Miejsce doklejania w stoliczku widzi tylko eM, ale mnie się podoba
Ogród uważam za otwarty...na tarasie i nie tylko na tarasie można
już się kawką delektować
Iglaki w ogrodzie o tej porze robią całą robotę, z nimi nie jest szaro. Ładne masz, wpadła mi w oko to chyba jodła kalifornijska na ostatnim zdjęciu i wcześniej jakby taki kompaktowy świerk serbski chyba trochę złotawy jest.
Miejscóweczka na komplecik mówisz, że pierwsza czyli jeszcze będziesz dopasowywać
Twoja magnolia już wielka ile ma lat, biała?
Nasadziłam sobie trochę tych drzew, ale nie chcę już jałowców i wierzby Iwy,
ta nie rodzi już bazi, niektóre drzewa mają urosnąć duże, to klony pospolite,
pozostałe wymagają jednak trochę ograniczenia na wysokość i nie wiem jak
postepować z robiną jest już dla mnie za duża a i ogłowiłam wierzbę hakuronisiki.
Mebelki docelowo miały być w innym miejscu, ale ta miejscówka jest też odpowiednia...musisz wypróbować czy jest ok
Ogród o tej porze roku nie może jeszcze zachwycać, ale kwitnące przebiśniegi ucieszyły moje oczy.
Miałam imieninki...dziękuję, bukieciki lubię, a kociaki rozrabiaki już też w nami w ogrodzie goniły, a kot Maniek toczy walki po sąsiedzku
Tak to jest jodła kalifornijska "Argentea" jest ładna lubię ją, chyba na dłuższą metę najgorzej u mnie wypadają sosny gdyż łysieją, tylko młode egzemplarze są piękne.
Świerków mam najwięcej są kłujące, białe, pospolite i serbskie, ale one
są typowe dla odmiany w kolorze zielono-srebrnym, aha żółciutką mam kuleczkę
tak jak piszesz to jest chyba serbska odmiana świerczka.
Miejscówki pod inne mebelki są w ogrodzie i na coś nowego, ale nie wszystko od razu...jak zrobię placyk w miejscu, o którym myślałam, to będę robić przymiarki