Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:01, 28 maj 2018

katel napisał(a)
Kasiu ja z chorobami nie podpowiem ale czy jodła to przypadkiem nie ma pnia opiętego białą metką? Słabo na zdjęciu widać, może to coś innego - sprawdź na wszelki wypadek.
Pomocniczka najlepsza na świecie

Masz rację, jest tam metka, zaraz ją utnę. Dzięki
Katkak 21:03, 28 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)

Cudnie rosną. moich połowę eM wykosił .. ale odrosną

Wiem co czujesz.. ta cholerna bezsilność.. a nieszczęścia chodzą stadami.. oj nie raz miałam dość ogrodniczkowania.. ale jesteśmy twarde baby i nie damy się.. nie to, to co innego.

Ania to teraz ja Ci ich ukopię . Kwitną bardzo długo, obłędne są . No właśnie ta bezsilność wkurza, ale jak piszesz my twarde baby jesteśmy .
Katkak 21:20, 28 maj 2018

Korzystając z tego, że udało mi się na chwilkę do kompa dopchać wrzucam kilka fotek na szybko, bo cały pulpit zawalony, a jeszcze w aparacie mam
Katkak 21:29, 28 maj 2018

mój wymarzony powojnik, Roguczi, ale nie wiem jak poprawnie pisze się tę nazwę

tak teraz wygląda prowadzona prze ze mnie trzmielina oskrzydlona. Ma być drzewkiem na pniu, ale wyższym, więc będę ją powolutku podcinać od dołu
Katkak 21:33, 28 maj 2018

tu, przy garażu jeszcze sporo pracy mnie czeka
hanka_andrus 21:35, 28 maj 2018

Było długo zimno, nareszcie przyszło ciepełko, nie tylko dla nas. Cała przyroda się wyroiła. U mnie tez grasują mszyce, bruzdownica, śluzownica, niszczylistka, poskrzypka, nornice i inne " dobrocie".
Trudno. Każdy chce się rozmnażać na potęgę. Nawet bez pięćsetnych gratyfikacji.

Trzeba mieć czujne oko.
Dziś przyuważyłam czarną muszkę z pomarańczowym odwłokiem na róży. Wbijała pokładełko do pędu, i chciała złożyć jajo. Nie ma muchy , i nie ma jaja, bo ja byłam na posterunku. To chyba śluzownica.

Zastanawiałam się kto mi na liściach róż robi "witraże?". Teraz już wiem.

Katkak 21:59, 28 maj 2018

hanka_andrus napisał(a)
Było długo zimno, nareszcie przyszło ciepełko, nie tylko dla nas. Cała przyroda się wyroiła. U mnie tez grasują mszyce, bruzdownica, śluzownica, niszczylistka, poskrzypka, nornice i inne " dobrocie".
Trudno. Każdy chce się rozmnażać na potęgę. Nawet bez pięćsetnych gratyfikacji.

Trzeba mieć czujne oko.
Dziś przyuważyłam czarną muszkę z pomarańczowym odwłokiem na róży. Wbijała pokładełko do pędu, i chciała złożyć jajo. Nie ma muchy , i nie ma jaja, bo ja byłam na posterunku. To chyba śluzownica.

Zastanawiałam się kto mi na liściach róż robi "witraże?". Teraz już wiem.

Haniu to prawda, wszystko oszalało i choroby też rośliny bardzo atakują. W ogóle wszystko jakiegoś przyspieszenia dostało. Róże już w pełnu, jeżówki w pąkach, hortensje bukietowe mają coraz większe pąki. Co będzie późnym latem i jesienią?
Katkak 22:02, 28 maj 2018

Cukinie cora z większe, już kwitną
Katkak 22:05, 28 maj 2018

Bogdzia 22:06, 28 maj 2018

Kasiu no widzisz jak masz pieknie???A co to deszcz padał czy podlewałas? U Chell grad ogromniasty poniszczył wszystko.