Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 14:39, 28 maj 2017

Acer Shirasawanum Aurem, ale co on mi wyprawia uczesał się na Rutkowskiego... z całym szacunkiem dla postaci....
ale chcę go bardziej w stożek

Agania 15:20, 28 maj 2017

Wiosną poczułam lato...

Agania 17:49, 28 maj 2017

Acer platanoides PRINCETON GOLD
na foto, dwa klony PG, a pomiędzy nimi Brilantisinium, wcześniej bordowy Crimson King, majestaty
mam już w ogrodzie

Wiąz Geisha przy nich jak plastuś...nie mówiąc już o cyprysiku nutkajskim Pendula i sosnach pospolitych Watererii
i żółtej, które rosły już dużo wcześniej

Och jak mało o nim w necie i w ogrodach, a ja go bardzo lubię

Foto z drona
Kacha123 18:02, 28 maj 2017

Ogród kolekcjonerski można rzec
Podglądam drzewa u Ciebie, bo cały czas szukam czegoś w miejsce, gdzie rósł jarząb. Miał być wstępnie grujecznik, ale chyba go nie chcę przez obmarzanie przy wiosennych przymrozkach. A tak przy okazji, Ty masz chyba karłowatą robinię? Nie wiesz, gdzie takową można nabyć?
Agania 18:07, 28 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Ogród kolekcjonerski można rzec
Podglądam drzewa u Ciebie, bo cały czas szukam czegoś w miejsce, gdzie rósł jarząb. Miał być wstępnie grujecznik, ale chyba go nie chcę przez obmarzanie przy wiosennych przymrozkach. A tak przy okazji, Ty masz chyba karłowatą robinię? Nie wiesz, gdzie takową można nabyć?

Kasiu mam robinię pogiętą, ale jej Ci nie polecam jak bardzo chcesz to ją posadź, kwiaty ma piękne jak u akacji, ale tak szybko się starzeje i sieje, że dużo Ci może namieszać, ja swoją nabyłam w Krzywaczce w szkółce Szewczyków
Kacha123 18:10, 28 maj 2017

Agania napisał(a)

Kasiu mam robinię pogiętą, ale jej Ci nie polecam jak bardzo chcesz to ją posadź, kwiaty ma piękne jak u akacji, ale tak szybko się starzeje i sieje, że dużo Ci może namieszać, ja swoją nabyłam w Krzywaczce w szkółce Szewczyków

To wybijam ją sobie z głowy. Chodzi mi jeszcze po głowie klon Esk Sunset, ale piszą, że w pełnym słońcu może go przypalać.
Agania 18:14, 28 maj 2017

Kacha123 napisał(a)

To wybijam ją sobie z głowy. Chodzi mi jeszcze po głowie klon Esk Sunset, ale piszą, że w pełnym słońcu może go przypalać.

Tym się nie sugeruj każdy klon przebija wszystkie drzewa...ESK Sunset u mnie na wystawie słonecznej i nic go nie przypala...zaraz Ci go obfocę
Agania 18:35, 28 maj 2017

Acer pseudoplatanus 'Esk Sunset'
o tej godzinie już w cieniu, ale w ciągu dnia ma dużo słońca

Mimo wszystko klony lubią wilgotno wiosną
Monia81 19:44, 28 maj 2017

Piękne majestaty masz już w ogrodzie podoba mi się ta metasekwoja, na klona też chętnie się skuszę w niedalekiej przyszłości: )piękne fotki, kicia wszędobylska
Agania 20:24, 28 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Piękne majestaty masz już w ogrodzie podoba mi się ta metasekwoja, na klona też chętnie się skuszę w niedalekiej przyszłości: )piękne fotki, kicia wszędobylska

Szkoda, że eM nie jest wszendobylkski