Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 19:57, 01 cze 2014

Kasial napisał(a)
Też jestem za wywaleniem śliwki. Sama pozbyłam się już trzech śliw. Zostały dwie i chyba też pójdą pod piłę

Dzięki imienniczko Szczerze mówiąc napaliłam się na tą brzozę jak szczerbaty na suchary i w duchu liczyłam, że właśnie tak mi poradzicie
Katkak 19:58, 01 cze 2014

Nallar napisał(a)
Kasiu czy ta śliwka ma owoce?

Ma Ewciu, ale jak czytam wszystkie wpisy to już jestem utwierdzona w przekonaniu, żeby brzozę zamiast niej posadzić
malgorzata_s... 20:03, 01 cze 2014

Kasiu znowu rewolucja?? Ja śliw nie lubię i też dwie wywaliłam. Tylko mszyce na nich były Buziam
Kasial 20:18, 01 cze 2014

Katkak napisał(a)

Dzięki imienniczko Szczerze mówiąc napaliłam się na tą brzozę jak szczerbaty na suchary i w duchu liczyłam, że właśnie tak mi poradzicie

Hehehe to śmiało dziabaj śliwę. Na owocowych drzewach pysznie wędzi się kiełbachy i inne mięcha ostatnio wyciętą śliwę oddałam wujowi do wędzenia, przyniósł w ramach podziękowania pyszną swojszczyznę
Pozostał dwie też mu oddam
Nallar 20:21, 01 cze 2014

Widzę że podjęłaś już decyzję ale...za nim ją wywalisz to może przytnij je na podobieństwo bonsai. Drzewa z takimi dojrzałymi konarami mają swój urok. Na dolną część rabaty będzie docierało więcej słoneczka, a jeśli Ci nie wyjdzie zawsze możesz ją ściąć ja bym najpierw poeksperymentowała. Jeśli zamieszałam to przepraszam
bozaj 20:29, 01 cze 2014

Zdecydowanie głosuję za brzozą albo 2 w rzędzie, ja mam dwie w moim ogrodzie są urokliwe
Katkak 20:52, 01 cze 2014

Kasial napisał(a)

Hehehe to śmiało dziabaj śliwę. Na owocowych drzewach pysznie wędzi się kiełbachy i inne mięcha ostatnio wyciętą śliwę oddałam wujowi do wędzenia, przyniósł w ramach podziękowania pyszną swojszczyznę
Pozostał dwie też mu oddam

Kasia mój mąż powiedział to samo - że takie drzewo jest super do wędzenia. A, że jakaś mała wędzarenka chodzi Mu po głowie powiedział, że drzewko sobie schowa
Katkak 20:56, 01 cze 2014

Nallar napisał(a)
Widzę że podjęłaś już decyzję ale...za nim ją wywalisz to może przytnij je na podobieństwo bonsai. Drzewa z takimi dojrzałymi konarami mają swój urok. Na dolną część rabaty będzie docierało więcej słoneczka, a jeśli Ci nie wyjdzie zawsze możesz ją ściąć ja bym najpierw poeksperymentowała. Jeśli zamieszałam to przepraszam

Ewuś nigdy nie mieszasz, wszak każda rada bezcenna. Ale wiesz jak jest, koko dżambo i do przodu Nie ma razy jak się baba uprze Jeszcze jej nie wycinam, bo nie zdecydowałam jaki gatunek brzozy posadzę, a nawet jak zdecyduję to najpierw muszę sprawdzić czy u mnie w szkółkach taką dostanę. No a potem...

bozaj napisał(a)
Zdecydowanie głosuję za brzozą albo 2 w rzędzie, ja mam dwie w moim ogrodzie są urokliwe

Dzięki

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu znowu rewolucja?? Ja śliw nie lubię i też dwie wywaliłam. Tylko mszyce na nich były Buziam

Gosia jak się bawić, to się bawić