Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 12:22, 28 maj 2017

ren133 napisał(a)

Piękne drzewo

nic dodać nic ująć to Metasekwoja chińska 'Gold Rush'
Agania 12:29, 28 maj 2017

Margarete napisał(a)

Ale przecież to lubimy nie ? I ty i ja i tysiące osób tu na forum, ja widzę w tym co robimy duży sens i mam olbrzymią satysfakcję, ty pewnie też

U nas dziś był miły i ciepły dzień choć wczoraj jeszcze lało. U mnie jak zwykle prace ogrodowe w niedoczasie....tyyyyle jeszcze do ogarnięcia,

Małgosiu ja już nie wiem czy to lubię, bo nigdy nie jestem w stanie nowego zakątka zakakończyć/potrzebny stały ogrodnik od zaraz/, obecnie to warzywnik, a całość jeszcze nie skończona, wiem nie mogę zagląać, do niektórych ogródów, żeby się nie dołować, ale coś musi mnie jednak napędzać

Serdeczne dzięki za wsparcie, buziaki
Agania 12:33, 28 maj 2017

eee_taam napisał(a)
dziękuje za wspaniałe widoki

pracy Syzyfa - plewnikowania mam dość w tym roku mnie to przytłoczyło ...a ta zbita mokra glina pozbawiła sił ale miejmy nadzieje ze takich wiosen trudnych dla ogrodu i ogrodnika juz nie bedzie

Ha, ha, ha...a zarazem to piękne optymistyczne słowa Justynko...cieszmy się tą mokrą wiosną, w końcu jest soczyście zielono i pojawia się kolor

Plewić będziemy aż do jesieni, życzę Ci odpoczynku i radości z nowych klonów, reszta niech nam udowoni, że potrafi w następnym sezonie...dać coś od siebie u Ciebie wisterie

Agania 12:45, 28 maj 2017

vita napisał(a)
Witaj Aganiu Dziękuję za zajrzenie do mnie, dzięki temu miałam przyjemność poczytać o kolejnym ogrodzie z okolic Krakowa. Macie w okolicach wyjątkowe, bywałam, i w Krzywaczce i na Klimeckiego, zawsze wracałam pod dużym wrażeniem.
Praca Syzyfa? Też mogę wiele napisać o mokrej glinie i braku sił, dlatego wożąc mozolnie taczki z kompostem próbuję zaradzić problemom. Będę z przyjemnością tu zaglądać

Tak mało ostatnio poświęcam czasu na ogrodowisko, w końcu trafiłam do Ciebie i widzę, że z powodzeniem zmagasz się z nowymi wyzwaniami i dobrze się naprowadzasz i o tym piszesz, mam słabostki, pomożesz mi w niejednym rozgryzaku... masz cudowne rodgersje, tawułowca tarczolistnego i wiele innych roślin, które mnie fascynują, to mnie skłania do oderwania się od tego co mi ciąży ogrodowo

U nas jest wiele pięknych ogródów, ale te już znasz

Taczki przewożę, nie jedną, tylko tego kompostu mi brakuje, u mnie inny problem tkwi, który mi wykończa rośliny, to zastoiny wodne, brakuje odwodnieniea i poprowadzenia wody z wyższych partii inną drogą.

ZbigniewG 12:48, 28 maj 2017

Agania napisał(a)
...ogród robi się swobodny, chciałabym to zmienić, ale po co..

"..Niech żyje wolność , wolność i swoboda..." wprawdzie wolę Dżem ale ten cytat tak sam się nasunął
Agania 12:49, 28 maj 2017

Ostanie podrygi bratków i stokrotek

Agania 12:52, 28 maj 2017

Agania 12:56, 28 maj 2017

ZbigniewG napisał(a)

"..Niech żyje wolność , wolność i swoboda..." wprawdzie wolę Dżem ale ten cytat tak sam się nasunął

Zbyszku i jedno i drugie pasuje...Dżem może smakować podwójnie można jeszcze posłuchać
gosika67 13:05, 28 maj 2017

Agata powiem Ci,że bratki u Ciebie jeszcze dobrze wyglądają, jednak są to kwiaty pewne. Widzę,że masz nowe kompozycje, ładne. Ja teraz też wzięłam się za doniczkowe. U mnie jeszcze też bratki i stokrotki się trzymają , chociaż stokrotki mniej, bratki lepsze.Pozdrawiam.
Agania 14:31, 28 maj 2017

gosika67 napisał(a)
Agata powiem Ci,że bratki u Ciebie jeszcze dobrze wyglądają, jednak są to kwiaty pewne. Widzę,że masz nowe kompozycje, ładne. Ja teraz też wzięłam się za doniczkowe. U mnie jeszcze też bratki i stokrotki się trzymają , chociaż stokrotki mniej, bratki lepsze.Pozdrawiam.

Moje donice zamieniam na pelargonie, jest ich wiele gatunów, ale póki co poznaję nowe