Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

ag_zie 11:42, 11 maj 2016

Super masz te skrzynie i jak wszystko ładnie rośnie! Ja w tym roku porzeczki posadziłam - po jednym krzaczku czerwonej i czarnej i też będzie co zjeść
paulina_ns 12:25, 11 maj 2016

ag_zie napisał(a)
Super masz te skrzynie i jak wszystko ładnie rośnie! Ja w tym roku porzeczki posadziłam - po jednym krzaczku czerwonej i czarnej i też będzie co zjeść

Dzięki Agusia, szczerze powiedziawszy watpilam czy się ich doczekam w tym roku, a tu emus mnie zaskoczył i w 2 dni były gotowe jedyny minus,że trzeba je na pewno częściej podlewać, bo ziemia szybciej wysycha, ale za to chwasty pojedyncze i plewic prawie w ogóle nie trzeba.
kasja83 12:36, 11 maj 2016

Fajne skrzynki-ja lubię jak wszystko ma taki geometryczny porządek.Ale z tym podlewaniem masz rację-trzeba będzie bardziej pilnować.
BasiaLT 13:59, 11 maj 2016

super te warzywa w skrzyniach
paulina_ns 14:08, 11 maj 2016

kasja83 napisał(a)
Fajne skrzynki-ja lubię jak wszystko ma taki geometryczny porządek.Ale z tym podlewaniem masz rację-trzeba będzie bardziej pilnować.

Dzięki Kasja zdecydowanie wolę częściej stać z wężem ogrodowym niż pielic pół dnia
paulina_ns 14:11, 11 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
super te warzywa w skrzyniach

Basia szczypior cebuli już do ziemniaczkow i kanapek konsumujemy muszę tylko uważać, bo wokół nas pola i jak będą pryskac,żeby skrzynki zasłonić.
MirellaB 14:21, 11 maj 2016

Paula, ale dzieci będą miały radochę jak będą zgrywały z krzaczków truskawki i porzeczki
paulina_ns 14:56, 11 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Paula, ale dzieci będą miały radochę jak będą zgrywały z krzaczków truskawki i porzeczki

Oj tak Mirellka w tamtym roku lekko czerwone się zrobiły i już nie było a teraz jak jeszcze dojdzie jedno, będzie trzeba pomyśleć o większej ilości wszystkiego
Filemon24 15:03, 11 maj 2016

Piękne truskaweczki ( my dopiero posadziliśmy nowe krzaczki więc owoców nie będzie) porzeczka też pięknie zawiązała owoce
paulina_ns 15:17, 11 maj 2016

Filemon24 napisał(a)
Piękne truskaweczki ( my dopiero posadziliśmy nowe krzaczki więc owoców nie będzie) porzeczka też pięknie zawiązała owoce

Zauważyłam,że krzewom owocowym dobrze teraz jest, wcześniej mieliśmy posadzone na końcu działki i cały Czas coś je podjadalo, za to teraz odwdzięczaja się ilością owoców

U nas od 3 dni taka duchota,że ciężko w ogrodzie coś zrobić, ledwo na tarasie można wysiedziec, a u Ciebie jaka pogoda? Nie pytam czy coś działasz, bo mam nadzieję,że wypoczywasz!