A ja podlewam wieczorkiem . Mały ogródek ma jednak pewne plusy - mnie wody w studni wystarcza . Przynajmniej jak na razie, bo upały mają dalej trzymać :/
Po nogi huśtawki podłóż jakieś płyty chodnikowe, chyba, że na betonie, tylko go nie widać stoi?
Przyszły rok rozsądniej rozplanuję z wakacjami We wrześniu jedziemy w Góry Izerskie a tam na mapce ogrodów....posucha Trzeba było wybrać Karpaty, hi, hi
Przez ten upał mnie się tylko jedno chce: moczyć doopkę w basenie, a Ty zasuwasz jak mróweczka w ogródku
Brakowało mi koloru na tej rabacie więc dodałam jeżówki, rudbekie, a przed żółtymi, grubaśnymi tujkami- rozchodnik Matrona (pomysł Ewci, która w środę u mnie gościła )
W kolejce na posadzenie czeka jeszcze dereń Sibirica Variegata (zobaczcie jaki śliczny kolor mają te młode listki ) i bez koralowy w odmianie Aurea. Bez wygląda na strasznie zmęczony życiem (czytaj upałami), ale dzięki temu kosztował dyszkę . Wiem, że to duże krzewy, ale co tam, będę ciąć .
Aguś na basenie dziś też byliśmy . To musisz staranniej te wakacyjne trasy planować . Huśtawka cały czas miała coś pod nogami, a parę dni temu usuwałam spod niej trawę i kamienie będziemy pod nią układać, także to chwilowe tylko .
No właśnie Irenko, też mi coś nie pasowało. A dopytywałam pani aż dwa razy i uparcie twierdziła, że to ten bez. Wkurzona jestem i odwiozę go, niech mi kasę oddadzą, bo miejsca na pomyłki nie mam. A możesz pokazać mi zdjęcie swojego? I czy faktycznie sądzisz, że da się go cięciem w ryzach trzymać? Ale pewnie tak, bo w końcu w ryzach trzymam od lat swojego klona samosiejkę. Ten beż jest mi potrzebny na taki mieszany żywopłot. Tuje bokami mi wychodzą i mam je tylko tam gdzie muszę .
Kasiu przeszłam się po początkach Twojego ogródeczka i bardzo spodobały mi się dekoracje, nie wiem czy już zagospodarowałaś swoją balię ja z mojej zrobiłam oczko wodne też mam kilka nietypowych dekoracji, grunt to mieć pomysły