Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:35, 07 sie 2019

Poziomka napisał(a)

Dalie są piękne, ale kosmosy też są urodziwe i zwiewne
Zazdroszczę widoku i plonów. W tym roku ogródek warzywny to moja totalna porażka.
Pozdrawiam cieplutko Jasia

Jasiu ci za niespodzianka, jak miło Cię gościć. Też uwielbiam kosmosy. Chętnie miałabym ich więcej, ale już nue bardzo jest gdzie.
Poziomka 21:45, 07 sie 2019

Przez wiele lat kosmosy same mi się wysiewały w przedogródku. Lubiłam obserwować jak jesienią przylatują chmary ptaków i wyjadają nasiona. Aż zdarzyła się niekorzystna zima czy wiosna , już nie pamiętam , i kosmosy zniknęły. Siałam potem odmianowe, ale te były bardziej zawodne i nie miały ochoty się same wysiewać.
sylwia_slomc... 22:25, 07 sie 2019

Katkak napisał(a)
Wrrrrrrr, spać nie mogę. Z boku na bok, z boku na bok i nic =-/
Najlepiej będzie mi się spało oczywiście wtedy kiedy budzik zadzwoni.

Znam ten ból
sylwia_slomc... 22:29, 07 sie 2019

Katkak napisał(a)
Sylwua pokazuje nowego pieska, Danusia nowego kotka, a my mamy nową świnkę mirską. Iga jak ją zobaczyła w poniedziałek to już było pozamiatane, dziś mus było po nią iść. Iga nazwała ją Oliwia. Kasia, słyszysz to?. Pokaż Oli jaką ma imienniczkę. Nasz Maksiu blisko rok temu odszedł do krainy wiecznych łowów, więc pomyślałam, że właściwie czemu nie. Świnki morskie są fajne.

Ale słodka
Iga ma dobry gust
Jak nasza Inka zdechła ze starości to łapałam się na tym, ze z nacią z marchewki lece do łazienki śwince dać, prawie pół roku mnie trzymało, nawet myslałam czy by nowej nie wziąć, ale potem zaczęłam się przyzwyczajac, teraz Młodszy męczy o papugę, ale nie wiem jeszcze na czym stanie
Katkak 03:38, 08 sie 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale słodka
Iga ma dobry gust
Jak nasza Inka zdechła ze starości to łapałam się na tym, ze z nacią z marchewki lece do łazienki śwince dać, prawie pół roku mnie trzymało, nawet myslałam czy by nowej nie wziąć, ale potem zaczęłam się przyzwyczajac, teraz Młodszy męczy o papugę, ale nie wiem jeszcze na czym stanie

Papugi są fajne. Mądre i łatwo się oswajają, pozwól matka. Jedyny minus to dsrcie z rana. Jak miałam to ręcznikiem klatkę na noc przykrywałam żeby się nie darła o świcie. U mnie burza i leje. Tym razem spało mi się dobrze, ale burza i mocny szum deszczu mnie obudziły.
Milka 06:20, 08 sie 2019

Katkak napisał(a)
Przyszły też moje internetowe roślinki: hortka Princess Diana, cudny rozchodnik, kłosowiec aureum i liliowiec. Ale foty jutro bo nie chce mi się przy kompie siedzieć.

Gdzie to upychasz?
Warzywnik wzorcowy, nowy członek rodziny - świnka, cudny, pamiętam czasy, jak i u nas była. Ja też mam problemy ze spaniem, czyli jest nas więcej
sylwia_slomc... 12:05, 08 sie 2019

Nie narobiło Wam szkód w ogrodzie, bo to co pokazują w necie to masakra jakaś
Agania 14:06, 08 sie 2019

Śliczniusi nowy domownik
Ogród bujny, Iga radosna, a Ty mama w końcu odpocznij
buziak
Ewa777 16:04, 08 sie 2019

O! A ja przyszłam obejrzeć Twoje zakupy
Katkak 20:59, 08 sie 2019

Milka napisał(a)

Gdzie to upychasz?
Warzywnik wzorcowy, nowy członek rodziny - świnka, cudny, pamiętam czasy, jak i u nas była. Ja też mam problemy ze spaniem, czyli jest nas więcej

Irciu teraz to już przeważnie czegoś się muszę pozbyć żeby nowe posadzić, albo drzewa od dołu podcinam. No ale w końcu nie wsxystko w ogrodzie podoba nam się cały czas w tak samo, prawda?