Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

AgataBC 13:43, 04 wrz 2015

Pięknie wygląda. To już Kasia wie co to jest
13:59, 04 wrz 2015
no to wie też czego nie sadzić ...niech już w torbie zostanie

Kasia ty nic już okazyjnie nie kupuj!

zrób listę co planujesz kupić i MałaMi - ci doradzi co i jak ...odnoszę wrażenie że wszytko już było albo jest u niej

ja mam 4 berberysy (jakies inne ale nie pamiętam nazw - bo to nie ta era była jak sadziłam) ...przy kompostowniku sa już ...blisko wyjścia nie polubiłam się z nimi zbytnio ..kiedys będzie taki dzień że je na coś wymienię
Katkak 21:39, 04 wrz 2015

Agania napisał(a)
Kasiunia super roślinki kupiłaś, obwódkę pod huśtawką też pofalowałaś, fajnie wyszło, kiedy kamyczki rozsypiesz, już jest ślicznie, a ze żwirkiem i roślinnością, to będzie bajka
Pokarzesz mi tą wierzbówkę na foto?

Agatka zdjęcie wierzbówce zrobię jutro. Z kamyczkami może też jutro podziałamy. Fajnie by było, sama nie mogę się doczekać .
Katkak 21:42, 04 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

berberys Juliany - beznadziejny zakup.

Mroźne zimy idzie do zera..
Brak zim rośnie jak głupia szeroko i wysoko.
Kłuje niemiłosiernie
Nie przebarwia się praktycznie.. nie wiem jakim cudem jak się kupuje to przebarwiona, a w ogrodzie nigdy nie chce.. mam już je 7 lat.. miałam dużo, bo miał być szpaler przed różami.. co roku wyrzucałam kolejne.. bo padały i odbijały od zera.. (lub nie odbijały). Ostatnie 3 poszły do dzikiego kąta.. brak zim i zaciszność spowodowały, że mają teraz 2 metry wysokości i nie mniej szerokości każda, po 3 latach. Gdyby nie eM dawno bym je wyciepała i zrobiła ładną rabatę.. a tak mam berberysy i ogniki... i 10m2 do których nie wejdzie i nie podejdzie.. dziki busz bez dostępu.

Ania dzięki za zidentyfikowanie zawciągowca. Ten berberys upatrzył sobie mój emuś. Choć nie powiem, bo mnie też bardzo się spodobał, ale jak wróciliśmy do domu to żałował, że nie kupił drugiego. Nie ma strsu, pójdzie do przedogródka i już. Przedogródek mam taki wąski, że i tak się do niego praktycznie nie wchodzi.
Katkak 21:43, 04 wrz 2015

Agcia napisał(a)
Pięknie wygląda. To już Kasia wie co to jest

Ano
Katkak 21:45, 04 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
no to wie też czego nie sadzić ...niech już w torbie zostanie

Kasia ty nic już okazyjnie nie kupuj!

zrób listę co planujesz kupić i MałaMi - ci doradzi co i jak ...odnoszę wrażenie że wszytko już było albo jest u niej

ja mam 4 berberysy (jakies inne ale nie pamiętam nazw - bo to nie ta era była jak sadziłam) ...przy kompostowniku sa już ...blisko wyjścia nie polubiłam się z nimi zbytnio ..kiedys będzie taki dzień że je na coś wymienię

Wyląduje w przedogródku . Ja mam kolumnowe Red Rocket i uwielbiam je . Pod tarasem mam zieloną kulkę, która fajnie przebarwia się jesienią i jeszcze taki prawie czarny. Ten ciemny był łysawy, więc go ciachnęłam na maksa i teraz jest ładny .
Ewa_w_ogrodzie 21:53, 04 wrz 2015

Nallar napisał(a)

Ile wrzosów???

Miodzio widoczek, i ten lampion kwietnik i witraż też piękny, Twoja pomysłowość nie zna granic
lojalna_ 21:58, 04 wrz 2015

Mlekowo szejkowa jezowkacwpadła mimw oko hihi klimacik
sylwia_slomc... 22:00, 04 wrz 2015

A ja lubię berberysy tylko one mnie chyba już mniej, czerwony dwa razy mi wypadł w jednym miejscu, zobaczymy po zimie jak będzie teraz, jak nie dadzą rady to je pożegnam, a zielone kuliste-nn pięknie rosną od samego początku
Ewa777 22:24, 04 wrz 2015

Kasiu, u Ciebie ciągle nowe zakupy Za jakiś czas nie poznam Twojego ogrodu