Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Monia81 10:36, 11 kwi 2017

No ja zawsze doniczki uzupełniam w pelargonie na przełomie kwietnia i maja, nie chcę ryzykować z przymrozkami, a ceny teraz też są jeszcze wysokie..
BasiaLT 11:20, 11 kwi 2017

W pierwszym roku po przeprowadzce tak bardzo nie mogłam się doczekać kwiatów w doniczkach na tarasie że kupiłam już na początku kwietnia. Nie dość że zapłaciłam jak za zboże to było zimno i nic nie urosły, a wręcz miałam wrażenie że zmarniały. Potem na targach na początku czerwca jak zobaczyłam kwiaty o połowę tańsze i trzy razy większe to myślałam że mnie coś trafi. Wiem że trudno się powstrzymać bo wiosną chce się koloru ale czasami naprawdę warto poczekać.
paulina_ns 12:19, 11 kwi 2017

Monia81 napisał(a)
No ja zawsze doniczki uzupełniam w pelargonie na przełomie kwietnia i maja, nie chcę ryzykować z przymrozkami, a ceny teraz też są jeszcze wysokie..

Ja też jeszcze poczekam, po świętach na spokojnie jak ceny trochę spadną.
paulina_ns 12:21, 11 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
W pierwszym roku po przeprowadzce tak bardzo nie mogłam się doczekać kwiatów w doniczkach na tarasie że kupiłam już na początku kwietnia. Nie dość że zapłaciłam jak za zboże to było zimno i nic nie urosły, a wręcz miałam wrażenie że zmarniały. Potem na targach na początku czerwca jak zobaczyłam kwiaty o połowę tańsze i trzy razy większe to myślałam że mnie coś trafi. Wiem że trudno się powstrzymać bo wiosną chce się koloru ale czasami naprawdę warto poczekać.

Basia na początku roku zawsze jest szok cenowy, ale bez przesady aż tak mi się nie spieszy, żeby tyle płacić. Tym bardziej,że bratki kwitną tylko połowę lata później trzeba je wymienić, tak samo stokrotki.
anetta 16:14, 11 kwi 2017

Piękne zdjęcia robisz i fajną wizytówkę tworzysz. Też uwielbiam piwonie zwłaszcza te bylinowe pełne .
16:35, 11 kwi 2017
Ja kupuje pelargonie po połowie kwietnia, ceny potem utrzymują się do czerwca bez zmiany
MirellaB 17:46, 11 kwi 2017

Ludzie pelargonie w kwietniu kupujcie? Przecież to środek sezonu na wiosenne piękne kwiaty.
Wyjdę na dziwoląga, ale ja kupuję pelargonia w czerwcu, a wrzosy we wrześniu.

Ceny przed świętami i komuniami zawsze są zawyżone.
17:59, 11 kwi 2017
Ale w maju już jest pięknie czerwiec to już raj a ceny takie same i wybór mniejszy, tam gdzie się zaopatrzam
BasiaLT 09:48, 12 kwi 2017

MonikA napisał(a)
Ale w maju już jest pięknie czerwiec to już raj a ceny takie same i wybór mniejszy, tam gdzie się zaopatrzam

No właśnie. Ja mam tak samo
paulina_ns 16:05, 12 kwi 2017

U nas dzisiaj straszna zimnica, wieje strasznie, wyskoczyłam tylko szybko zobaczyć co nowego w ogrodzie się dzieje...

krokusy już przekwitają

zaczynają szafirki