Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Bogdzia 22:48, 27 maj 2018

eee_taam napisał(a)

najszybsze leczenie plag jakie widziałam)) superBogdziu

katel 23:00, 27 maj 2018

Kasiu ja z chorobami nie podpowiem ale czy jodła to przypadkiem nie ma pnia opiętego białą metką? Słabo na zdjęciu widać, może to coś innego - sprawdź na wszelki wypadek.
Pomocniczka najlepsza na świecie
Mala_Mi 23:07, 27 maj 2018

Katkak napisał(a)

Bodziszki od Małej Mi

Cudnie rosną. moich połowę eM wykosił .. ale odrosną

Wiem co czujesz.. ta cholerna bezsilność.. a nieszczęścia chodzą stadami.. oj nie raz miałam dość ogrodniczkowania.. ale jesteśmy twarde baby i nie damy się.. nie to, to co innego.
Monia81 08:17, 28 maj 2018

Kasieńko buziaczki w kwestii chorób nie pomogę, ale kadry z ogrodu pochwalę, no i mała pomocnica, cudowna u mnie koleżance ostatnio pojawiła się ta choroba jałowców, bo grusza też nie daleko, była przygotowana na wyautowanie ich, ale pokombinowała z sodą oczyszczoną, smarowała, podlewała doglebowo na grzyba i jak na tą chwilę jałowce mają się dobrze... zobaczymy...
Katkak 20:57, 28 maj 2018

Bogdzia napisał(a)
Na moje oko to problem masz największy z misecznikami bo trudno je zwalczyc.
Irga pewnie pomarzła bo one tak maja ale bedzie rosła jesli nie zmarzła całkowicie,
Jodła moim zdaniem zaschły stare igły a przeciez to normalne bo co jakis czas te stare opadaja, moze tez byc tak ze nisko przy ziemi obsikał kot lub pies i też zbrazowieja,moim zdaniem nic jej nie jest bo tak jak juz inni pisali mode przyrosty sa w porzadku.
Bluszcz to zależy od gatunku , jeden rośnie jak szalony inny wiecznie chory , miałam takiego wiecznie chorego , wyrzuciłam i juz.
Perukowiec jak nie jest ciety to często choruje, wytnij to chore i co jakis czas przycinaj pędy, nic mu nie bedzie.
Klon Shirasawy u mojego brata co rok brązowieja mu liscie ,ogrodnik twierdzi że za kiepski przewiew powietrza ale co rok na wiosnę znów się rozwija cudna zielenia, jego klon jest wielki , nie ma mowy o przesadzeniu ale przy Twoim moze da sie rozluźnic bo przesadzac to ryzyko.
Za to piwonie masz cudne , bajecznie piekne i pewnie pachna na całą okolicę i juz po problemach>

Bożenko już Ty dobrze wiesz jaką ulgę mi te słowa sprawiły rozmowa z Tobą . JEszcze raz dziękuję .
Katkak 20:58, 28 maj 2018

Mazan napisał(a)
Katkat

Czy widzisz na liściach irgi białe kreseczki? Jeśli tak to masz pordzewiacza azaliowego. Bluszcz niezbyt widoczny, ale u mnie podobnie zwijał się i usychał po wizycie przędziorka. Jodłę najprawdopodobniej zaatakowała osutka.

Plagami się nie przejmuj. Egipcjanie mieli ich więcej.

Pozdrawiam

Kreseczek na irdze nie ma. Ale z przędziorkami masz chyba rację. Co do Egipcjan trudno się nie zgodzić .
Dzięki Mazan .
Katkak 20:59, 28 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mazan mnie rozwalił oplułam monitor.Fakt,Egipcjanie mieli przechlapane.Kochana nie martw się na zapas bo nasze upakowane ogrody tak mają.Trzeba pryskać niestety i wszystko minie.Moją najcudniejszą ogrodniczkę wycałuj.

Gosieńko ogrodniczka wycałowana i wypieszczona . Masz rację koko dżambo i do przodu .
Katkak 21:00, 28 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Pomimo plag jakie dopadły Wasz ogród i tak masz pięknie.

Dziękuję Dorotko

Dorota123 napisał(a)
Pomimo plag jakie dopadły Wasz ogród i tak masz pięknie.

Dziękuję Dorotko

eee_taam napisał(a)

najszybsze leczenie plag jakie widziałam)) superBogdziu

Żebyś wiedziała, Bożenka w 3 minuty przegoniła wszystkie moje smuteczki .