Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 16:21, 06 paź 2014

Nie do wiary jak rozrosły się trawki od Kasi z "Ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek". Posadzone były końcem lipca i wyglądały tak:

na dzień dzisiejszy są już takie
Katkak 16:22, 06 paź 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Niewielki ale przytulny nie tylko dla ludzi

Dzięki
pasjonatkaam... 16:24, 06 paź 2014

rzeczywiście! super też obfocam,a potem porównuję
Katkak 16:39, 06 paź 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
rzeczywiście! super też obfocam,a potem porównuję

Tak, to fajna sprawa
Agania 13:10, 07 paź 2014

Trawki faktycznie są już bujne, sikorki lubią twoje miejsce na ziemi i dzięcioł przylatuje, bo są drzewa, w końcu las u Ciebie.... jak tam Igusia?
Katkak 18:38, 07 paź 2014

Agania napisał(a)
Trawki faktycznie są już bujne, sikorki lubią twoje miejsce na ziemi i dzięcioł przylatuje, bo są drzewa, w końcu las u Ciebie.... jak tam Igusia?

Agatko zaczynam się zastanawiać czy będę w stanie okiełznać te miskanty olbrzymie, które tam mam. Mają sporo odrostów. Agatko o tej farbie pamiętam cały czas, tylko emuś taki zrobił porządek w piwnicy, że nie wiem gdzie co jest. Igusia była dziś na pierwszym szczepieniu, opłakała się biedna strasznie. No, ale tak to już jest ze szczepieniami. Agatko mam w ogródku starą gruszę, którą widać z okna i uwielbiam obserwować co się na niej dzieje, bo ptaków na niej od groma. Wróble, gołębie, kosy, sroki, sójki, sikorki, a ostatnio jeszcze ten dzięcioł. Nie sposób się znudzić . Pozdrawiam.
Katkak 18:52, 07 paź 2014

Kupiłam dziś 3 rozchodniki. Z rabaty z trawami eksmitowałam chorą krzewuszką i posadziłam właśnie rozchodniki. Kupiłam jeszcze śliczną roślinkę zadarniającą, której nazwy nie zapamiętałam, ale nie zdążyłam jej dziś posadzić.
tak było:
a tak jest
Luckaa 19:55, 07 paź 2014

Widze że masz dużo trawek, ja je uwielbiam, ale narazie mam red barona, coś od tesciowej i małą trawe pampasową, trawki są urocze.
Katkak 20:21, 07 paź 2014

Luckaa napisał(a)
Widze że masz dużo trawek, ja je uwielbiam, ale narazie mam red barona, coś od tesciowej i małą trawe pampasową, trawki są urocze.

Moja miłość do traw ma dopiero rok, ale pogłębia się z każdym dniem . Trawy są wspaniałe i dość szybko się rozrastają, co widać po tych trawkach powyżej. No i ten kojący szum... I jak tu ich nie kochać? . Pozdrawiam.
malgorzata_s... 21:34, 07 paź 2014

Śliczne rozchodniki Iguni daj jakiś syropek przeciwbólowy i przeciwzapalny Pewno coś masz Może ją boli troszkę