Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

kamila66 18:55, 08 lis 2015

Cześć Kasieńko
Domek świetny, nie ważne czy akurat biedrony będą tam mieszkać jakieś istnienie będzie miało schronienie
Katkak 18:58, 08 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Porównując z ogrodem ze str 160 bo ta już czytam to ja go wcale, a wcale nie poznaję......zuch dziewczyna

Tak mówisz? To nieźle .
Katkak 18:59, 08 lis 2015

kamila66 napisał(a)
Cześć Kasieńko
Domek świetny, nie ważne czy akurat biedrony będą tam mieszkać jakieś istnienie będzie miało schronienie

Dzięki. Mam jednak potrzebę zrobienia schronienia dla biedronek jeszcze i muszę jakiś bardziej skomplikowany domek wykombinować. Taki żeby tam jakichś szyszek nawkładać, patyczków, może jakąś cegłę...
kasiek 19:03, 08 lis 2015

No proszę jak teraz fajnie widac Twoją kreta ścieżkę
Nadal slicznie u Ciebie i piekne owadówki tworzysz
Urszulla 19:45, 08 lis 2015

Podziwiam domek dla owadów jeszcze jest ciepło więc chyba się coś zagnieździ....daj znać
malgorzata_s... 19:54, 08 lis 2015

Kasiu domek owadzi super Biedronki jednak w takim nie zimują. One zimują w grupach pod liśćmi albo w trawach. Można im zrobić domek z doniczki zawieszonej na drzewie do góry dnem wypełnionej słomą. Wygooglałam te informacje jak zauważyłam stado biedronek na tarasie. Kolorów nadal dużo masz w ogrodzie u mnie już kolory na trawie
Katkak 20:31, 08 lis 2015

Urszulla napisał(a)
Podziwiam domek dla owadów jeszcze jest ciepło więc chyba się coś zagnieździ....daj znać

Ok Uleńko, będziemy z syneczkiem bacznie obserwować .
Katkak 20:37, 08 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu domek owadzi super Biedronki jednak w takim nie zimują. One zimują w grupach pod liśćmi albo w trawach. Można im zrobić domek z doniczki zawieszonej na drzewie do góry dnem wypełnionej słomą. Wygooglałam te informacje jak zauważyłam stado biedronek na tarasie. Kolorów nadal dużo masz w ogrodzie u mnie już kolory na trawie

Tak myślałam, że biedronki w liściach prędzej, bo tam je znajdywałam. Ciekawe co za owadki mieszkają w takich domkach jaki zrobiłam, wiesz Gosiaczku? Poczytam jeszcze o biedronkowych domkach . Buziaki.
malgorzata_s... 20:47, 08 lis 2015

Katkak napisał(a)

Tak myślałam, że biedronki w liściach prędzej, bo tam je znajdywałam. Ciekawe co za owadki mieszkają w takich domkach jaki zrobiłam, wiesz Gosiaczku? Poczytam jeszcze o biedronkowych domkach . Buziaki.

Dzikie pszczoły murarki w takich mieszkają min.
sylwia_slomc... 20:54, 08 lis 2015

Katkak napisał(a)

Dzięki. Mam jednak potrzebę zrobienia schronienia dla biedronek jeszcze i muszę jakiś bardziej skomplikowany domek wykombinować. Taki żeby tam jakichś szyszek nawkładać, patyczków, może jakąś cegłę...

Przy takich większych stojących cegła musi być dla obciążenia inaczej z wiatrem fruwa