Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Dominika11 14:31, 14 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Kurcze bo teraz ja nie nadążam we własnym wątku haha, a ja jestem tylko po szkole średniej, drzwi mam otwarte,bo matura zdana,ale rodzina i dom pochłonęły cały mój wolny czas. Czekam żeby dzieci trochę odchowac i może pójdę w kierunku prawa,zawsze mnie interesowało, ale obawiam się czy mi życia starczy

toś Ty przecie jeszcze młoda kobieta jesteś na poczatku życia
AnnaCh 14:32, 14 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Kurcze bo teraz ja nie nadążam we własnym wątku haha, a ja jestem tylko po szkole średniej, drzwi mam otwarte,bo matura zdana,ale rodzina i dom pochłonęły cały mój wolny czas. Czekam żeby dzieci trochę odchowac i może pójdę w kierunku prawa,zawsze mnie interesowało, ale obawiam się czy mi życia starczy

Co ma nie starczyć?
Jak się coś chce, to można
Ja miałam Marysię w wieku 20 lat i oboje z M skończyliśmy po 2 kierunki studiów. Ciężko było to fakt i bez pomocy rodziców by się nie obyło, ale jak się człowiek uprze to da radę A pamiętam jak byłam w ciąży, to już wszyscy na mnie krzyżyk postawili, że studia zacżęte i nie skończę...itd.
Dominika11 14:34, 14 wrz 2015

zaszłam w ciąże jak mi został ostatni rok studiów, więc musiałam dać radę, ale fakt bez pomocy rodziców byłoby kiepsko
paulina_ns 14:35, 14 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)

mnie też już nikt nigdzie nie wysle

A mi się w domu już bardzo nudzi i gdybym miała tylko z kim dzieci zostawić z chęcią bym do pracy poszła,a mam taką sytuację,że nawet do lekarza muszę ich że sobą zabierać. Przedszkole ok, ale co jak zachoruja? Starszy musisz już do 0 chodzić, w 1 klasie mają u nas do 10.30 i co i jak ja mam to zrobić? No nie da się...dlatego nie raz zazdroszczę tym co mają teściowe,mamy co z dziećmi siedzą, ja nie mam tak dobrze...
dominika_ 14:35, 14 wrz 2015

Krzyżyk na kimś postawić to ludziom łatwo, ale żeby pomocną dłoń wyciągnąć to już ich nie ma.
Dominika11 14:36, 14 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

A mi się w domu już bardzo nudzi i gdybym miała tylko z kim dzieci zostawić z chęcią bym do pracy poszła,a mam taką sytuację,że nawet do lekarza muszę ich że sobą zabierać. Przedszkole ok, ale co jak zachoruja? Starszy musisz już do 0 chodzić, w 1 klasie mają u nas do 10.30 i co i jak ja mam to zrobić? No nie da się...dlatego nie raz zazdroszczę tym co mają teściowe,mamy co z dziećmi siedzą, ja nie mam tak dobrze...

a nie ma świetlicy ???
Dominika11 14:37, 14 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
Krzyżyk na kimś postawić to ludziom łatwo, ale żeby pomocną dłoń wyciągnąć to już ich nie ma.

fakt
paulina_ns 14:39, 14 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)

Co ma nie starczyć?
Jak się coś chce, to można
Ja miałam Marysię w wieku 20 lat i oboje z M skończyliśmy po 2 kierunki studiów. Ciężko było to fakt i bez pomocy rodziców by się nie obyło, ale jak się człowiek uprze to da radę A pamiętam jak byłam w ciąży, to już wszyscy na mnie krzyżyk postawili, że studia zacżęte i nie skończę...itd.

No właśnie Aniu bez pomocy rodziców...a jak się jest samemu jak palec głową muru się nie przebije
paulina_ns 14:41, 14 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)

a nie ma świetlicy ???

Dominiczko jest, ale musiałabym mieć kogoś w razie W, pochodzę do pracy tydzień, zachoruja i tydzień raczej nikt mi wolnego nie da,bo z dziećmi muszę siedzieć.
AnnaCh 14:42, 14 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
No właśnie Aniu bez pomocy rodziców...a jak się jest samemu jak palec głową muru się nie przebije

Poczekaj jeszcze troszkę, dzieciaki podrosną, będą mogły dłużej zostawać na świetlicy, albo zaczną same jeździć do domu, a Ty zaczniesz nowy etap