Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 08:58, 27 paź 2017

eee_taam napisał(a)

kupujesz w sklepie czy sama suszysz?
bo te ze sklepu to raczej sa dosładzane i aromatyzowane i dość często nie są suszone a smażone w oleju...warto czytać etykiety nawet te co juz niby znamy bo kolejna partia produkcyjna moze byc inna w niższej cenie ...albo i w tej samej ale z gorszym "dziadowskim" składem

mnie tak Helio zaszokowało ...maja dwa rodzaje żórawiny i rodzynek ..tańsze-gorsze i droższe-o przyzwoitym składzie opakowanie praktycznie identyczne ..tylko folia cieńsza w jednych jest

Nie kupuję bo... tucza . Ale lubię.
10:07, 27 paź 2017
Katkak napisał(a)

Nie kupuję bo... tucza . Ale lubię.

dobre ...ja nie lubie bananów suszonych ...nakupiłam sporo paczek "chrup topinambur" bardzo mi to smakuje ...ale cena tego jest dość wysoka bo topinambur rośnie jak perz i wyplenic toto to jest wyczyn ...wiem bo teść 20kilka lat temu to w polu wsadził jako słodkie ziemniaki ...nikt tego jeść nie chciał ...nikt nie wymyślił ze mozna suszyć ( suszony jest smaczny) i wielokrotnie traktowali to randapem ...a on dalej rósł ..dzis na tych działkach stoja domy ...a topinambur rosnie u niektórych pod płotem

Mała Mi tez posadziła i tez narzeka ze zawala jej wszystko.
abiko 12:15, 27 paź 2017

Kasia Ty biegasz.. no proszę. Same niespodzianki Kiedy maraton krakowski.. albo pół wielicki, transparent zrobię
Katkak 19:21, 27 paź 2017

abiko napisał(a)
Kasia Ty biegasz.. no proszę. Same niespodzianki Kiedy maraton krakowski.. albo pół wielicki, transparent zrobię

Nabijaj się, nabijaj . Ja tu z kilogramami walczę, a Ty masz polewę .
Katkak 20:08, 27 paź 2017

Gabriela napisał(a)

Gabrysiu niestety nie wiem jaka to odmiana trzmieliny, bo sadzona 100 lat temu, kiedy jeszcze nazwy roślin nie miały dla mnie większego znaczenia . Handmejdów nie robiłam. Pewnie zimą mnie weźmie .
Katkak 20:09, 27 paź 2017

eee_taam napisał(a)

dobre ...ja nie lubie bananów suszonych ...nakupiłam sporo paczek "chrup topinambur" bardzo mi to smakuje ...ale cena tego jest dość wysoka bo topinambur rośnie jak perz i wyplenic toto to jest wyczyn ...wiem bo teść 20kilka lat temu to w polu wsadził jako słodkie ziemniaki ...nikt tego jeść nie chciał ...nikt nie wymyślił ze mozna suszyć ( suszony jest smaczny) i wielokrotnie traktowali to randapem ...a on dalej rósł ..dzis na tych działkach stoja domy ...a topinambur rosnie u niektórych pod płotem

Mała Mi tez posadziła i tez narzeka ze zawala jej wszystko.

No właśnie pamiętam, że Ania ma nerwa na niego.
Katkak 20:17, 27 paź 2017

Ewa777 napisał(a)
Piękną jesień masz w ogrodzie Kasiu Mi już nawet zdjęć nie chce się robić, tak mi szkoda lata...
Buziaki dla Was

Eunia, więcej czasu będziemy miały, spokojniej, bez spiny - to trzeba, tamto muszę.. Trzeba szukać plusów . A może jakieś handmejdy podłubiesz? Lektury nadrobisz, albo filmy jakieś? Damy radę. Co rok dajemy . Buuuuuziak mocny . Śniłaś mi się dziś, wiesz?
Katkak 20:17, 27 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ściskam i uciekam, może się w weekend zdzwonimy, tesknię już

Bardzo chętnie Słoneczko
dana1s 08:06, 28 paź 2017

U Ciebie pięknie i kolorowo, przyszłam podbudować ducha bo u nas leje non stop od dwóch dni.
Takie kolorki powodują, że człowiek z miejsca się uśmiecha
Twój ogród jest bardzo w moim stylu, te pokoiki ogrodowe wyglądają bardzo zachęcająco i człowiek ma ochotę w każdym chwilę posiedzieć. Cudnie!
Miłego weekendu!!
kasiek 19:37, 28 paź 2017

Śliczne kolorki Buziole zostawiam, ja mało przed kompem w domu siedzę, za duo zajęć dodatkowych ... Byle do Świąt potem może spokojniej będzie...