Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:52, 04 wrz 2020

popcorn napisał(a)
Super urlop, jakie zdjęcie! Pokaż buszowisko ogrodowe
Oczko mi się marzy, może kiedyś? nie lęgną się komary? Ryby zjadają larwy pewnie?

pozdrawiam!

Prossszę nie proś o buszszowisko, dzisiaj przekosiłam przed tarasową
i przycięłam kanciki...trochę mi ulżyło...może jutro coś pofocę

Za to mogę się pochwalić zdobyczami nadmorskimi

Agania 19:59, 04 wrz 2020

TAR napisał(a)
nie wiem jak u innych ale te komary od oczka to jakas obiegowa opinia, taka sama jak to, ze w Wenecji wszedzie smierdzi kanaliza i jest brudno wiekszosc komarow mam z lasu i z okolicznych łąk. W oczku mam fontanne i kaskade, nadmiaru i wylegu komarow nie stwierdzilam. Moze żaby wyjadaja wszystko. komary sa w zaroslach przy oczku ale i w innych krzaczorach gdzie wody nie ma. czy oczko bedzie czy tez nie komary beda zawsze

Nie mam komarów, obym miała mnóstwo larw komarów o czym piszesz...smakołyk dla rybek, w oczku nie uświadczysz jak są ryby
Komary są tylko w zaroślach tak jak piszesz, przy tarasie spokój, dalej też już nie mam

Taką mi rureńkę morze wyrzuciło

sieci nawet mam
Agania 20:08, 04 wrz 2020

Ogrodzie wróciłam i widać o kim zapomniałam

ostatnie aminki

piękny rdest u Danusi zakupiony

tu siedzę

Serata Chocolate zakwitła mi jednym kwiatem...zapomniałam właśnie o niej

sylwia_slomc... 21:20, 04 wrz 2020

TAR napisał(a)
nie wiem jak u innych ale te komary od oczka to jakas obiegowa opinia, taka sama jak to, ze w Wenecji wszedzie smierdzi kanaliza i jest brudno wiekszosc komarow mam z lasu i z okolicznych łąk. W oczku mam fontanne i kaskade, nadmiaru i wylegu komarow nie stwierdzilam. Moze żaby wyjadaja wszystko. komary sa w zaroslach przy oczku ale i w innych krzaczorach gdzie wody nie ma. czy oczko bedzie czy tez nie komary będa zawsze

U mnie oczek kilka i z nich komarów też nie mamy jeszcze najczęściej to z rowu i z beczek na deszczówkę, gdyby długo nie podlewać to zaraz larwy są w nich
kasiek 21:22, 04 wrz 2020

Agania napisał(a)

Serata Chocolate zakwitła mi jednym kwiatem...zapomniałam właśnie o niej

Ale co zapomniałaś? U mnie miała sporo kwiatów pomimo że była przesadzana. Mam ją dzięki Tobie - cmokam
Korzenie bardzo piekne i naturalne. Kuruj się
sylwia_slomc... 21:24, 04 wrz 2020

Agania napisał(a)

Niesamowita ta fota Twoje wieloryby pooglądałam, spora gromadka i inwestycja w sprzęt. Czytam, że wypoczynek aktywny Szkoda, że Ci kręgosłup w powrocie numer zrobiłObu szybko przeszło. Tola rośnie w oczach
sylwia_slomc... 21:25, 04 wrz 2020

Agania napisał(a)

Prossszę nie proś o buszszowisko, dzisiaj przekosiłam przed tarasową
i przycięłam kanciki...trochę mi ulżyło...może jutro coś pofocę

Za to mogę się pochwalić zdobyczami nadmorskimi

Jak Gandalf
Agania 21:29, 04 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie oczek kilka i z nich komarów też nie mamy jeszcze najczęściej to z rowu i z beczek na deszczówkę, gdyby długo nie podlewać to zaraz larwy są w nich

To prawda tam gdzie nie ma rybek i żab się rodzą, w kałużach i po burzowych ulewach w krzaczorach.
Agania 21:33, 04 wrz 2020

kasiek napisał(a)

Ale co zapomniałaś? U mnie miała sporo kwiatów pomimo że była przesadzana. Mam ją dzięki Tobie - cmokam
Korzenie bardzo piekne i naturalne. Kuruj się

Zaniedbałam z pielęgnacją, nawożeniem i konkurencją, ale że jest piękna nawet kiedy nie kwitnie to za to ją kocham

O sobie też zapomniałam, nacieram się olejkiem żywokostowym, polecanym przez koleżankę z ogrodowiska
Nowa12 21:37, 04 wrz 2020

Ale znaleziska i wykopaliska przywiozłaś . Nawet corten ci się trafił .