Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:03, 18 wrz 2015

Milka napisał(a)
Ale pięknie słońce w roślinach uchwyciłaś placyk pod ławkę, czyli coś nowego w ogrodzie

Mireczko uwielbiam łapać słońce w roślinach, to zawsze fajnie wychodzi. A liście zamieniają się wtedy w takie naturalne witraże . Placyk już powstał, zdjęcia wrzucone . Bobo mam od zeszłego roku bodajże i zadowolona z niej jestem. Rozmnożyłam ją nawet z odkładu, ale maluch nie zakwitł. Fajna, malutka, w sam raz pod moje sosny . W tym roku susza dała jej popalić i mimo podlewania sporo liści straciła. Zaraz znajdę jakieś zdjęcia to zobaczysz. Wdzięczna z niej roślinka. Poza zwykłym, wiosennym przycinaniem (jak bukietowe) jest bezobsługowa . Gorąco polecam .
Katkak 21:05, 18 wrz 2015

chojna napisał(a)
Dzięki trawom kocham jesień. Ślicznie.
I poidelko dla ptaków i obrazki. Super klimat.
Muszę i ja pomyśleć o poidelku.
Choć mieszkam nad rzeką i nie raz widziałam jak w naszej Sekwanie pąki się plawily ☺

Dzięki wielkie . Poidełko mam też zrobione własnoręcznie z pnia i miski . Zaraz poszukam zdjęcia. Traw nie da się nie kochać. Jak już się zacznie, to chce się ich więcej i więcej .
Katkak 21:05, 18 wrz 2015

kasiek napisał(a)
Ja tez mam nadzieje, zakrętu nie łapie...
Ale boska ta sowa - tez Twoje dzieło? Afotki traw mistrzowskie - super Ci wyszły

Kasia obrazek sowy dostałam od kolegi. Sowa jest wypalana. Fajna, nie?
Katkak 21:10, 18 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia piękne jesienne kolorki u Cię, sowa superowa, na desce chyba?
Nie myślałaś, żeby Krzyś dociął deskę do kształtu sówki?- byłoby bardziej naturalnie, ale teraz też jest superowo - znowu coś oryginalnego w ogrodzie.

EM mi melduje, że zaczęło właśnie lać to może jutro nie będę musiała podlewać

Gdzie wyhaczyłaś takie poidełko? Superowe jest Ptaszki korzystają. Bo powiem Ci, że wczoraj zrobiliśmy z moim młodszym mini jeziorko w makiecie u góry i jak dziś zaszłam to się okazało, że jakiś zwierzak mocno się w nim kąpał
Połowę wody wyciapał poza wanienkę i oczywiście wszystkie roślinki pływające w " jeziorku" też
Ale wczoraj gorąc był więc mu wybaczam byle w nałóg mu nie weszło bo będzie gorzej

Sylwuś sowa jest na desce, zgadza się. Wypalana jest. Nie chcę jej docinać bo podoba mi się taka jak jest. Posadziłam przy tym betonowym słupie (nie cierpię ich) bluszcza, więc jak zacznie go porastać to i sowa fajnie się w nim zaplącze . Wiesz jak lubię takie duperele w ogrodzie . Poidełko kupiłam 2 lata temu w takim sklepie z różnymi rupieciami, od mebli, po filiżanki. Z jakichś niemieckich wystawek, czy coś. Kosztowało 60zł.
sylwia_slomc... 21:29, 18 wrz 2015

Katkak napisał(a)
I gotowe . Najładniej będzie wyglądał przy deszczowej pogodzie, bo kolory kamieni będą wtedy najbardziej wyraziste. O, tu delikatne polane

Jak wymieciemy żwirek to będzie jeszcze lepiej widać .

No wyobrażam sobie ile się narobiliście, samo zbieranie materiału trwało przecież,ale czadowo wyszło i bez ściemy - wiesz, że ja nie ściemniam nigdy i cenię sobie szczerość, nawet jak boli Wzajemnie oczekuję tego samego od innych. Żeby kolor miały fajny zawsze możesz z węża spryskać
Jesteś przykładem jak można zrobić coś fajnego z "niczego" trzeba tylko pomysł mieć i nie bać się podjąć wyzwanie, fajnie pomyślane z tym drobnym kamyczkiem fajnie schował beton
Katkak 21:32, 18 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

No wyobrażam sobie ile się narobiliście, samo zbieranie materiału trwało przecież,ale czadowo wyszło i bez ściemy - wiesz, że ja nie ściemniam nigdy i cenię sobie szczerość, nawet jak boli Wzajemnie oczekuję tego samego od innych. Żeby kolor miały fajny zawsze możesz z węża spryskać
Jesteś przykładem jak można zrobić coś fajnego z "niczego" trzeba tylko pomysł mieć i nie bać się podjąć wyzwanie, fajnie pomyślane z tym drobnym kamyczkiem fajnie schował beton

Dzięki Sylwuś, to cieszę się, że Ci się podoba . Mam nadzieję, że z czasem te szczelinki delikatnie pokryje mech . A zbieranie materiału to była akurat czysta przyjemność . Kilka wypadów nad rzekę i już . A dźwigał emuś, więc luz .
AnnaCh 21:37, 18 wrz 2015

A może w te szczeliny, gdzieś z boku powciskać karmnik ościsty?
sylwia_slomc... 21:40, 18 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Dzięki Sylwuś, to cieszę się, że Ci się podoba . Mam nadzieję, że z czasem te szczelinki delikatnie pokryje mech . A zbieranie materiału to była akurat czysta przyjemność . Kilka wypadów nad rzekę i już . A dźwigał emuś, więc luz .

Ksia jak często będziesz polewać to mech się pojawi już po jednym sezonie. Pamiętasz kostkę pod studnią u mnie woda się często leje i wszystkie szczelinki mchem porosły
gierczusia 21:56, 18 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Bobo mam od zeszłego roku bodajże i zadowolona z niej jestem. Rozmnożyłam ją nawet z odkładu, ale maluch nie zakwitł. Fajna, malutka, w sam raz pod moje sosny . W tym roku susza dała jej popalić i mimo podlewania sporo liści straciła. Zaraz znajdę jakieś zdjęcia to zobaczysz. Wdzięczna z niej roślinka. Poza zwykłym, wiosennym przycinaniem (jak bukietowe) jest bezobsługowa . Gorąco polecam .

Za info wielkie dzięki Kasiu tak przeglądam ofertę hortensji karłowatych i dumam.....póki co celuję albo w bobo albo w little lime i mam zagwozdke ale jak chwalicie to szala mi się przechyla

Buziole Kasiu
sylwia_slomc... 22:09, 18 wrz 2015

Zajrzyj do mnie zerknąć jak wcześniej wyglądała gospoda/ imprezownia