Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 17:05, 16 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

A dałaś mi wilczomlecz? Bo właśnie trochę przypomina

Tak Sylwuś, dałam Ci wilczomlecz. Dostałam go od Agani więc w 100% ogrodowiskowy
Katkak 21:52, 16 wrz 2015

Agania napisał(a)
Fajny klimat spotkania ze zdjęć obejrzałam...Kasiu super napisałaś o ogrodzie Sylwi, ja też ich podziwiam, ich pracę i zaangażowanie ogrodowe, trzeba mieć pasję i kochać to co się robi, a ogrody to przecież poza rodziną nasza druga miłość

Rabata u Ciebie, też ujmuje za serce i roślinki urosły i wygląda super
buziak

Agatko spotkanie było świetne, czas jak zwykle zleciał za szybko. Zapomniałyśmy z dziewczynami wspólną fotkę sobie zrobić. Zdecydowanie ogrody to nasza druga miłość i widać jak Sylwia z Wojtkiem dużo serca w niego wkładają. Sama walka jaką stoczyli o każdą roślinkę w tę suszę jest niewiarygodna. Ogród potężny przecież i musieli biegać w górę i w dół z konewkami, nie do wiary. No i podziwiam Sywlwię także za to, że WIE co i jak chce mieć. Ma jasny, konkretny plan i do niego dąży. Zuch dziewczyna .
Katkak 21:57, 16 wrz 2015

To i u mnie troszkę jesieni.
Aronia zaczęła ślicznie się przebarwiać. Owocków sporo, będzie naleweczka . Kulkowe drzewko wygląda jakże inaczej niż na 2giej stronie wątku. Glicynia dała mu drugie życie. Ciekawe ile jeszcze postoi, bo martwe drzewo nie będzie przecież stało w nieskończoność i wcześniej czy później pewnie fiknie.
Makao_J 22:01, 16 wrz 2015

To drzewko z glicynią i kulkami wygląda niesamowicie. Oby stało jak najdłużej. NIE FIKAJ DRZEWKO
Katkak 22:01, 16 wrz 2015

Dynia co zwiała sąsiadce . Grujecznik zaczyna delikatnie się rumienić
Katkak 22:06, 16 wrz 2015

Katkak 22:11, 16 wrz 2015

Te żurawki na przodzie dopiero dzielone, więc jeszcze się nie pozbierały.

dalsza część tej rabatki czeka jeszcze na skończenie. Zmieści się jeszcze ociupinka chciejstw

mój hortensjowy zagajnik . Rosną tu hortki ogrodowe , niektóre jeszcze malutkie
Katkak 22:16, 16 wrz 2015

Uwielbiam tę trawkę za kolor, a za pokrój nienawidzę . Jak się żurawki Lime Marmalade między nimi rozrosną (o ile przeżyją po dzieleniu, bo coś mizerne), to będą świetnie razem kolorystycznie wyglądać. Moim zdaniem oczywiście .

cudnie przebarwiony dereń Sibirica Variegata. Niedawno posadzony. Zamierzam go mocno ciąć, żeby był taki gęsty i zwarty jak u Kasi

Katkak 22:21, 16 wrz 2015

Kocimiętka i lawenda wciąż są piękne, a nad nimi wciąż jakieś bzyczki latają wszelkiej maści i rodzaju

a na koniec coś co sprawiło, żw ręce mi opadły. Tak się cieszyłam, że winobluszcz zaczął porastać jedną z szop, które mam tuż za płotem, to zobaczcie jaki obrazek dziś zobaczyłam.

A wiecie co się stało? Emuś chciał mi pomóc i posprzątać chwaściory, to i jego dziabnął. No myślałam, że mnie (pi,pi,pi)... Jak o coś proszę po 100 razy, to nie. Ale tu akurat polazł i wykazał inicjatywę, ech. A mógł już tak ładnie się przebarwić i doopa. Nic, posadzę maluszki, może za rok się doczekam :/.
Katkak 22:22, 16 wrz 2015

Makao_J napisał(a)
To drzewko z glicynią i kulkami wygląda niesamowicie. Oby stało jak najdłużej. NIE FIKAJ DRZEWKO

Ma pogrożone paluchem, więc musi stać .