś 2 piękne ryby pochowałam, czyli wykopałam dziurę w ziemi i srrru.. a tu jedna zaczyna skrzelami machać.. wiec bieg po wiadro z wodą i reanimacja.. odżyły.
Głupie wskoczyły do koszyka z roślinka która byłą na płyciźnie i się zaklinowały.. myślałam, że nie żyją.. bo ani dygnęły.

Jak nie kota to ryby... i jeszcze jedna kota mi dziś wpakowała sie do domu..dzika..

Ania pal pieron kamyki.
Jak się spaskudzą to dosypię takich rzecznych, kolorowych, jakie mam pod huśtawką . Mój teść kilka lat temu już się przymierzał do kopania grobu do dla ukochanego psa, bo zdechł, po czym psisko na własnych nogach przyszło z łazienki. Okazało się, że miał atak padaczki . A nikt nie wiedział, że na nią cierpi. Jak potem leżał sztywny, to już każdy wiedział, że Miki zaraz się pozbiera. Smutne jest to, że zdechł jako 16-letni staruszek, niestety pod kołami samochodu.

Co do rybek to ze dwa karaśki przytulę, takie malutkie jak mogę wybierać . Dla karpii koi oczko mam za płytkie, bo one ponoć 1,50m minimum muszą mieć, a u nas jest na 1m głębokie .
Katkak 21:39, 04 lip 2017

abiko napisał(a)
Mira cudne fotki wstawiłaś I to prawda z KAsiną wyobraźnią, ma niesamowitą, tego jej najbardziej zazdroszczę (oprócz fryzury i ciągłego uśmiechu na twarzy;.

Bierz Kasia rybki od Ani, przecież ona ma taaakie cudne

Miry foty prześliczne - zgadzam się w całej rozciągłości . Mi fryzury??? To Ty masz fajnie, bo równie świetnie wyglądasz w zupełnie króciutkich, jak i w długich włosach .
Katkak 21:41, 04 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Łączka w skrzyni! Dziękuję. Same fajne kwiatki. I jeszcze szałwię trójbarwną można wsiać.

Ewciu mam też łączkę w małej balii przy huśtawce .
Katkak 21:42, 04 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)

I roślinki, Mira pisze, że Kasia umie rozciągać całość.

Ewciu to mi wybitnie dobrze wychodzi . Rozciągam aż miło .
Katkak 21:43, 04 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

No i właśnie jak tak porosną będzie super wpasowane Aniu bo Katka ma ten ogród taki naturalnie prowadzony, więc woda i mchy to jest to
Szkoda rybek

Sylwuś rybki przeżyły i mają się dobrze . Popatrz jeszcze raz .
Katkak 21:46, 04 lip 2017

Mala_Mi napisał(a)
Super oczko.. przyjedz dam ci trochę roślinek
Fotki Miry piękne.. i Twoje też.. ale padam na nos..

Dzięki Aneczko. Jak mnie zawieje do Ciebie to chętnie jakąś roślinkę przytulę. Zamówiliśmy na necie i dziś przyszły. Trochę też mamy przywiezione ze stawu, no i lilia z L....a, nawet na powierzchnię już wyszła. Mamy też pistię i hiacynta wodnego, ale one jednoroczne niestety.