Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

Bogdzia 18:05, 09 sty 2012

Zobaczyłam ścianę róz- zachwyt.
Zobaczyłam ściane powojników -zachwyt.
Zobaczyłam modrzewia-to samo.

Bardzo piękny ogród i rzeczywiście tak tu schludnie i czyściutko i wszystko na swoim miejscu jak u Danusi.Niestety u mnie nie. Na usprawiedliwienie mam to, że u mnie bardziej naturalistycznie, ale jest to mimo wszystko usprawiedliwienie.
Gardenarium 18:07, 09 sty 2012

Ogród Rysia nazywam ogrodem intensywnym.

Instagram Ogrodowiska
zielony_punkt 18:41, 09 sty 2012

Witam Ryszardzie co chwytasz za serce....!!!

Och, gdybym ja miała ogród ograniczony i więcej czasu. Czasem zazdroszczę Tobie i Danusi, bo ogrody wycackane jak ta lala. Pisząc ograniczony myślę sobie, że ma płot i stałe granice, a u mnie wciąż improwizacja, bałagan, a lubię porządek, ale uwierzcie, nawet po klientach muszę sprzątać. No i inny klimat, bo wieś. Czasem mam ochotę wpaść do brata do Wrocławia i zrobić mu tam rewolucję, bo ma fajny mały ogródek, ale on odwrotnie do mnie nie lubi grzebać w ziemi, więc nie zrobię mu tam nic, bo nie będzie miał czasu o to dbać.

Lubię takie ogrody jak Twój, ale lubię też dzikie rabaty angielskie. To różne klimaty. Ze wszystkich dodatków, najbardziej urzekły mnie róże pustynne w mini japoneczku. Ciekawa jestem jak znoszą warunki atmosferyczne /deszcz/.

pozdrawiam

Richie 22:42, 09 sty 2012

Gardenarium napisał(a)
Ogród Ryszarda jest przykładem ogrodu, którym opiekuje się ogrodnik doskonały i pracowity.

To uczta dla oczu, kiedy patrzę na te fotografie i robi mi się wesoło, bo nie tylko ja mam takiego "fijoła" na tle przycinania i sprzątania, dbania, podlewania, ciurkającej wody i luster. Rysio jest mi ogrodnikiem bliskim, rozumiem go świetnie i myślę sobie: fajne kolory, kształty i zestawienia, no chciałabym może żeby miał więcej cisów Czy mnie oczy mylą? Posadziłeś już cisy na pniu?

Bardzo dziękuję Danusiu, za tak sympatyczną ocenę i "ogrodnika doskonałego" chociaż jeszcze...dużo mi brakuje.
Opinia takiej profesjonalistki jest dla mnie dużym uznaniem i wyróżnieniem.Bardzo to motywuje i mobilizuje.Dla takich chwil warto być na Ogrodowisku.
Cisów na pniu jeszcze nie mam /to jest Blue star/ ale na wiosnę będą a nawet kule i stożki,mam już na nie miejsce.

finka 23:52, 09 sty 2012

zielony_punkt napisał(a)
Witam Ryszardzie co chwytasz za serce....!!!

Och, gdybym ja miała ogród ograniczony i więcej czasu. Czasem zazdroszczę Tobie i Danusi, bo ogrody wycackane jak ta lala. Pisząc ograniczony myślę sobie, że ma płot i stałe granice, a u mnie wciąż improwizacja, bałagan, a lubię porządek, ale uwierzcie, nawet po klientach muszę sprzątać. No i inny klimat, bo wieś. Czasem mam ochotę wpaść do brata do Wrocławia i zrobić mu tam rewolucję, bo ma fajny mały ogródek, ale on odwrotnie do mnie nie lubi grzebać w ziemi, więc nie zrobię mu tam nic, bo nie będzie miał czasu o to dbać.

Lubię takie ogrody jak Twój, ale lubię też dzikie rabaty angielskie. To różne klimaty. Ze wszystkich dodatków, najbardziej urzekły mnie róże pustynne w mini japoneczku. Ciekawa jestem jak znoszą warunki atmosferyczne /deszcz/.

pozdrawiam

no tak, to pisałam ja Finka, ale byłam zalogowana inaczej na fejsie i wszedł mi zielony_punkt

ciekawa jestem tych róż pustynnych...
a muszle też świetnie wyglądają - w ogrodzie rzadko widziane - duży plus dla Ciebie !!!
Richie 00:27, 10 sty 2012

Dziękuję Marto.że mnie odwiedziłaś i lubisz takie ogrody jak mój. Ja jestem trochę takim "pracusiem " co lubi mieć porządek i w ogrodzie też.Utrzymanie ogrodu i pielęgnacja roślin należy do mnie i sprawia dużą frajdę i satysfakcję.To lubię.
Roże pustynne przywiozłem 8 lat temu z Tunezji i jak dotychczas jeszcze się trzymają ,chociaż deszcze pomału je wypłukują.
Martek 02:46, 10 sty 2012

Miałam poprosić cię Riche o zdjęcia nocą w wizytówce ,a tu proszę niespodzianka, bardzo je lubię .Ogród zupełnie inaczej wygląda kiedy jest podświetlony ...
Ale mam pytanie .Jeśli nie jesteś ogrodnikiem doskonałym to kto nim jest ?I kim ja jestem w swoim kolorowym nieładzie w takiej sytuacji ?))
Richie 00:54, 11 sty 2012

Martek napisał(a)
Miałam poprosić cię Riche o zdjęcia nocą w wizytówce ,a tu proszę niespodzianka, bardzo je lubię .Ogród zupełnie inaczej wygląda kiedy jest podświetlony ...
Ale mam pytanie .Jeśli nie jesteś ogrodnikiem doskonałym to kto nim jest ?I kim ja jestem w swoim kolorowym nieładzie w takiej sytuacji ?))

Ja też lubię niespodzianki Marto Cieszę się,że mogłem ją sprawić Tobie teraz a w "wizytówce" też będzie.
Z ogrodnikiem doskonałym jest tak samo jak z ogrodem,nigdy nie jest ukończony i zawsze mu czegoś brakuje Pozdrawiam.
Martek 01:10, 11 sty 2012

Gumka myszka tu była Pozdrawiam
madlen 22:03, 11 sty 2012

Rysiu - już nawt nie napiszę co myślę o Twoim ogrodzie ( a fu takie cóś stworzyć - wstydziłbyś się ) Ale mimo to zapytowuję Cię o kilka słów na temat roślin na tych rabatach , czy są wieloletnie , kiedy się je sadzi ( sieje ?)
Richie napisał(a)
Weekend pracowicie spędziłem w ogrodzie w Wysowej,gdzie jedna część została ukończona /skalniak/. Następny etap to sadzenie 40 thuji przy ogrodzeniu....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies