Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

kamila66 20:59, 06 lis 2015

I jeszcze jedno będziecie Cis jakoś przygotowywać do przesadzenia? Wiem, że jak się przenosi duże świerki to należy je obkopać minimum 4 tygodnie wcześniej, wtedy przerywamy im korzenie w miejscu przerwania wypuszczają młode (białe) korzonki dzięki którym poradzą sobie w nowym miejscu.
Nie mam doświadczenia z cisami.
sylwia_slomc... 21:13, 06 lis 2015

Katka wiesz, że podglądam Twój wątek od początkuna 42 str jestem do wiosny zdążę
sylwia_slomc... 00:34, 07 lis 2015

A jednak pierwszą 100 łykłam dzisiaj
Katkak 08:45, 07 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
A jednak pierwszą 100 łykłam dzisiaj

To chyba nieźle się ubawisz . Są tam różne koszmarne pseudo-rabatki, które w tamtym czasie uważałam za piękne . Teraz jak tam czasem zaglądam, to trochę się wstydzę, że takie rzeczy tu pokazywałam. No, ale Ogrodowiskowe ludki wiele potrafią zrozumieć .
I mój ogród to kolejny dowód na to jak wieeeeelką rzecz Danusia zrobiła tworząc Ogrodowisko .
zawitka 08:51, 07 lis 2015

Kasia tych początków to chyba każdy z lekka się wstydzi ale fajnie popatrzeć jak wypiękniał ogród .Fakt niezaprzeczalny że zasługa to DANUSI I OGRODOWISKA !!!!!!Pozdrawiam
Katkak 08:53, 07 lis 2015

zawitka napisał(a)
Kasia tych początków to chyba każdy z lekka się wstydzi ale fajnie popatrzeć jak wypiękniał ogród .Fakt niezaprzeczalny że zasługa to DANUSI I OGRODOWISKA !!!!!!Pozdrawiam

Święta prawda Halinko . Fajnie tak czasem zerknąć na początki i porównać. Czasem tak sobie myślę, że aż tyle się chyba nie zmieniło. Ale jak tam zerknę... Wicie - rozumicie .
Katkak 13:53, 07 lis 2015

Ewa777 napisał(a)

Kasieńko, cudne te kolory u Ciebie I tyle traw, ach

Dzięki Ewuniu. Trawy pokochałam, więc będzie ich jeszcze przybywać .
Katkak 13:54, 07 lis 2015

Agania napisał(a)
Katka energetycznie u Ciebie, wszyscy posiedzimy w Twoim ogrodzie, snopeczki już zrobione

Agatko te kolorki to kropla w morzu tego co ty masz u siebie, namiastka zaledwie, ale cieszy przeogromnie. Snopeczki jeszcze czekają, może dziś uda się zrobić .
Katkak 13:55, 07 lis 2015

kamila66 napisał(a)
I jeszcze jedno będziecie Cis jakoś przygotowywać do przesadzenia? Wiem, że jak się przenosi duże świerki to należy je obkopać minimum 4 tygodnie wcześniej, wtedy przerywamy im korzenie w miejscu przerwania wypuszczają młode (białe) korzonki dzięki którym poradzą sobie w nowym miejscu.
Nie mam doświadczenia z cisami.

Kamiś cisa przesadzę wiosną. Obkopię go z jak największą bryłą korzeniową, przesadzę bez większych ceregieli i będę się modlić żeby się udało .
Ewa777 14:40, 07 lis 2015

Kasiu, co tam u Ciebie? Działasz dziś w ogródku?
Ja skończyłam wszystkie prace. Zostało mi tylko okryć rośliny na zimę, ale z tym czekam na mrozy.