Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:19, 02 lut 2017

anka_ napisał(a)
No tego chwaliłam, przeciez twój...

Chciałabym go teleporować do mnie....ale on Ci mój mam go na foto
anka_ 20:32, 02 lut 2017

Aga no coś ty?! Te duuuże to wiedziałam, że z Bolestraszyc a byłam pewna, że ten twój....

Takiego to i ja chętnie bym teleportowała do mnie...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pszczelarnia 21:38, 02 lut 2017

Agania napisał(a)

niech tona, niech toną...trzymam kciukasy
Może nam sie uda, że doczekamy takich pąków

Podziwiam Was dziewczyny!

Aganiu, dziękuję za relację z Bolestraszyc: mnie ogród bagienny i stawy też bardzo się podobały. Wyjątkowe miejsce.
Agania 22:05, 02 lut 2017

anka_ napisał(a)
Aga no coś ty?! Te duuuże to wiedziałam, że z Bolestraszyc a byłam pewna, że ten twój....

Takiego to i ja chętnie bym teleportowała do mnie...

Siem postaraj bardziej ode mnie...dla Ciebie jeszcze marsylia..wdzięczna roślinka...przywiozłam,
od Małej Mi dostałam, ale to już tylko wspomnienie....

małe cudo przy liściu lotosa i też nie znam...

grzybień przypominający wyglądem?

Agania 22:13, 02 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Podziwiam Was dziewczyny!

Aganiu, dziękuję za relację z Bolestraszyc: mnie ogród bagienny i stawy też bardzo się podobały. Wyjątkowe miejsce.

Do lotosów w ogrodzie dążymy

Pszczółko trzymałam tę relację z Bolestraszyc na specjalną okazję, właśnie teraz wypełniam nią zimową pustkę
i zimową nudę

Pawie miałam i przez chwilę w moim ogrodzie, nocą właściciel je wypuszcza z woliery w naszej okolicy,
może je hoduje lub trzyma z pasji dla ich urody, gracji, prezentacji i piór....przyleciały nas zbudzić,
lubią być hałaśliwe w nocy, ale są piękne

anka_ 22:22, 02 lut 2017

Agania napisał(a)
Siem postaraj bardziej ode mnie...

Bardzo bym chciała cypryśnika u siebie, nawet byłam wiosną w szkółce w tym celu. Wszystkie jednak były takie podmarźnięte, ledwo żywe. Metasekwoje piekne, soczyste- więc je wzięłam. ale cypryśnika jeszcze upoluję.
Agato dobrze kojarzę- ty pisałaś kiedyś, że Mariusz uczył rozróżniania metasekwoi od cypryśnika?

Agania napisał(a)
...dla Ciebie jeszcze marsylia..wdzięczna roślinka...przywiozłam od Małej Mi dostałam, ale to już tylko wspomnienie....

Bardzo dziękuję, piękna. Tylko dlaczego wspomnienie- rozumiem, że chodzi o zimę, a nie o to że padła? Dopytuję bo mam ją w planach.

Agania napisał(a)
grzybień przypominający wyglądem?

No ja bym powiedziała, że to lilia... To napewno grzybień?...Czy mnie wkręcasz?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 22:38, 02 lut 2017

anka_ napisał(a)

Bardzo bym chciała cypryśnika u siebie, nawet byłam wiosną w szkółce w tym celu. Wszystkie jednak były takie podmarźnięte, ledwo żywe. Metasekwoje piekne, soczyste- więc je wzięłam. ale cypryśnika jeszcze upoluję.
Agato dobrze kojarzę- ty pisałaś kiedyś, że Mariusz uczył rozróżniania metasekwoi od cypryśnika?

Metasekwoje też są piękne, ale cypryśniki....widzisz, że pożerają urodą, i jak wygląda ten egzemparz co wpadł Ci w oko...taki zielony rozmydlony...cudny...ma brązową korę...i nie można od niego oderwać wzroku...musisz go mieć

Tak Mariusz pokazał mi różnicę między nimi...wiosną zrobię foto, nie umię Ci tego napisać, różnicę widać po układzie igiełek

Te liście też wywarły na mnie wow...to nie kokornak, a przypomina
Agania 22:39, 02 lut 2017

anka_ napisał(a)

Bardzo dziękuję, piękna. Tylko dlaczego wspomnienie- rozumiem, że chodzi o zimę, a nie o to że padła? Dopytuję bo mam ją w planach.

Właśnie padła Aniu, brakuje mi jej... dlatego ją wspominam..i nie tylko ją

Wyniosłe drzewa i każdy mur, który jest kontrolowanie oplatany pnączami

Agania 22:40, 02 lut 2017

anka_ napisał(a)

No ja bym powiedziała, że to lilia... To napewno grzybień?...Czy mnie wkręcasz?

Lilia i oczywiście grzybień

Nie wkręcam, miałam na myśli dalię i jednroczne astry...a może tylko mi się tak kojarzą,
bo miałam podobne

Agania 23:18, 02 lut 2017

A teraz zagadka z Bolestraszyc na ciekawe pomysły w ogrodzie?

Mariusz nam wszystko wytłumaczył....autor projektu
?