Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 09:28, 18 paź 2013

ZbigniewG napisał(a)
znajdziesz parę wątków na temat skracania przyrostów lub cięcia sony nawet z pospolitej można zrobić okaz

Dzięki Zbysiu, poszukam tych wątków, bo faktycznie te sosny za chwilę powłażą na siebie Ale najgorzej jest zacząć. Nie chodzi mi o lenistwo, tylko boję się żebym im krzywdy nie zrobiła. Jedną biedaczkę straciłam, a była taka duża, dostojna. Nie z mojej winy bynajmniej, zaczęły jej najpierw brązowieć igły, więc podlewaliśmy ją nawozem przeciw brązowieniu igieł, ale nie pomogło niestety. Musiało to być chyba jakieś choróbsko, bo w pobliskim ogródku z taką samą sosną stało się dokładnie to samo. Strasznie je lubię. Zawsze chciałam mieć sosny bo kojarzą mi się z wakacjami, morzem, plażą
wietrzyk 09:44, 18 paź 2013

Cześć Kasia,
ogród coraz bardziej zagęszczony i coraz piękniejszy. Podziwiam Twój artystyczny zmysł. Tu sobie coś postawisz i tam... i dobrze to wszystko i ładnie wygląda Piękne, różne cuda wytwarzasz sama i jeszcze dziecię masz przy boku. Chylę czoła
Jeśli mogę zapytać, skąd masz taki boski karmnik - poidło?

pozdrowienia
Katkak 09:53, 18 paź 2013

wietrzyk napisał(a)
Cześć Kasia,
ogród coraz bardziej zagęszczony i coraz piękniejszy. Podziwiam Twój artystyczny zmysł. Tu sobie coś postawisz i tam... i dobrze to wszystko i ładnie wygląda Piękne, różne cuda wytwarzasz sama i jeszcze dziecię masz przy boku. Chylę czoła
Jeśli mogę zapytać, skąd masz taki boski karmnik - poidło?

pozdrowienia

Asiu to poidełko kupiłam w sklepie z używanymi rzeczami, takimi pseudo-starociami Cieszę się, że podoba Ci się mój misz-masz Teraz poluję na dwie skrzynki, takie jak na jabłka bo mam pewien pomysł na ich wykorzystanie Pozdrawiam
Katkak 09:55, 18 paź 2013

elzbieta_g napisał(a)
ty masz chyba inny klimat, stokrotki u mnie wprawdzie też kwitną ale krzewuszka to już łysy krzak
a karmnik ful wypas

Eluś twoja krzewuszka i klon nie mają liści (bo wokół masz przestrzeń i hula wiatr), ale za to nie słyszysz będąc w ogródku jak sąsiadka tłucze kotlety Ja bym jednak wolała łysą krzewuszkę i klona Ściskam
wietrzyk 10:05, 18 paź 2013

Katkak napisał(a)

Asiu to poidełko kupiłam w sklepie z używanymi rzeczami, takimi pseudo-starociami Cieszę się, że podoba Ci się mój misz-masz Teraz poluję na dwie skrzynki, takie jak na jabłka bo mam pewien pomysł na ich wykorzystanie Pozdrawiam

Tak się domyślałam, że jak stoi w odródku Katkak, to nie może być pospolite
W mojej okolicy to nawet takiego sklepu nie ma. Są takie miejsca, gdzie sprzedają rzeczy używane zwożone z Holandii, ale ja tam widzę same plastikowe meble ogrodowe, dywany i krasnale ogrodowe. Muszę trzymać oczy szeroko otwarte, może i mnie uda się takie cuda wynaleźć
Ciekawa jestem okrutnie, cóż ze skrzynek powstanie
elzbieta_g 10:25, 18 paź 2013

Katkak napisał(a)

Eluś twoja krzewuszka i klon nie mają liści (bo wokół masz przestrzeń i hula wiatr), ale za to nie słyszysz będąc w ogródku jak sąsiadka tłucze kotlety Ja bym jednak wolała łysą krzewuszkę i klona Ściskam

ale mnie rozbawiłaś z tymi kotletami ale masz świętą racje
Katkak 10:45, 18 paź 2013

wietrzyk napisał(a)

Tak się domyślałam, że jak stoi w odródku Katkak, to nie może być pospolite
W mojej okolicy to nawet takiego sklepu nie ma. Są takie miejsca, gdzie sprzedają rzeczy używane zwożone z Holandii, ale ja tam widzę same plastikowe meble ogrodowe, dywany i krasnale ogrodowe. Muszę trzymać oczy szeroko otwarte, może i mnie uda się takie cuda wynaleźć
Ciekawa jestem okrutnie, cóż ze skrzynek powstanie

Asiu poidełko jest właśnie plastikowe U mnie na szczęście jest taki sklepik, a oprócz tego w każdą drugą sobotę miesiąca jest na rynku głównym targ staroci, gdzie za niewielkie pieniądze można kupić fajne rzeczy. Są też oczywiście bardzo drogie. Na razie nie zdradzę co zrobię ze skrzynek, ale jak zrobię na pewno wrzucę zdjęcia
Katkak 10:46, 18 paź 2013

elzbieta_g napisał(a)

ale mnie rozbawiłaś z tymi kotletami ale masz świętą racje

i to nie był żart niestety
Jadzia68 10:55, 18 paź 2013

Kasiu żurawki olbrzymki warte swojej ceny, jak podzielisz to sporo sadzonek będzie. Poidełko super i mówisz że plastikowe? wygląda na takie ciężkie żeliwne bardzo mi się podoba
Katkak 11:27, 18 paź 2013

Jadzia68 napisał(a)
Kasiu żurawki olbrzymki warte swojej ceny, jak podzielisz to sporo sadzonek będzie. Poidełko super i mówisz że plastikowe? wygląda na takie ciężkie żeliwne bardzo mi się podoba

Tak Jadziu, jest plastikowe. Pomyśl jak fajnie musiałam wyglądać niosąc je pod pachą (dosłownie), bo w rękach miałam jeszcze siatki. Ursus nie kobita