Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Kasik 17:52, 05 mar 2014

Aga dzisiaj przywiozłam mojego Wiąza Camperdowni . Wygląda jeszcze lichutko, jest szczepiony bardzo wysoko i rośnie jako soliter- bardzo, bardzo się cieszę. posadziliśmy go, a fotki zrobię jutro.
Miałam Ci napisać, ze jak byłam na Gardenii to pytałam o magnolię- Black Tulip. Myślałam, ze jakiś wystawca pochwali się jak kwitnie (wystawiali kwitnące)- wyobraź sobie, że ani jeden jeszcze jej nie miał, a jak pytałam o nią, to okazywało się, że to jest nowość i są w fazie testowania maleńkich i jeszcze niekwitnących.

Moja ma chyba trzy pąki kwiatowe- trzymam kciuki, by rozkwitły

ewsyg 18:10, 05 mar 2014

Podobną magnolią jest magnolia Genie.
Kasik 18:23, 05 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Podobną magnolią jest magnolia Genie.

Maja podobne kwiaty, ale pokrój drzewa jest inny. Genie- kolumnowo, a Tulip bardziej się rozkłada.

Mój mąż jak ją zobaczył , to się zakochał i nie było mowy o porównaniach.
ewsyg 18:23, 05 mar 2014

Zobacz, tutaj mają tą magnolię. To niedaleko mnie i jak będą kwitły magnolie to się tam wybiorę

http://www.olszewskiszkolka.pl/?l=site&id=7
iwonaal 18:24, 05 mar 2014

Ja mam na razie w sferze marzeń wiąza camperdowni, marzenia się spełniają. Pozdrawiam
paniprzyroda 19:21, 05 mar 2014

Aganiu, widzę, że wróciłaś, pozdrawiam
Ivvvona 20:37, 05 mar 2014

Bardzo jestem ci wdzięczna za porady w sprawie wrzosów. Wydaje mi się, że podłoże mają dobre, miejsce też, może właśnie przyczyną była zła jakość sadzonek, bo padały wszystkie wrzosy danej odmiany, a inne nie. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam
kasiek 21:30, 05 mar 2014

Buziaki zostawiam i ciepełka życzę by Cie do ogródka pogoniło
EPODLAS 21:50, 05 mar 2014

Agato z takich zimowych widoków wróciłaś do wiosennej Polski. Pięknie tam w tych Dolomitach. Ale nasza polska wiosna też piękna. Pozdrówka.
Agania 20:43, 06 mar 2014

renatamama3 napisał(a)
Agatko ,kupię na pewno w kwietniu mam urodziny więc prezent mus sobie zrobić .W Obi jeszcze nie ma roślinek ,byłam w poniedziałek ,są tylko kłącza i cebulowe .Jak już pojedziesz do Ikea ,to tam masz Obi ,Castoramę koło siebie .pozdrawiam

Czuwam Renatko, dziękuję, ale alarmuj i trąb na moim wątku, a ja u Ciebie, czekam na te bukszpany, bo u nas w małopolsce nie ma plantacji i producentów tylko sprowadzany materiał.

Pilnuj prezentu