Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Nallar 22:57, 08 sie 2015

Katkak napisał(a)
Pierwszy raz w tym roku, gdy rodzinka jeszcze spała udało mi się wymknąć wcześnie rano do ogrodu na poranną kawkę . Piękna to była chwila .

Kasiu, ja też dzisiaj raniutko o 6 wymknęłam się do ogrodu, tylko że ja uprawiałam bieganie z wężem ogrodowym.
Katkak 23:03, 08 sie 2015

Nallar napisał(a)

Kasiu, ja też dzisiaj raniutko o 6 wymknęłam się do ogrodu, tylko że ja uprawiałam bieganie z wężem ogrodowym.

A ja podlewam wieczorkiem . Mały ogródek ma jednak pewne plusy - mnie wody w studni wystarcza . Przynajmniej jak na razie, bo upały mają dalej trzymać :/
Kapibara 23:04, 08 sie 2015

Kasia ta trawka brązowa za red baronem to co to?

Po nogi huśtawki podłóż jakieś płyty chodnikowe, chyba, że na betonie, tylko go nie widać stoi?

Przyszły rok rozsądniej rozplanuję z wakacjami We wrześniu jedziemy w Góry Izerskie a tam na mapce ogrodów....posucha Trzeba było wybrać Karpaty, hi, hi

Przez ten upał mnie się tylko jedno chce: moczyć doopkę w basenie, a Ty zasuwasz jak mróweczka w ogródku
Katkak 23:11, 08 sie 2015

Brakowało mi koloru na tej rabacie więc dodałam jeżówki, rudbekie, a przed żółtymi, grubaśnymi tujkami- rozchodnik Matrona (pomysł Ewci, która w środę u mnie gościła )
Katkak 23:13, 08 sie 2015

W kolejce na posadzenie czeka jeszcze dereń Sibirica Variegata (zobaczcie jaki śliczny kolor mają te młode listki ) i bez koralowy w odmianie Aurea. Bez wygląda na strasznie zmęczony życiem (czytaj upałami), ale dzięki temu kosztował dyszkę . Wiem, że to duże krzewy, ale co tam, będę ciąć .
Katkak 23:15, 08 sie 2015

Kapibara napisał(a)
Kasia ta trawka brązowa za red baronem to co to?

Po nogi huśtawki podłóż jakieś płyty chodnikowe, chyba, że na betonie, tylko go nie widać stoi?

Przyszły rok rozsądniej rozplanuję z wakacjami We wrześniu jedziemy w Góry Izerskie a tam na mapce ogrodów....posucha Trzeba było wybrać Karpaty, hi, hi

Przez ten upał mnie się tylko jedno chce: moczyć doopkę w basenie, a Ty zasuwasz jak mróweczka w ogródku

Aguś na basenie dziś też byliśmy . To musisz staranniej te wakacyjne trasy planować . Huśtawka cały czas miała coś pod nogami, a parę dni temu usuwałam spod niej trawę i kamienie będziemy pod nią układać, także to chwilowe tylko .
Katkak 23:24, 08 sie 2015

i takie tam moje duperelki
Milka 10:16, 09 sie 2015

Slodkie te duperelki a czy na pewno to źolte, to bez koralowy, bo mam i ma inne listki, takie strzępiaste.
Katkak 10:23, 09 sie 2015

Milka napisał(a)
Slodkie te duperelki a czy na pewno to źolte, to bez koralowy, bo mam i ma inne listki, takie strzępiaste.

No właśnie Irenko, też mi coś nie pasowało. A dopytywałam pani aż dwa razy i uparcie twierdziła, że to ten bez. Wkurzona jestem i odwiozę go, niech mi kasę oddadzą, bo miejsca na pomyłki nie mam. A możesz pokazać mi zdjęcie swojego? I czy faktycznie sądzisz, że da się go cięciem w ryzach trzymać? Ale pewnie tak, bo w końcu w ryzach trzymam od lat swojego klona samosiejkę. Ten beż jest mi potrzebny na taki mieszany żywopłot. Tuje bokami mi wychodzą i mam je tylko tam gdzie muszę .
sylwia_slomc... 11:46, 09 sie 2015

Kasiu przeszłam się po początkach Twojego ogródeczka i bardzo spodobały mi się dekoracje, nie wiem czy już zagospodarowałaś swoją balię ja z mojej zrobiłam oczko wodne też mam kilka nietypowych dekoracji, grunt to mieć pomysły