Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:54, 22 lut 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
ja swoją też tylko ciut sypnełam po wierzchu ziemią,ziemia dobra ale moje bez przykrycia stoją na parapecie

Przykryj je choćby reklamówką jednorazową (tylko zrób w niej dziurki, żeby był jakiś przepływ powietrza), albo nakryj plastikową butelką. Ja ze wszystkimi swoimi nasionami tak zrobiłam. W chlebaku jest tylko werbena, a pozostałe pod reklamówkami jednorazowymi, albo woreczkami śniadaniowymi. Szałwia omszona też się już pokazała i dwa maleńkie łubinki. Łubinów dość dużo wysiałam, ale widać dopiero dwa.
ryska 21:57, 22 lut 2015

Katkak napisał(a)

O tak, gdybym mieszkała nad morzem to nazbierałabym tych cudnych wymytych patyków i pni. Takie w siwym kolorze tylko nad morzem można znaleźć. A w skansenach te wiklinowe płoteczki mnie urzekają i babcine ogródki . Czuje się tam taki spokój. Istna sielanka .

U mnie na 56 stronie są zdjęcia ze skansenu w Tokarni, w którym mogłabym nawet dziś zamieszkać
Nasze morze też kocham i takie różne przydaśki też.
Czasem warto jest zatrzymać się i wysiąść z tego pendolino pod nazwą "życie". Pozdrawiam i czytam dalej
pasjonatkaam... 22:07, 22 lut 2015

przykryję te werbenki rzeczywiście,Kasiu, a te patyki dereniowe to długo się ukorzeniają? myślisz ,ze do lata dadzą radę?
Nallar 22:11, 22 lut 2015

Właśnie, Kasiu dasz radę już wykopać dołek w ogrodzie? może bym Ci tego derenia wysłała. Co Ty na to?
Katkak 22:31, 22 lut 2015

Nallar napisał(a)
Właśnie, Kasiu dasz radę już wykopać dołek w ogrodzie? może bym Ci tego derenia wysłała. Co Ty na to?

Pewnie Ewcia, spokojnie dam radę go już posadzić. Ale super . Z góry dzięki. Ja podeślę Ci hosty wiosną
Nallar 22:37, 22 lut 2015

Katkak napisał(a)

Pewnie Ewcia, spokojnie dam radę go już posadzić. Ale super . Z góry dzięki. Ja podeślę Ci hosty wiosną

Co jeszcze Kasiu, może jest coś co chcesz? to za jednym zamachem wyślę. Mam też nasionka (własne)Orliki, firlrtka chalcedońska, ostóżka wieloletnia, niezapominajka, może chcesz się pobawić w wysiewanie? Pomyśl i daj mi znać.
Katkak 23:31, 22 lut 2015

Nallar napisał(a)

Co jeszcze Kasiu, może jest coś co chcesz? to za jednym zamachem wyślę. Mam też nasionka (własne)Orliki, firlrtka chalcedońska, ostóżka wieloletnia, niezapominajka, może chcesz się pobawić w wysiewanie? Pomyśl i daj mi znać.

Ewcia jeśli masz nasionka orlika innego niż niebieski (bo takiego mam) to chętnie bym sobie wysiała . I tyle mi do szczęścia w zupełności wystarczy . Parapetów zaczyna mi brakować, a jeszcze trochę do wysiania zostało .
Nallar 23:50, 22 lut 2015

Katkak napisał(a)

Ewcia jeśli masz nasionka orlika innego niż niebieski (bo takiego mam) to chętnie bym sobie wysiała . I tyle mi do szczęścia w zupełności wystarczy . Parapetów zaczyna mi brakować, a jeszcze trochę do wysiania zostało .

Kasiu zabij, nie wiem jaki to będzie kolor, bo zbierałam z takiej zmiksowanej kępki.
Katkak 23:56, 22 lut 2015

Nallar napisał(a)

Kasiu zabij, nie wiem jaki to będzie kolor, bo zbierałam z takiej zmiksowanej kępki.

Śliczne . Pewnie, że chcę nasionka
Nallar 00:05, 23 lut 2015

Katkak napisał(a)

Śliczne . Pewnie, że chcę nasionka

Wykasować zdjęcia?