Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:20, 02 cze 2014

Przy kasztanowcu wymyśliłam sobie krzewuszkowy kącik. Chcę jeszcze krzewuszkę "Loomansii aurea"
Katkak 20:21, 02 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mąż ma rację rozrosną się i kosiarka byś je niszczyła Śliczna fala powstaje Buziolki Kasiu

Dzięki Gosiulka
Luki 20:30, 02 cze 2014

Na temat sadzenia żurawek Ja sadze bliżej brzegu z jednego powodu, więcej się mieści i mniej rabaty zajmują, fakt jak się rozrastają w sezonie troszke wchodzą na rabate, ale takie dzikie listki po prostu sobie odcinam. U ciebie jak się łądnie rozrosną będą poprostu soedzieć tam gdzie ich miejsce, moje się panoszą na trawnik

Jeszcze jedno. Jeżeli nie zależy Ci na kwiatach tych nowych żurawek to wyłamuj je i nie pozwalaj zakwitać, pójdą wtedy bardziej w liście i szybciej się rozrosną. W tym roku jeszcze dwa razy dolistnie florowit, najpóźniej do poczatku sierpnia, później już nie nawoże żurawek
Katkak 20:43, 02 cze 2014

Katkak 21:34, 02 cze 2014

Luki napisał(a)
Na temat sadzenia żurawek Ja sadze bliżej brzegu z jednego powodu, więcej się mieści i mniej rabaty zajmują, fakt jak się rozrastają w sezonie troszke wchodzą na rabate, ale takie dzikie listki po prostu sobie odcinam. U ciebie jak się łądnie rozrosną będą poprostu soedzieć tam gdzie ich miejsce, moje się panoszą na trawnik

Jeszcze jedno. Jeżeli nie zależy Ci na kwiatach tych nowych żurawek to wyłamuj je i nie pozwalaj zakwitać, pójdą wtedy bardziej w liście i szybciej się rozrosną. W tym roku jeszcze dwa razy dolistnie florowit, najpóźniej do poczatku sierpnia, później już nie nawoże żurawek

Łukaszek dzięki jak nie wiem co
Edyta10 07:43, 03 cze 2014

Kasiu żabki są cudowneeeeee!!!
zakupy fajne, ja też dokupiłam ostatnio żurawki, krzewuszkę mam tylko jedną, ale cieszy oczy
...dobrze, że zajrzałam, Łukasz napisał o wyłamywaniu kwiatów żurawek, nie wiedziałam o tym oczywiście...
ładnie Ci różyczka kwitnie
Katkak 08:56, 03 cze 2014

Edyta10 napisał(a)
Kasiu żabki są cudowneeeeee!!!
zakupy fajne, ja też dokupiłam ostatnio żurawki, krzewuszkę mam tylko jedną, ale cieszy oczy
...dobrze, że zajrzałam, Łukasz napisał o wyłamywaniu kwiatów żurawek, nie wiedziałam o tym oczywiście...
ładnie Ci różyczka kwitnie

Dzięki Edytko. Ja też nie wiedziałam o tym myku z wyłamywaniem kwiatków żurawkom, ale na szczęście mamy Łukasza . Te krzewuszki to takie urocze, wdzięczne i bezproblemowe krzewy, dlatego kupiłam jeszcze jedną. A wiesz jaką chcę jeszcze? Nazywa się Loomansii Aurea Wygoogluj sobie, na kolana rzuca normalnie
agatanowa 09:05, 03 cze 2014

Kasiu, ładnie u Ciebie

widzę, że brzoza w końcu wygrała; ja swojej wciąż nie mam, choć miejsce na nią już od dawna czeka

ze wzgledu na charakter ogródka (ma być wiejski i nieuciązliwy) ja nad zawykłą brzozą myślę Betulą pendulą, tylko olbrzymia rosnie...

No i chcę również wierzbę płaczącą, najlepiej od razu starą z czarną korą hehe
ale czy ta barwa kory, to nie zależy od gatunku, a nie tylko od wieku...? nie wiem, bo wierzby nie są modne i trudno znaleźć info

śliczna ostróżka

a Twój ogródek to niedługo dzieci będą zwiedzać, że tam można wesołe zwierzaki i bajkowe stwory spotkac
elzbieta_g 09:06, 03 cze 2014

WOW!!!ale zakupymoje krzewuszki co roku przemarzają ale i tak kwitną choć nie tak jak bym chciała
rady Łukasza warto zapamiętać
u mnie słoneczko , miłego dzionka
Katkak 09:10, 03 cze 2014

agatanowa napisał(a)
Kasiu, ładnie u Ciebie

widzę, że brzoza w końcu wygrała; ja swojej wciąż nie mam, choć miejsce na nią już od dawna czeka

ze wzgledu na charakter ogródka (ma być wiejski i nieuciązliwy) ja nad zawykłą brzozą myślę Betulą pendulą, tylko olbrzymia rosnie...

No i chcę również wierzbę płaczącą, najlepiej od razu starą z czarną korą hehe
ale czy ta barwa kory, to nie zależy od gatunku, a nie tylko od wieku...? nie wiem, bo wierzby nie są modne i trudno znaleźć info

śliczna ostróżka

a Twój ogródek to niedługo dzieci będą zwiedzać, że tam można wesołe zwierzaki i bajkowe stwory spotkac

Agatka mnie też podobają się wielkie drzewa, no ale na moim spłachetku to nie bardzo poszaleję Nie mam pojęcia jak to jest z wierzbami. Bajkowych stworków u mnie przybywa, to fakt. A najweselszym stworem jestem ja sama po zakupach w szkółce