Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 14:15, 29 paź 2017

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, zajęć to ja mam dużo - powiedziałabym, że nawet w nadmiarze, bo nawet na książkę brakuje mi czasu Z Hadmejdów to obecnie robię córce czakę i szalik na drutach Brakuje mi tylko słońca i leżenia na leżaczku Mam nadzieję, że jakoś miło Ci się śniłam

Pewnie, że miło
Ewa777 14:18, 29 paź 2017

Katkak napisał(a)
Hortka wyhodowana z patyczka od Ewci z Gdańska - You and me Passion. Zobaczcie jak cudnie się ukorzeniła . Oprócz niej ukorzeniła się także Bavaria. Tamta już z półtorej miesiąca w gruncie siedzi, a ta od dziś .

Super korzonki Ja tych od Ciebie boję się sprawdzać, ale żyją i rosną - to najważniejsze Tych maluszków nie wsadzę do ziemi. Przetrzymam jej w donicach do wiosny i dopiero pójdą do gruntu.
Katkak 14:21, 29 paź 2017

Ewa777 napisał(a)

Super korzonki Ja tych od Ciebie boję się sprawdzać, ale żyją i rosną - to najważniejsze Tych maluszków nie wsadzę do ziemi. Przetrzymam jej w donicach do wiosny i dopiero pójdą do gruntu.

Ewcia te ode mnie z pewnością mają jeszcze większe korzenia. PEwnie, jak boisz się wsadzać, a masz gdzie przetrzymać to niech czekają na wiosnę . Masz już pomysł na miejscówki dla nich?
Ewa777 14:27, 29 paź 2017

Katkak napisał(a)

Ewcia te ode mnie z pewnością mają jeszcze większe korzenia. PEwnie, jak boisz się wsadzać, a masz gdzie przetrzymać to niech czekają na wiosnę . Masz już pomysł na miejscówki dla nich?

Z miejscówkami ciężko. Na razie nie mam pomysłu, ale zawsze można mieć kilka hortensji w donicach. Pięknie się wtedy prezentują
sylwia_slomc... 14:46, 29 paź 2017

Katkak napisał(a)

Dzięki Aniu, może z tym czosnkiem pokombinuję .

Próżno tracić czas Kochana pamiętasz jak lałam zmiksowany czosnek w rabatę z cebulkami???? Kret sobie nic z tego nie robi ryje w najlepsze
A piołunem też tam polałamMoże na nornice podziała
Gabriela 14:50, 29 paź 2017

Chyba masz bardzo zaciszny ogród, dzisiejsza zawierucha oberwała u mnie już prawie wszystkie liście.
Ambrowiec jest piękny, w Harlow Carr widziałam już ostatniego dnia września porządnie wybarwione, a u nich przecież cieplej.
Katkak 15:44, 29 paź 2017

Ewa777 napisał(a)

Z miejscówkami ciężko. Na razie nie mam pomysłu, ale zawsze można mieć kilka hortensji w donicach. Pięknie się wtedy prezentują

Zgadza się
Katkak 15:46, 29 paź 2017

Gabriela napisał(a)
Chyba masz bardzo zaciszny ogród, dzisiejsza zawierucha oberwała u mnie już prawie wszystkie liście.
Ambrowiec jest piękny, w Harlow Carr widziałam już ostatniego dnia września porządnie wybarwione, a u nich przecież cieplej.

Gabrysiu to prawda, ogród mam bardzo zaciszny, bo osłonięty prawie z każdej strony. Dzięki temu nic nie okrywam na zimę. Ale teraz zaczyna naprawdę mocno wiać. Strach się bać co będzie dalej. Nie wiem kiedy się kolorów ambrowca doczekam, w zeszłym roku tez się nie wybarwił. Jak go kupowałam to Pan twierdził, że nawet w drugiej połowie listopada może się dopiero wybarwić. Jest to prawdopodobne, bo on bardzo długo liście trzyma.
Katkak 15:52, 29 paź 2017

Jak będzie rak wiało, to chyba wyrwie mi orzecha z korzeniami
sylwia_slomc... 15:57, 29 paź 2017

Dobrze, że ten nasz od sąsiada już liści nie ma bo by pewnie leżał, ziemia rozmoczona na maxa