Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:53, 19 lut 2015

Nallar napisał(a)
Widzę że kupiłaś cudne donice, Kasiu jeśli mogę to podpowiem Ci że ja zwykle w takich donicach trzymam roślinki wsadzone w doniczki plastikowe, gliniane są jako osłonki. Raz dałam się skusić żeby nasypać ziemi bezpośrednio do glinianej i małpa zrobiła się brzydka, zmieniła kolor aż do wysokości wsypanej ziemi. Mam ją do dziś i co na nią patrzę to mam nerwy, jak zrobi się pogoda będę próbowała ją podreperować. A taka była ładna i doopa.
Dziś kupiłam nasionka tytoniu ozdobnego, petunii i nasturcji, tej ostatniej zdecydowałam się dać jeszcze jedną szansę, już ostatnią.
Nasionek na których najbardziej mi zależało nie kupiłam bo nie było.

Ewcia jeśli na donicy zrobił się takie zielonkawy nalot, to mnie się taki efekt podoba. Chyba, że coś innego się z nią stało. A na jakich nasionkach Ci zależy? Poszukam u siebie i Ci wyślę .
Nallar 23:02, 19 lut 2015

Katkak napisał(a)

Ewcia jeśli na donicy zrobił się takie zielonkawy nalot, to mnie się taki efekt podoba. Chyba, że coś innego się z nią stało. A na jakich nasionkach Ci zależy? Poszukam u siebie i Ci wyślę .

Kasiu może uda mi się jutro zrobić zdjęcie tej donicy to zobaczysz.
Szukałam nasion Lędźwiana szerokolistnego.
Katkak 23:52, 19 lut 2015

Nallar napisał(a)

Kasiu może uda mi się jutro zrobić zdjęcie tej donicy to zobaczysz.
Szukałam nasion Lędźwiana szerokolistnego.

Spoko, poszukam u mnie i jak znajdę to wyślę Ci .
Nallar 23:59, 19 lut 2015

Katkak napisał(a)

Spoko, poszukam u mnie i jak znajdę to wyślę Ci .

Widziałaś jak on kwitnie? ja myślałam że to groszek pachnący.... Kasiu nie szukaj specjalnie dla mnie nasion może jeszcze gdzieś trafię.
Nallar 10:39, 20 lut 2015

Zdjęć donicy brak jest tak wciśnięta w magazynku, że gdybym chciała się do niej dostać to musiałabym wywlec kosiarkę, pompę i inne sprzęty. Jak tylko będę miała do niej dostęp to cyknę jej zdjęcie, wybaczysz?
Katkak 12:15, 20 lut 2015

Nallar napisał(a)
Zdjęć donicy brak jest tak wciśnięta w magazynku, że gdybym chciała się do niej dostać to musiałabym wywlec kosiarkę, pompę i inne sprzęty. Jak tylko będę miała do niej dostęp to cyknę jej zdjęcie, wybaczysz?

Nie ma sprawy Ewcia, przecież się nie pali. W doniczki swoje tyle zainwestowałam , że chyba mogę zaryzykować . A o nasionka się nie martw. Będę z Małą na spacerze, to po drodze mogę przecież zapytać. Może akurat trafię? Czekam aż się obudzi i uderzamy w miasto .
BASIA8 12:52, 20 lut 2015

Hej Kasieńko dziękuje za pozdrowienia - Miki buziolka od Cioci dostał My również pozdrawiamy i mocno ściskamy całą Rodzinkę
Nallar 13:09, 20 lut 2015

Katkak napisał(a)

Nie ma sprawy Ewcia, przecież się nie pali. W doniczki swoje tyle zainwestowałam , że chyba mogę zaryzykować . A o nasionka się nie martw. Będę z Małą na spacerze, to po drodze mogę przecież zapytać. Może akurat trafię? Czekam aż się obudzi i uderzamy w miasto .

Ty lepiej zostaw kasę w domu, bo znowu "usłyszysz głosy z graciarni" kup mnie, weź mnie taki ładny(a) jestem.
U mnie dziś robienie pierogów na dużą skalę, o 17 przywożę wnusię, więc na ogrodowisko wrócę dopiero jak mała zaśnie. Życzę udanego spacerku.
Katkak 17:38, 20 lut 2015

Nallar napisał(a)

Ty lepiej zostaw kasę w domu, bo znowu "usłyszysz głosy z graciarni" kup mnie, weź mnie taki ładny(a) jestem.
U mnie dziś robienie pierogów na dużą skalę, o 17 przywożę wnusię, więc na ogrodowisko wrócę dopiero jak mała zaśnie. Życzę udanego spacerku.

Boisz się, że znów będzie mnie wodzić na pokuszenie? Ewciu nasionek niestety nie było, ale mama koleżanki, która pracuje w sklepie z art. ogrodniczymi zapisała sobie nazwę i obiecała wziąć jak tylko będą w hurtowni. A ja za to kupiłam nasionka gwiezdnego powoju . Graciarnię obeszłam szerokim łukiem . Tak na wszelki wypadek
Katkak 17:39, 20 lut 2015

BASIA8 napisał(a)
Hej Kasieńko dziękuje za pozdrowienia - Miki buziolka od Cioci dostał My również pozdrawiamy i mocno ściskamy całą Rodzinkę

Dobrze, że jesteś Basiulka . Mam nadzieję, że jest już lepiej .