dobre ...ja nie lubie bananów suszonych ...nakupiłam sporo paczek "chrup topinambur" bardzo mi to smakuje ...ale cena tego jest dość wysoka bo topinambur rośnie jak perz i wyplenic toto to jest wyczyn ...wiem bo teść 20kilka lat temu to w polu wsadził jako słodkie ziemniaki ...nikt tego jeść nie chciał ...nikt nie wymyślił ze mozna suszyć ( suszony jest smaczny) i wielokrotnie traktowali to randapem ...a on dalej rósł ..dzis na tych działkach stoja domy ...a topinambur rosnie u niektórych pod płotem
Mała Mi tez posadziła i tez narzeka ze zawala jej wszystko.
Gabrysiu niestety nie wiem jaka to odmiana trzmieliny, bo sadzona 100 lat temu, kiedy jeszcze nazwy roślin nie miały dla mnie większego znaczenia . Handmejdów nie robiłam. Pewnie zimą mnie weźmie .
Eunia, więcej czasu będziemy miały, spokojniej, bez spiny - to trzeba, tamto muszę.. Trzeba szukać plusów . A może jakieś handmejdy podłubiesz? Lektury nadrobisz, albo filmy jakieś? Damy radę. Co rok dajemy . Buuuuuziak mocny . Śniłaś mi się dziś, wiesz?
U Ciebie pięknie i kolorowo, przyszłam podbudować ducha bo u nas leje non stop od dwóch dni.
Takie kolorki powodują, że człowiek z miejsca się uśmiecha
Twój ogród jest bardzo w moim stylu, te pokoiki ogrodowe wyglądają bardzo zachęcająco i człowiek ma ochotę w każdym chwilę posiedzieć. Cudnie!
Miłego weekendu!!