Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

malgorzata_s... 13:56, 20 kwi 2018

Kasia wiosna wystartowała i ruszyła z kopyta u Ciebie. Tyle kwitnących już?
Azalie u mnie śpią całkiem nie mówiąc o rodkach.
Urszulla 19:53, 20 kwi 2018

Właściciele małych ogrodów mają zdolności upychania roślin. Tyle roślin masz. I modne u Ciebie słowo "upolowałam" zawsze wywołuje uśmiech
Katkak 20:14, 20 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
Właściciele małych ogrodów mają zdolności upychania roślin. Tyle roślin masz. I modne u Ciebie słowo "upolowałam" zawsze wywołuje uśmiech

Ula, bo on jest mały, ale byk
Katkak 20:17, 20 kwi 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasia wiosna wystartowała i ruszyła z kopyta u Ciebie. Tyle kwitnących już?
Azalie u mnie śpią całkiem nie mówiąc o rodkach.

Gosua u mbie azslki już tuż, tuż. Duże rodki jeszcze mie, tylko ten wczoraj kupiony już prawie. Ech, wiosna... straciłam dla niej głowę.
Katkak 21:18, 20 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)

Takie podejście mi się podoba, a ze zdjęć sama radość.
Pięknie rośliny się w oczku odbijają. A jak złudzenie, że ogród większy, to żyjmy w tej iluzji dalej.

Gosia bo trzeba mierzyć siły na zamiary, kto by miał u mnie czas nie wiadomo jakie areały obrabiac
sylwia_slomc... 21:48, 20 kwi 2018

Katkak napisał(a)

Madziu zdjęć nawrzucałam za wszystkie czasy . Ogród jest niewielki, więc tych zakamarków zbyt dużo nie mam, na zdjęciach może takie złudzenie jest. Ale kocham go takim, jakim jest. Przy większym bym się frustrowała, że roboty nie ogarniam, a tak mam czas też na odpoczynek, a nawet bywa, że leniuchuję w nim .

Zazdroszczę tego leniuchowania, ja się dzisiaj ledwie ruszam. Plewię , a mam wrażenie , że za doopką mi rośnie od nowa Dużo zrobiłam, a nie widać wcale. Sucho niemiłosiernie mam normalnie beton nie ziemię. W zeszłym roku był kłopot z plewieniem bo całą wiosnę lało i nie było jak wejść na rabatę w bagno , a potem od razu spiekło upałem i już nie było jak korzeni wyrwać. Teraz wiatry i słońce od razu po śniegu już z półtora miesiąca nie padało wcale. Nie jestem w stanie wbić pazurka ( nie wiem jak się ten trzy zębowy pomocnik nazywa)w ziemię taki suchar. W rowie już wody praktycznie nie ma. Wcześniej nie bywało dopiero w lipcu.
Gosialuk 22:32, 20 kwi 2018

Sylwio Obawiam się, że i u mnie to samo będzie. Jutro się okaże. A bryły mi zostały do wytrząsania i uprzątnięcia zanim kosić zaczniemy.

Kasiu Moje areały nieustannie nieobrobione są. Na szczęście jak byliny się bardziej rozrosną to mniej chwastów puszczają. Nawet w tym roku liści z pierwiosnków nie zdążyłam wygrabić, a już ich prawie nie widać.
Wiosna piękna kwitnąca u ciebie.
Katkak 22:37, 20 kwi 2018

Dzieciaki szczęśliwe, mają nową trampolinę. Jeszcze siatka i można szaleć
Ewa777 23:36, 20 kwi 2018

Kasiu, zachwycam się Twoją magnolią - jest przepiękna i taka duża
Dla dzieciaków frajda z trampoliną. My też niedługo będziemy musieli pomyśleć o wymianie na nowszą.
sylwia_slomc... 23:59, 20 kwi 2018

Ale będą szaleć