Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 07:14, 03 wrz 2015

zawitka napisał(a)
Kasiu to mnie zaciekawiłaś ha ha ale zartuję nie rób sobie kłopotu Kochana .tu mam pytanko co robisz że twoje wrzosy takie ładne bo moje były ładne I brązowieją ????

Halinko w tym roku nie robiłam z wrzosami zupełnie nic. Ani raz ich nie nawoziłam. W zeszłym roku wiosną raz i tyle. Ale przy sadzeniu dałam im sporo torfu i z wierzchu też wysypałam.
lojalna_ 07:54, 03 wrz 2015

O zakupy Twoj ogrod jest bez dna hihihi tyle dobra aajeszcze sie zmiesci roza cudna, jezowka biala to jak sie nazywa? Pozdrawia Kasiu
Katkak 09:40, 03 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
O zakupy Twoj ogrod jest bez dna hihihi tyle dobra aajeszcze sie zmiesci roza cudna, jezowka biala to jak sie nazywa? Pozdrawia Kasiu

Joleczko wiem, że to niewiarygodne, ale mój ogródek jeszcze sporo roślin zmieści. 1/4 czeka dopiero na urządzenie . Ta jeżówka to Milk Shake. Pozdrawiam .
AgataBC 17:13, 03 wrz 2015

Kasiu placyk pod huśtawką poprawiony na plus. Tworzy jednolitą całość z linią rabaty . Zakupy podobnie jak u Ciebie u mnie się zaczynają. Jesień to dobra pora

Ładnie wygląda ten witraż w liściach wisteri Jak jej strąk z nasionkami??
Katkak 22:08, 03 wrz 2015

Agcia napisał(a)
Kasiu placyk pod huśtawką poprawiony na plus. Tworzy jednolitą całość z linią rabaty . Zakupy podobnie jak u Ciebie u mnie się zaczynają. Jesień to dobra pora

Ładnie wygląda ten witraż w liściach wisteri Jak jej strąk z nasionkami??

Kurczę zapomniałam na amen o tym stronku, jutro sprawdzę. Sorry Agatka. Lecę zobaczyć Twoje zakupy .
Agania 10:00, 04 wrz 2015

Kasiunia super roślinki kupiłaś, obwódkę pod huśtawką też pofalowałaś, fajnie wyszło, kiedy kamyczki rozsypiesz, już jest ślicznie, a ze żwirkiem i roślinnością, to będzie bajka
Pokarzesz mi tą wierzbówkę na foto?

Mala_Mi 13:28, 04 wrz 2015

Katkak napisał(a)

W zeszłym roku w październiku kupiłam taka roślinkę. Urzekła mnie, bo była cudnie przebarwona na czerwono. Podobno lubi przemarzać, ale ja jej niczym nie okryłam i dała radę. Wiecie jak się nazywa? Ma śliczne, niebieściutkie kwiaty.

zawciągowiec
AgataBC 13:36, 04 wrz 2015

Katkak napisał(a)

A może to ułudka wiosenna ? Albo zawciągowiec.
Mala_Mi 13:36, 04 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Fajne zakupy dziś zrobiłam. A emuś zrobił swoje .
Red Baron - 5zł za sztukę (wzięłam 5 ), jeszcze jeden świerk Iseli Fastigiata. A z nieplanowanych to berberys Juliany i hortka ogrodowa z przebarwiającymi się liśćmi. Nazwy nie było, ale pani twierdziła, że to pstrolistna, nie wiem. Takiej nie znalazłam na necie. W każdym razie kwitnie podobno jak piłkowana.

berberys Juliany - beznadziejny zakup.

Mroźne zimy idzie do zera..
Brak zim rośnie jak głupia szeroko i wysoko.
Kłuje niemiłosiernie
Nie przebarwia się praktycznie.. nie wiem jakim cudem jak się kupuje to przebarwiona, a w ogrodzie nigdy nie chce.. mam już je 7 lat.. miałam dużo, bo miał być szpaler przed różami.. co roku wyrzucałam kolejne.. bo padały i odbijały od zera.. (lub nie odbijały). Ostatnie 3 poszły do dzikiego kąta.. brak zim i zaciszność spowodowały, że mają teraz 2 metry wysokości i nie mniej szerokości każda, po 3 latach. Gdyby nie eM dawno bym je wyciepała i zrobiła ładną rabatę.. a tak mam berberysy i ogniki... i 10m2 do których nie wejdzie i nie podejdzie.. dziki busz bez dostępu.
Mala_Mi 13:39, 04 wrz 2015

Agcia napisał(a)

A może to ułudka wiosenna ? Albo zawciągowiec.

Ułudka się nie przebarwia.. zawciągowiec 200%

Foto jesienne.. mam go to wiem co to jest