Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

renatamama3 16:58, 04 mar 2014

Hej Agatko ,super wypad miałaś ,śniegu kupa i to najważniejsze ,które latarenki zamówiłaś,pytam ,bo waham się między dwoma modelami pozdrawiam
Kindzia 18:37, 04 mar 2014

Agatko ale szalałaś! Piekne widoki i śniegu dawno nie widzianego u nas pełno...ale ja też wolę, jak Ania, śnieg na zdjęciach...wysoko w górach też może być, ładnie wtedy szczyty wyglądają Dobrze, że wróciłaś, ogród woła WIOSNA
Agania 19:05, 04 mar 2014

Maria667 napisał(a)
Agatko!
Widziałam , że jesteś właścicielką pięknych lilii wodnych. Poproszę o przepis na sukces.
Mam dość rozrośnięte kłącze, powinno już obficie kwitnąć, a tak nie jest. W czym je posadzić, czym nawozić i jak zabezpieczyć, żeby ryby ich nie wyciągły. Jeśli będziesz mieć chwilkę, to proszę , napisz.
Pozdrawiam.

Marysiu odpowiem u Ciebie
Agania 19:13, 04 mar 2014

Maria667 napisał(a)
Agatko!
Czy wiąza camperdowni przycinałaś, czy pozwoliłaś mu rosnąć, tak jak chce?

Na początku. go przycinałam, żeby zagęszczał koronę, mój ma gałęzie do samej ziemi, bo chcę go podziwiać w całej okazałości, nie wiem na jaką wysokość chcesz prowadzić koronę swojego wiąza, ładnie wygląda też w kształcie grzybka, wtedy tniesz dużo wyżej
Madzenka 19:39, 04 mar 2014

Czas ruszyć do ogrodu
Ivvvona 19:54, 04 mar 2014

Agatko, kiedy przeglądałam twój wątek natrafiłam na zdjęcia pięknego wrzosowiska. Ja też mam, ale tylko namiastkę bo miejsca dużo mniej, ale mam pytanie - jak dbasz o swoje wrzosy że tak ładnie się rozrastają? Nie masz z nimi żadnych kłopotów? Pytam, bo w ubiegłym roku połowa wrzosów mi padła i to w lipcu! Ładnie przezimowały, wszystkie miały takie same warunki i były tak samo traktowane, a mimo to niektóre padły, a 30 cm obok rosły ładnie. Nie wiem jaka była przyczyna. Może coś poradzisz w tej kwestii? W tym roku też będę dosadzać wrzosów i nie chciałabym popełnić jakiegoś błędu. Pozdrawiam
Agania 20:39, 04 mar 2014

Luki napisał(a)
Kurcze ja to jestem zimowo nie przystosowany wydawało mi się, że inaczej się deski używa

Mus odstawić deskę do lamusa, ja tam to te obroty ćwiczyłam, ale niezbyt efektownie
Agania 20:42, 04 mar 2014

ewsyg napisał(a)
witam cieplutko
Grzeczna byłaś ? Słuchałaś męża ? Zwiedziłaś ogrodnicze ?

Ewuś Emuś sie nie słuchał, pomylił trasy, ja grzecznie na niego czekałam, bo trasa nieznana była dla mnie, a ja sama się nie wypuszczałam

Nie było czasu na ogrodnicze
Agania 20:46, 04 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
A tak wogle to Ci bardzo zazdroszczę tego śniegu... i niech w górach będzie go dużo, a u nas może być lato i lato

Też tak chcę, do ciepłego mnie ciągnie, że hey, wróciłam na swoje, a tu zimno, ja protestuję kto zatrzymał słonko tylko dla siebie
Agania 21:06, 04 mar 2014

Kasik napisał(a)
Agatko - jakie azalie kupujesz? i na jakie stanowisko?
Ja planuję dość duży ich zakup, ale boję się, że nie będą miały wystarczajaco słońca na mojej nowej rabacie. Czy one muszą być cały czas w słońcu?

Super, że juz Jesteś, a widoków zazdraszczam cudne zdjęcia

Kasiu kupuję azalie wielkokwiatowe, powinny mieć dużo słońca, ale w półcieniu też będą rosły, ważne jest też kwaśne podłoże i niezbyt podmokłe, u mnie glina wiec muszę mocno popracować nad przygotowaniem podłoża, ruszamy w maju do Pisarzowic, będziemy jeszcze ten temat wałkować