Aniu sama jestem w napięciu, widziałam to tylko na zdjęciu mogę dodać,że coś z ptakiem związane lecę do Ciebie, widziałam na szybko piękne zdjęcia i komentarza nie zostawiłam
Pati mam 3 piwonie, biała kwitła mi już dwa razy, ale pomimo dużej ilości pąków nie wszystkie zakwitły,tylko niektóre. Drugą kupiłam już z pąkami w tamtym roku, wszystkie ładnie zakwitły, trzecią kupiłam maleńką w markecie nie zakwitła w ogóle i w tym roku raczej też nie zakwitnie. Dlaczego niektóre pąki jakby zamierały nie mam pojęcia, była podlewana regularnie, miejsce chyba też ma dobre skoro kwitła dwa razy, teściowa ma u siebie piwonie 3 rok i ani razu jej nie zakwitła żadna, także one takie kapryśne są
U moich zauważyłam już pączki ale czy wszystkie zakwitną?
W zeszłym roku na jednym krzaczku było kilka pączków, niektóre kwitły i pomimo że ten sam krzaczek to kilka paków zamarło i nie nie rozkwitły.
Pati rozumię Cię u mnie też tak jest szukałam na ten temat informacji w tamtym roku, ale nic nie znalazłam co mogłoby pomóc, tylko tyle,że powinno się ją podlewać. Tak sobie pomyślałam,że może by jej jakiś nawóz sypnąć, ale czy coś to da?