Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

elzbieta_g 11:41, 17 paź 2013

Katkak napisał(a)
Pojechałam do szkółki tylko zobaczyć i wróciłam z zakupami 10 cisów Hicksi, 2 żurawki marmoladki i cudne, kolorowe berberysy. Zapamiętałam niestety nazwę tylko jednego: Electra. Są cudne, cudne, cudne, a ja cieszę się jak dziecko Potem wrzucę zdjęcia Czy świat nie jest piękny? Lecę grzebać się w ziemi puki Niuniu w przedszkolu

Eluś skoro tak mówisz to może odpuszczę sobie z tym sumakiem, starczy, że mam orzecha giganta

Kasiu ,ale broń boże nie chciałam Cię zniechęcić tylko ostrzec, tak jak pisała Gosia w swoim wątku, że ekspansywny, wiele osób na forum go ma i jest super , popytaj jeszcze ich. jak masz na niego ochotę to sadz! i nie słuchaj moich głupot , najwyżej za parę lat się go pozbędziesz. czekam na fotki z zakupów
Katkak 13:11, 17 paź 2013

Ok Eluś, zastanowię się jeszcze A teraz potrzebuję szybkiej pomocy, bo nie wiem gdzie lepiej posadzić te berberysy, doradźcie proszę, tylko szybciutko jeśli mogę prosić
posadzić t utaj:
czy może jednak tutaj: Trochę cisów jeszcze zabrakło i może berberysami wykończyć tę rabatę. Sama nie wiem Ratunku
Pszczelarnia 13:39, 17 paź 2013

Katkak napisał(a)
Ok Eluś, zastanowię się jeszcze A teraz potrzebuję szybkiej pomocy, bo nie wiem gdzie lepiej posadzić te berberysy, doradźcie proszę, tylko szybciutko jeśli mogę prosić
posadzić t utaj:
czy może jednak tutaj: Trochę cisów jeszcze zabrakło i może berberysami wykończyć tę rabatę. Sama nie wiem Ratunku

Ja nie umiem doradzać. Wiem jak sadzić technicznie.
Cisy w jednej linii z berberysami na pewno nie, powinna być ciągłość. Jak chcesz przełamać rabatę to berberysy jak na rysunku 2.
Równy żywopłot zawsze dobrze wygląda. Jeżeli berberysy rozrzucone to powstaje kompozycja ale jeżeli w rządku, to świadczy o jakiejś przegrodzie i wtedy 3 w rządku jakoś tak mało. Ale pod szopką może pasować jak im coś dołożysz.

A dlaczego te cisy nie są poprowadzone do końca?
malgorzata_s... 13:48, 17 paź 2013

Pod okienkami zdecydowanie One urosną duże i zaczną ci przeszkadzać na rabacie. azalia też urośnie i będą się gniotły Tu już idź konsekwentnie tymi cisami.
Katkak 14:03, 17 paź 2013

Dzięki Kochane moje, niezawodne jesteście Ewuniu cisów mi po prostu brakło, a może inaczej: kasy też mi brakło Dokupię w tygodniu. Lecę więc sadzić Buziaczki Gosia, wiesz, że Cię uwielbiam?
malgorzata_s... 14:14, 17 paź 2013

No teraz to już wiem i z wzajemnością
elzbieta_g 14:58, 17 paź 2013

Kasiula, mnie się nie pytaj bo ja z moimi trawami latam już 2 tydz i dalej ich nie wsadziłam dziś już stały w 4 miejscach i ciągle w doniczkach
Katkak 17:57, 17 paź 2013

Nie mogę się nadziwić jakie cudne te kolorki
Katkak 18:07, 17 paź 2013

Posadzone już cisy i berberysy i te niewłaściwe cisy, kupione wcześniej też znalazły swoje miejsce.
malgorzata_s... 18:13, 17 paź 2013

Dobra robota Kasiu