Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 08:39, 13 wrz 2015

kasiek napisał(a)
Aleś dopieściła rabaty zwłaszcza tą po lewej stroni patrząc od domu - piękna!
Strasznie zmienia się Twój ogród a zmiany po prostu dają po oczach - super!

Dzięki Kasiulka, u mnie tych zmian jeszcze będzie sporo. Ty swój ogród tworzysz od 15 lat, a więc teraz delikatnie go już dopieszczasz. A u mnie jeszcze sporo jest do zrobienia. Ale cieszę się, że zmiany Ci się podobają, bo Twoje zdanie baaardzo dużo dla mnie znaczy .
Katkak 08:41, 13 wrz 2015

Karol99 napisał(a)

Rabatka przepięka. A w tle to miskant olbrzymi?

Dzięki KArolu , miód na me serce. Tak, to miskant olbrzymi. Sadziłam go w październiku 2013 jako dwa mizerne źdźbełka, zobacz jaki teraz grubas. Żałuję, że od razu jakoś go nie ograniczyłam, teraz czeka mnie to wiosną. Ale uwielbiam go z całego serca .
Katkak 09:34, 13 wrz 2015

Kurczę wkurza mnie trochę ta trawa. Kolor ma super (czego zdjęcia niestety nie oddają), ale pokrój beznadziejny, taki wiecheć rozlazły. Może jak żurawki po dzieleniu dojdą do siebie to jakoś lepiej będzie to wyglądać.
chojna 09:55, 13 wrz 2015

A mi się ten wiecheć rozlazły bardzo podoba. Kulki bukszpanowe wyglądałyby w nich idealnie ☺
Luki 09:55, 13 wrz 2015

Dzielę jak się rozrosną, ale zazwyczaj wypada to co drugi rok. Fakt ładne są takie wielkie rozrośnięte, ale po pierwsze za dużo miejsca zajmują a po drugie trudniej później zrobić ładne sadzonki z takich zdrewniałych pędów, takie dwuletnie są najlepsze ewentualnie świeże krótkopędy z piętką, ale to koniecznie w doniczkach
Katkak 09:58, 13 wrz 2015

chojna napisał(a)
A mi się ten wiecheć rozlazły bardzo podoba. Kulki bukszpanowe wyglądałyby w nich idealnie ☺

To cieszę się, że Ci się podobają. Ja jakoś mało bukszpanowa jestem choć wiem, że to sztandarowa roślina Ogrodowiska. MAm wprawdzie gdzieś po kątach dwie pseudo kulki i gdzieś tam się błąkają. Jedna zrobiona z rozmnożonych sadzonek - eksperyment to był, a druga z sadzonek, które dostałam od kolegi .
chojna 10:35, 13 wrz 2015

Ja kiedyś też nie lubiłam. A teraz już mam przygotowaną ziemię i cebule na rabatę kulkową. Kocham kulki w carexach i stipach.
Bukszpan jest bardzo wdzięczny i mało kłopotliwy.
Katkak 10:37, 13 wrz 2015

chojna napisał(a)
Ja kiedyś też nie lubiłam. A teraz już mam przygotowaną ziemię i cebule na rabatę kulkową. Kocham kulki w carexach i stipach.
Bukszpan jest bardzo wdzięczny i mało kłopotliwy.

Wiesz, u kogoś jak oglądam takie zestawienia to mi się podoba, nawet bardzo, ale sama jakoś tego nie czuję.
chojna 11:10, 13 wrz 2015

Kasia najważniejsze, że wiesz czego chcesz i czego nie chcesz.
Ja kulki miałam jeszcze w ogrodzie rodziców. I obwódki bukszpanowe. Dlatego miałam do nich mega dystans i chciałam coś innego. Jak zaczęłam tworzyć swój ogród okazało się , że bez bukszpanu ani rusz.
sylwia_slomc... 22:10, 13 wrz 2015

Dziękujemy bardzo za sympatycznie spędzone popołudnie i odwiedziny

i najgrzeczniejsze dziecko świata o przepięknych błękitnych oczach - Igunia