Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:25, 18 lut 2019

kasiek napisał(a)
No pięknie wpasował się komplecik - nie widać miejsca gdzie doklejałaś - brawo Ty
Przedwiośnie wspaniale się zapowiada, bukiety przepiękne !

Miejsce doklejania w stoliczku widzi tylko eM, ale mnie się podoba
Ogród uważam za otwarty...na tarasie i nie tylko na tarasie można
już się kawką delektować
Agania 11:38, 18 lut 2019

Urszulla napisał(a)

Ślicznie z tymi mebelkami a co masz to niewielkiego na pniu rośnie przy tym dużym drzewie?

Przy wiązie po lewej rośnie klon polny Carnival a po prawej jałowiec na pniu.
SlonecznyOgrod 11:42, 18 lut 2019

Iglaki w ogrodzie o tej porze robią całą robotę, z nimi nie jest szaro. Ładne masz, wpadła mi w oko to chyba jodła kalifornijska na ostatnim zdjęciu i wcześniej jakby taki kompaktowy świerk serbski chyba trochę złotawy jest.
Miejscóweczka na komplecik mówisz, że pierwsza czyli jeszcze będziesz dopasowywać
Twoja magnolia już wielka ile ma lat, biała?
Agania 11:42, 18 lut 2019

Urszulla napisał(a)
Kwitnącego wielkiego oczara można Ci pozazdrościć i oczywiście dojrzałego ogrodu też fajne są takie liściaste drzewa w stanie bezlistnym, mają swój urok a u Ciebie jest ich pod dostatkiem.

Nasadziłam sobie trochę tych drzew, ale nie chcę już jałowców i wierzby Iwy,
ta nie rodzi już bazi, niektóre drzewa mają urosnąć duże, to klony pospolite,
pozostałe wymagają jednak trochę ograniczenia na wysokość i nie wiem jak
postepować z robiną jest już dla mnie za duża a i ogłowiłam wierzbę hakuronisiki.
Agania 11:58, 18 lut 2019

Magleska napisał(a)
Nadrobiłam

Komplet idealnie wpasował się w miejscówkę u Ciebie taka zaczarowana kraina jest klimat
Fotki jak zaczarowane ...... śliczne ....

Pewnie imieniny miałaś ,a ja gapa.....zapomniałam .....przepraszam i spóźnione najlepszego .....

A kociaki rozrabiaki jak się chowają ?
Bukiet od syna śliczny też

Mebelki docelowo miały być w innym miejscu, ale ta miejscówka jest też odpowiednia...musisz wypróbować czy jest ok
Ogród o tej porze roku nie może jeszcze zachwycać, ale kwitnące przebiśniegi ucieszyły moje oczy.
Miałam imieninki...dziękuję, bukieciki lubię, a kociaki rozrabiaki już też w nami w ogrodzie goniły, a kot Maniek toczy walki po sąsiedzku
Agania 12:00, 18 lut 2019

Gardenarium napisał(a)

Zimuje, ja mam już z 8 lat w bukszpanowym, pokazywałam zawsze Zajrzyj do wizytówki mojej, jest tam folderek z paprociami.

Po raz kolejny zachwycam się Twoją wizytówką Danusiu, masz cudo paprocie

Dziękuję jeszcze raz za ratunek z logowaniem
Pozdrawiam przedwiosennie
Agania 12:03, 18 lut 2019

Anitka napisał(a)
Widzę, że nowy komplecik już w ogrodzie stoi. I wiosennych oznak sporo.

Może Agatko wybierzesz się na targi w Jasionce z nami?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/9692-targi-w-jasionce?page=1#post_6

Komplecik już na ogrodzie i kawka wypita...wiosna za szybko przychodzi
trochę się niepokoję o magnolie.

Jadę jestem na przyczepkę hura!!!
mirkaka 12:14, 18 lut 2019

Agania napisał(a)

Mirciu wiosnę już czuję nosem i jak się tu nie zachwycać
Cieszy mnie ogromnie, że z przyjemnością oglądasz co u mnie w Aganiowie
Jestem piecuchem i domatorem nie lubię zimy...chyba, że na desce..słoneczko i piękna pogoda skłoniła mnie do spaceru i podjęcia pierwszych działań, jak tylko eM zebrał kretowiska i dziury po niestrudzonym gryzoniu, to one najbardziej mnie zniechęcały.

Oczyściłam dopiero donice na tarasie i ułożyłam nowy stoliczek z krzesełkami
teraz pora na grabienie liści, igieł i czyszczenie rabat, cięcia drzew, krzewów, traw i miskantów....niech pogoda trzyma, bo ogród do mnie już mówi....chodź do mnie

woła , woła, i mnie już dwa razy zawołał i już jestem połamana po tych wołaniach
Ale dziś zimno, więc odsapnę i za tydzień znów sobie dowalę
Agania 12:27, 18 lut 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Iglaki w ogrodzie o tej porze robią całą robotę, z nimi nie jest szaro. Ładne masz, wpadła mi w oko to chyba jodła kalifornijska na ostatnim zdjęciu i wcześniej jakby taki kompaktowy świerk serbski chyba trochę złotawy jest.
Miejscóweczka na komplecik mówisz, że pierwsza czyli jeszcze będziesz dopasowywać
Twoja magnolia już wielka ile ma lat, biała?

Tak to jest jodła kalifornijska "Argentea" jest ładna lubię ją, chyba na dłuższą metę najgorzej u mnie wypadają sosny gdyż łysieją, tylko młode egzemplarze są piękne.
Świerków mam najwięcej są kłujące, białe, pospolite i serbskie, ale one
są typowe dla odmiany w kolorze zielono-srebrnym, aha żółciutką mam kuleczkę
tak jak piszesz to jest chyba serbska odmiana świerczka.
Miejscówki pod inne mebelki są w ogrodzie i na coś nowego, ale nie wszystko od razu...jak zrobię placyk w miejscu, o którym myślałam, to będę robić przymiarki

Magnolii mam sporo...gwiaździsta ma koło 10 lat.
Agania 12:30, 18 lut 2019

mirkaka napisał(a)

woła , woła, i mnie już dwa razy zawołał i już jestem połamana po tych wołaniach
Ale dziś zimno, więc odsapnę i za tydzień znów sobie dowalę

U nas jest słoneczko ja sobie dzisiaj jeszcze dowalę i tak jak na luty
jest u mnie progres