Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 18:43, 12 cze 2017

ania1110d napisał(a)
Dzięki Paulinko jeszcze o niej poczytam bo bardzo mnie się spodobała może gdzieś u nas na szkółce dostane Charles austin muszę popytać

Aniu popytaj, popytaj na pewno będziesz z niej zadowolona, ona w każdej fazie kwitnienia się zmienia no i ten zapach....
alis 19:11, 12 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj rozwinęła się róża pastella, przepiękna róża, zdrowa, a w dodatku pięknie pachnie - zakochałam się w niej

Prześliczna, zapisałam sobie na listę na przyszłą różankę, a w dodatku pachnie, wooow <3
paulina_ns 21:18, 12 cze 2017

alis napisał(a)

Prześliczna, zapisałam sobie na listę na przyszłą różankę, a w dodatku pachnie, wooow <3

Alicja zapisuj, zapisuj, moja lista różana ciągle się wydłuża i nawet już wykombinowalam dla nich miejsce zawiedziona jestem tylko różami kupionymi w B. wszystkie jeszcze nawet pąków nie mają i pewnie w tym roku już nie zakwitną szkoda trochę ich kupiłam jakbym wiedziała na ich miejsce kupiłabym teraz w szkołkach, a szkoda mi ich wyrzucać może w przyszłym roku coś pokażą.
alis 21:55, 12 cze 2017

Nie wyrzucaj, daj im szansę, ja mam magnolię bez kwiatów już 3 rok, ale wciąż daję jej szansę, może za rok zakwitną i Twoje róże i moja magnolia
paulina_ns 21:57, 12 cze 2017

alis napisał(a)
Nie wyrzucaj, daj im szansę, ja mam magnolię bez kwiatów już 3 rok, ale wciąż daję jej szansę, może za rok zakwitną i Twoje róże i moja magnolia

No właśnie szkoda mi ich, bo to aż 6 róż, ładnie urosły, ale bez pąków nie zostaje nic innego jak poczekać cierpliwie, trzymam kciuki za Twoją magnolię
frezja 22:43, 12 cze 2017

alis napisał(a)

A liście ma ? nawieź azofoską...do początku lipca możesz. Gleba lekko kwaśna i ściółkowanie korą. Za rok przyjdziesz i podziękujesz )
MirellaB 06:15, 13 cze 2017

Pastella piękna Takie delikatne kolory bardzo lubię

Paulinka czy Twoja biała piwonia ma delikatny zapach?
paulina_ns 06:23, 13 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Pastella piękna Takie delikatne kolory bardzo lubię

Paulinka czy Twoja biała piwonia ma delikatny zapach?

Pastella faktycznie taka delikatna rozyczka i pięknie pachnie.

Tak, Mirellka biała piwonia pachnie i to nawet nie całkiem delikatnie

Kupiłam wczoraj kosmos, ale chyba nie czekoladowy, bo on powinien pachnieć?
Magleska 06:23, 13 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj rozwinęła się róża pastella, przepiękna róża, zdrowa, a w dodatku pięknie pachnie - zakochałam się w niej

Przepiękna duża rośnie? woli słońce czy cień ?
paulina_ns 06:30, 13 cze 2017

Magleska napisał(a)

Przepiękna duża rośnie? woli słońce czy cień ?

Madzia mam ją pierwszy sezon, więc jaka duża rośnie jeszcze nie wiem ale bardzo ładnie się rozrosla w donicy bardziej na szerokość niż na wysokośc obecnie ma 0, 5 m, ja ją mam na tarasie, gdzie słońce świeci prawie cały dzień, więc nie wiem jakby radziła sobie w cieniu, ale wydaje mi się,że wszystkie róże kochają słońce