Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Anitka 13:04, 09 lip 2018

Kasiu dotarłam i ja do Ciebie. Szalony tydzień, powrót w zeszłą sobotę z urlopu, w niedziele trzy ogródki zaliczyłam, cały tydzień praca, nalot rodzinki od wtorku do dzisiaj, w piątek odwiedzinki u Was, powrót, "szybki" spacerek u Sylwii łącznie z łapanie rybek w oczku, powrót o 21.30 do domu. W sobotę praca, troszkę czasu dla odwiedzającej rodzinki, a w niedziele cały dzień poza domem - ogrodowiskowy wyjazd do Wojsławic i powrót o 22 do domu. Swojego ogrodu prawie nie widziałam
I zmęczenia nie czuję I to dla tego, że w Waszej Bajce można odpoczęć, zwolnić i zapomnieć o całym świecie Tworzycie wspaniałą rodzinkę i tą rodzinną atmosferę można u Was poczuć w każdej minucie przybywania.

Dziękuję za możliwość zobaczenie tego Waszego uroczego zakątka. Zakochałam się w twoich hortensjach i nie tylko.

Adze brakuje górnego pietra, Iwonce dolnego a u mnie "rozciągliwości" i "gumowatości" w ogrodzie. Jako jedyna wróciłam tylko z czereśniami z targu, ale w klamociarnii kilka rzeczy kupiłam Masz niezwykłą łatwość łączenia roślin i podziwiam za stworzenie takiego bioróżnorodnego ogrodu na tak małej przestrzeni.

Buziaczki i do następnego spotkania.
Urszulla 20:01, 09 lip 2018

Uczę się od Was, więc i ja zaglądnęłam do mojej klamociarni i coś tam wygrzebałam. Dzięki za nieustanne inspiracje
Katkak 21:14, 09 lip 2018

kasiek napisał(a)

No bez jaj - wytargamy Cie i tyle Dopiero jak świat się zawali to pojedziemy same, ale ja wierzę że damy radę Królowo

No jak się dwie Królowe zejdą to strach pomyśleć co się będzie działo
Katkak 21:14, 09 lip 2018

Monia81 napisał(a)
Cudne foty, cudnej bajki super spotkano dziewczyny miałyście Kasieńko bujnie u Ciebie wszystko rośnie, pięknie buziaki

Fajny sabat,prawda?
Katkak 21:16, 09 lip 2018

Kindzia napisał(a)
Na prawdę masz tylko 4 ary??? Niesamowite...dużo pięknych roślin rośnie u Ciebie Kasiu!!!

Najprawdziwsza prawda Kasiu . Bo ja mam trochę duszę kolekcjonera. Sporo mam roślin kupionych od tak, ale i sporo tych długo poszukiwanych i wymarzonych. I poniekąd niewielkie rozmiary ogrodu rekompensuję sobie ciekawymi okazami .
Katkak 21:17, 09 lip 2018

Ewa777 napisał(a)

Ale do Kapiasa to można 4 razy w roku i będzie mało

to prawda i zawsze jest pięknie i inaczej
Katkak 21:19, 09 lip 2018

Anitka napisał(a)
Kasiu dotarłam i ja do Ciebie. Szalony tydzień, powrót w zeszłą sobotę z urlopu, w niedziele trzy ogródki zaliczyłam, cały tydzień praca, nalot rodzinki od wtorku do dzisiaj, w piątek odwiedzinki u Was, powrót, "szybki" spacerek u Sylwii łącznie z łapanie rybek w oczku, powrót o 21.30 do domu. W sobotę praca, troszkę czasu dla odwiedzającej rodzinki, a w niedziele cały dzień poza domem - ogrodowiskowy wyjazd do Wojsławic i powrót o 22 do domu. Swojego ogrodu prawie nie widziałam
I zmęczenia nie czuję I to dla tego, że w Waszej Bajce można odpoczęć, zwolnić i zapomnieć o całym świecie Tworzycie wspaniałą rodzinkę i tą rodzinną atmosferę można u Was poczuć w każdej minucie przybywania.

Dziękuję za możliwość zobaczenie tego Waszego uroczego zakątka. Zakochałam się w twoich hortensjach i nie tylko.

Adze brakuje górnego pietra, Iwonce dolnego a u mnie "rozciągliwości" i "gumowatości" w ogrodzie. Jako jedyna wróciłam tylko z czereśniami z targu, ale w klamociarnii kilka rzeczy kupiłam Masz niezwykłą łatwość łączenia roślin i podziwiam za stworzenie takiego bioróżnorodnego ogrodu na tak małej przestrzeni.

Buziaczki i do następnego spotkania.

Dzięki wielkie Anitko . Mój ogród jest mały, ale byk . Przyjeżdżaj kiedy tylko chcesz
Katkak 21:23, 09 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Uczę się od Was, więc i ja zaglądnęłam do mojej klamociarni i coś tam wygrzebałam. Dzięki za nieustanne inspiracje

To nie uciekaj, bo zaraz zobaczysz co zrobiłam z niepotrzebnej ramy od lustra
no więc niepotrzebna rama lustra, styropian, trochę fsrby, potłuczonych płytek, lusterko i...

tu już pomalowane

powstały takie drzwiczki do bajkowego świata

mąż się śmieje, że to chyba dla jakichś krasnali z Czarnobyla
Katkak 21:28, 09 lip 2018

teraz latam z nimi i zastanawiam się gdzie je postawić: pierwotnie miały być w zakątku pod murkiem i tam wyglądają super, tylko są trochę mało widoczne.

i w wieczornej odsłonie

tak patrzę i chyba na jasny niebieski je przemaluję
Katkak 21:31, 09 lip 2018

to druga proponowana miejscówka. Są lepiej widoczne, ale nie tak fajnie otulone roślinami. Ale znów ta sówka fajnie z nimi gra. I gdzie je postawić? Pod murkiem, czy w sąsiedztwie warzywnika?